پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

نوید جدید برای گسترش صادرات محصولات دانش / حل چالش صدور مجوز آزمایشگاهی

اسدی فرد با بیان اینکه ایران عضو این کنوانسیون نیست، ادامه داد: مرکز ملی اعتباربخشی ایران که یکی از اعضای خانواده سازمان استاندارد ایران است، هنوز هیچ اقدامی برای عضویت در کنوانسیون «ILEC» انجام نداده است. بنابراین استاندارد صادر شده توسط آزمایشگاه های ما از اعتبار بین المللی برخوردار است.

رئیس مرکز بنگاه ها و موسسات دانش بنیان معاونت عملی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد: بنابراین اگر بنگاه دانش بنیان بخواهد محصولات خود را صادر کند باید هزینه زیادی را در کشور مقصد به منظور انجام آزمایشات لازم.

از جمله وظایف این مرکز می توان به ارزیابی “آزمایشگاه های تست و کالیبراسیون بر اساس استاندارد ISO/IEC 17025 و دستورالعمل ها و ضوابط مربوطه”، “آزمایشگاه های تشخیص پزشکی بر اساس استاندارد ISO 15189″، “آزمایشگاه های ارائه دهنده تست مهارت های تخصصی مبتنی بر استاندارد” اشاره کرد. در ISO/IEC17043″ و “تولیدکنندگان مواد مرجع طبق ISO/IEC17034” اشاره شد.

رئیس مرکز مؤسسات و بنگاه‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با بررسی چالش‌های بنگاه‌های دانش‌بنیان برای صادرات محصولات خود در زمینه اخذ استانداردها و مجوزها، گفت: در صورت عضویت مرکز ملی صدور گواهینامه ایران در اتحادیه بین المللی گواهینامه آزمایشگاهی «ایلاک» (ILAC)، استانداردهای ملی صادر شده توسط اعتبارسنجی سامانه در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می شود.

اسدی فرد افزود: بر این اساس مرکز اعتباربخشی ایران در تلاش است تا به عضویت این کنوانسیون درآید و در صورت تحقق این امر استانداردهای ملی صادر شده از سوی سامانه اعتبارسنجی به رسمیت شناخته می شود.

رئیس مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی، عضویت ایران در “ILEC” را نیاز جدی آزمایشگاه های کشور دانست و گفت: بارها به این موضوع فکر کرده ایم، اما متاسفانه این امر محقق نشده است.”

به گفته وی، مرکز اعتبارسنجی هر کشور معمولاً ساختار سازمان های مردم نهاد و سازمان های مردم نهاد را دارد و این سازمان های مردم نهاد می توانند برای عضویت در این کنوانسیون اقدام کنند.

وی گفت: بر این اساس اگر کشورها به عضویت این کنوانسیون درآیند، آزمایشگاهی که دارای استاندارد 17025 است آزمایشی انجام دهد، نتایج این آزمایش معتبر خواهد بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، شرکت های دانش بنیان برای صادرات محصولات خود باید تاییدیه های بین المللی را در خصوص صلاحیت محصولات خود دریافت کنند که به دلیل عدم رعایت کنوانسیون ILAC در ایران امکان صدور آن وجود ندارد. از این رو مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در این زمینه اقداماتی را انجام داده است و به گفته دکتر محمود هاشمی، رئیس این مرکز، در سال 1402 مرکز ملی تایید صلاحیت ایران به عضویت کنوانسیون بین المللی “ILEC” خواهد رفت.

انتهای پیام

اسدی فرد در خصوص الزامات عضویت مرکز اعتبارسنجی ایران در کنوانسیون «ILEC» با بیان اینکه این مرکز باید یک سری شرایط را از نظر نیروی انسانی و ثبت آن در ممیزی آزمایشگاه ها در استاندارد 17025 فراهم کند، یادآور شد: در علاوه بر اینها باید مبلغی نیز پرداخت شود تا در نهایت بتواند این عضویت را دریافت کند.

وی با تاکید بر اینکه این امر کمک شایانی به کسب و کارها به ویژه در تجارت خارجی (واردات و صادرات) خواهد کرد، گفت: الحاق یکی از نهادهای ایران به این کنوانسیون باعث تسهیل تجارت و همچنین کاهش هزینه ها و بازرگانی می شود.

دکتر رضا اسدی فرد در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی در خصوص اتحادیه بین المللی اعتبارسنجی آزمایشگاهی «ایلاک» (ILAC) گفت: ILAC یک کنوانسیون بین المللی است که بر اساس آن نتایج آزمون در کشورهای عضو این کنوانسیون معتبر خواهد بود.

نوشته های مرتبط:

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *