اجتماعی

نکات مهم روزه داری و مصرف دارو • خبرگزاری رکنا


دکتر وریا رحیمی با بیان اینکه بیماران نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک خود دارو را قطع یا دوز مصرفی را تغییر دهند یا زمان مصرف را تغییر دهند، گفت: رعایت نکردن این اصول ممکن است منجر به بی اثر شدن دارو، ناتوانی در مصرف دارو شود. دستیابی به اثرات درمانی، بروز عوارض جانبی و تشدید بیماری.

وی افزود: اگر فردی با وجود بیماری مجاز به روزه گرفتن است، پس از مشورت با پزشک باید به نکات زیر توجه کند.

دکتر رحیمی با اشاره به اینکه بیماران صرعی در معرض خطر تغییر دوز دارو در ایام روزه داری هستند، گفت: علاوه بر بیماران صرعی که پس از قطع دارو دچار تشنج مجدد می شوند، پزشکان نیز باید بیماران آسمی را که با داروها و اسپری های تنفسی دچار حملات آسم می شوند، درمان کنند. ، مشاوره دقیق و ارائه توصیه های لازم.

به گفته وی، مطالعات انجام شده بر روی داروهای کاهنده فشار خون نشان می دهد که روزه داری تاثیر خاصی بر اثربخشی این داروها ندارد، اگرچه گاهی اوقات در مورد داروهای ادرارآور ضروری است، برای جلوگیری از کم آبی، پزشک باید دوز این داروها را کاهش دهد. داروها در بیماران روزه دار

وی با اشاره به اینکه برخی از داروهای ضد التهابی قابلیت مصرف دو بار در روز را دارند، گفت: مصرف این داروها را می توان پس از مشورت با پزشک و داروساز به زمان افطار و سحر موکول کرد.

دکتر رحیمی گفت: برای درمان عفونت در بیمار روزه دار، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند که به جای چند بار در روز، یک یا دو بار در روز مصرف شود.

وی گفت: برخی داروها نیز به صورت کند رهش در بازار دارویی موجود است. در مورد این داروها، به جای مصرف سه تا چهار بار در روز، پزشک ممکن است یک داروی آهسته رهش یک بار در روز را توصیه کند.

وی با بیان اینکه این روزها امکان تغییر نحوه مصرف برخی داروها (از خوراکی به پوستی) نیز بر اساس تجویز پزشک وجود دارد، گفت: در صورت وجود این نوع دارو، به جای مصرف خوراکی برخی داروها، پزشک معالج ممکن است آنها را به عنوان چسب زیستی تجویز کند (در صورت وجود داروی چسبنده پوست).

وی خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است روزه داری برای برخی افراد دیابتی بسته به تشخیص پزشک مفید باشد، اما تغییر خودسرانه دوز دارو و رژیم غذایی برای سایرین بسیار خطرناک است و بیمارانی که انسولین مصرف می کنند باید قبل از شروع کار ناشتا باشند و حتما با پزشک خود مشورت کنند. بیماران دیابتی، نظارت و تنظیم منظم قند خون بسیار مهم است.

دکتر رحیمی افزود: نکته بسیار مهمی که در رابطه با سلامت زنان باید به آن اشاره کرد، استفاده از داروهای ترکیبی ضد بارداری مانند LD است که برای قطع خونریزی قاعدگی و تکمیل روزه ماه باید با تجویز پزشک و استفاده از آن استفاده شود. ماه رمضان حرام است.

به گفته دکتر رحیمی، مصرف قرص های ضدبارداری ترکیبی به نحوی که منجر به قطع قاعدگی شود، علاوه بر اختلال در چرخه هورمونی فرد معتاد، عواقب خطرناکی مانند اختلالات خونریزی و تشکیل لخته در خون را به دنبال دارد. کشتی ها اندام تحتانی و حتی رگ های مغزی را به دنبال خواهد داشت، به خصوص که این امر می تواند با کاهش مصرف مایعات تشدید شود و شیوع این عارضه با افزایش سن افزایش می یابد و این یک داستان هشدار دهنده برای زنان بالای 35 سال، دارای اضافه وزن و سابقه ترومبوز یا ترومبوز است. اگر سیگاری هستید این مشکل لزوم استفاده از داروهای خوراکی ضد بارداری را زیر نظر پزشک دو چندان می کند.

وی در خصوص نحوه مصرف دارو در ماه مبارک رمضان توصیه کرد: در مورد روزه داری و نحوه مصرف دارو با پزشک و داروساز مشورت کنید.

دکتر رحیمی افزود: روزه داران عزیز، اگر بیماری خاصی دارید که در ماه مبارک رمضان نیاز به مصرف دارو دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. در طول دوره ناشتا هرگز خودسرانه دوز دارو را لغو یا به زمان دیگری موکول نکنید. این عمل روند درمان را مختل می کند. مصرف بسیاری از داروها را می توان با مشورت پزشک به زمان سحر یا افطار منتقل کرد.

وی در پایان همچنین توصیه کرد: اگر روزه دار عزیز از بیماری مزمنی مانند فشار خون، دیابت، ناراحتی های گوارشی، عصبی، قلبی عروقی، تنفسی و کلیوی رنج می برد، آیا روزه داری برای شما بی خطر است؟ یا خیر و همچنین در صورت بی خطر بودن، حتما در مورد نحوه مصرف دارو و رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان با پزشک و داروساز مشورت کنید.



اخبار خبرگزاری رکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا