نوشیدنی ای که برای کاهش وزن معجزه می کند
دارچین یک ادویه مفید و سرشار از ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی است که تاثیر آن بر حفظ سلامت بدن از زمان های بسیار قدیم در طب سنتی چین و هند شناخته شده است. اگرچه از این ادویه برای تقویت حافظه و توانایی های شناختی و همچنین تسکین قاعدگی های دردناک استفاده می شود، اما تاثیر دارچین در تسریع کاهش وزن را نباید نادیده گرفت. در ادامه این مقاله به اثرات عادت خوردن چای دارچین در رژیم غذایی روزانه می پردازیم که به ترتیب عبارتند از:
کنترل گرسنگی
دارچین تأثیر قابل قبولی در کنترل گرسنگی دارد و تأثیر آن تقریباً بلافاصله احساس می شود. استفاده از این ادویه باعث کاهش جذب گلوکز در خون می شود و از آنجایی که احساس گرسنگی با افزایش سطح قند خون ایجاد می شود، افزودن دارچین به عنوان یکی از ترفندهای تسریع سیری در نظر گرفته می شود. به دلیل کنترل گرسنگی، کالری دریافتی روزانه نیز کاهش می یابد.
طعم عالی
دارچین یکی از بهترین طعم ها برای کاهش میل به شکر است. رایحه تند دارچین باعث می شود در تهیه کیک و دسر از شکر کمتری استفاده شود. از آنجایی که شکر یکی از بزرگترین عوامل چاقی است، افزودن دارچین یک ترفند عالی برای کنترل قند است.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مصرف منظم دارچین سیستم گوارشی را تحریک می کند و هضم غذا را تسهیل می کند. مصرف چای دارچین بعد از یک وعده غذایی سنگین یا در هنگام دردهای گوارشی تاثیر بسیار خوبی در بهبود عملکرد این سیستم دارد.
تنظیم قند و کلسترول خون
ترکیبات فعال دارچین تاثیر مثبتی بر تنظیم کلسترول و قند خون دارد. در طب قدیم چین از دارچین به عنوان دارویی برای دیابت نوع 2 استفاده می شود که یکی از این ترکیبات معروف به MHCP بسیار موثر بوده و حساسیت به انسولین را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. چنین تأثیری از آن جهت حائز اهمیت است که کاهش حساسیت به انسولین علت برخی از موارد اضافه وزن و آسیب های مرتبط مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی و غیره است.
افزایش متابولیسم بدن
یکی دیگر از مزایای استفاده از دارچین برای کاهش وزن این است که استفاده از آن دمای داخلی بدن را افزایش می دهد و اندام ها را مجبور می کند تا دمای بدن را به حد استاندارد برسانند. در نتیجه این حالت مصرف انرژی افزایش می یابد و چربی بیشتری مصرف می شود.
طرز تهیه چای دارچین
اگرچه افزودن دارچین به غذا برای بهره مندی از خواص آن در حفظ سلامتی و کاهش وزن بسیار مفید است، اما چای آن به خصوص اگر با زنجبیل تهیه شود، تاثیر بهتری خواهد داشت. از طرفی می توان از آن به عنوان جایگزین چای در روزهای سرد استفاده کرد. برای تهیه این چای زنجبیل تازه را رنده کنید. یک لیوان آب را گرم کنید و یک تکه چوب دارچین را از ابتدا در آب قرار دهید تا طعم دارچین بهتر شود. وقتی آب به جوش آمد، یک چای کیسه ای را در آب قرار دهید و حدود 7 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس چای را صاف کرده، زنجبیل و عسل را مخلوط کرده و بنوشید.