سایر موضوعات

نوسانات اخیر نرخ ارز باعث ایجاد تاخیر و تردید در تولید و عرضه کالا شده است

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بازار پایان سال نزدیک است، توقع مردم از اصناف بالاست و به دلیل فشارهای اقتصادی نگاه منصفانه ای به تامین کالا دارند. از این رو سعی می کنیم امسال با داشتن مغازه های فوق العاده و نمایشگاه های بهاره بازاری آرام برای بازار پایان سال داشته باشیم. در کنترل بازارهای پایان سال تغییراتی در رویکرد و انسجام در وزارت حراست ایجاد کرده ایم و از روش های نوین در بازرسی و کنترل استفاده خواهیم کرد تا مردم رضایت بیشتری داشته باشند.

مهدی امیده نماینده خانه اصناف ایران در استان خراسان شمالی به عنوان یکی دیگر از سخنرانان پیش از این آیین نامه گفت: مصوب شده است که تمامی دستگاه های اجرایی مجوز را به صورت تخت الکترونیکی صادر کنند. در حوزه اصناف دغدغه صدور مجوز نداریم. بسیاری از ادارات در حال حاضر مجوزهای سه روزه یا 10 روزه صادر می کنند و ما نگران تاخیر در صدور مجوز نیستیم، اما نگران این هستیم که قوانین و اعتبار اصناف و تجار در این سامانه دیده نشود.

وی تصریح کرد: موضوع دیگر بحث دبیرخانه است که جایگاه مهمی پیدا کرده و برای ارتقای کل اتحادیه ها و اصناف هم از نظر شکلی و هم از نظر محتوایی ارتباط با بدنه ستاد در ساختار جدید. در ساختار جدید تعریف جداگانه ای برای صنف و صنعت وجود ندارد و به عنوان یک قاعده کلی باید امکانات و مصوباتی که برای صنعت تعریف کرده ایم برای صنف نیز داده شود.

فراهانی همچنین عدم تامین منابع مالی در تبصره 7 ماده 72 در بودجه کشور را مورد تاکید قرار داد و از وزارت حراست خواست تا با گنجاندن آن در قانون بودجه کشور، تامین این منابع مالی را ادامه دهد.

نیازی افزود: موضوعات مختلفی پیگیری شد و از آنجایی که مهلت قانونی تمام شد، فرصتی سه ماهه در نظر گرفتیم و شرایط صدور مجوزهای صنفی را تغییر دادیم. این زمان داده شد تا کاربرگ ها با توجه به دیدگاه اصناف تعریف شود و بتوان روند صدور پروانه صنفی را ملاک عمل قرار داد. مهلت ما تمام نشده و منتظر نظرات اصناف هستیم.

رئیس اتاق اصناف بجنورد گفت: یکی دیگر از مشکلات اصناف سامانه تدارکات الکترونیکی دولت است که زیر نظر وزارت حراست است. ما با ثبت نام و شرکت در این سامانه مخالفیم. چرا باید فردی با مدرک دانشگاهی و بدون مجوز اتحادیه در سایت ثبت نام کند و مجوز فروش کالا داشته باشد؟ برای اینکه حق و حقوق اصناف ضایع نشود باید از کسانی که پروانه صنفی دارند ثبت نام شود.

نیازی معاون وزیر بازرگانی نیز در ادامه این نشست گفت: در دوران کرونا رکودهایی در حوزه فعالیت های صنفی وجود داشت و از سال 1400 روند بهبود فعالیت ها و خدمات صنفی و فعالیت های صنفی رو به رشد بود. . به عنوان مثال در سال 2009 نرخ رشد بخش خدمات منفی 1.3 بود و در سال 1400 به منفی 4.5 رسید. در فصل اول و دوم سال 1400 این روند رو به رشد برای توسعه فعالیت ها و اقدامات در حوزه اصناف نویدبخش بود.

سهرابی از حذف بزرگان اصناف از محدوده بازار گلایه کرد و گفت: چرا نمایندگان مجلس با تصویب یک ماده قانونی، بزرگان و افراد با تجربه را از بازار حذف کردند؟ مسلماً برای چندین دوره متوالی حق حضور برای نمایندگان مجلس وجود دارد.

رئیس اتاق شرکت‌های ایران افزود: در حال تنظیم نامه‌ای به دولت برای اصلاح قانون وزارت کار هستیم و از نمایندگان اتاق شرکت‌های ایران در شهرستان‌ها می‌خواهیم نقطه نظرات خود را ارائه کنند. هیئت مدیره اتاق شرکت های ایران».

وی افزود: در صورت وجود پروانه صدور مجوز باید از اصناف نیز مشورت شود. بحث ما در مورد فرآیند پس از صدور مجوز است که برای اصناف مهم است. نماینده اتحادیه باید در جلسات تصمیم گیری مربوط به اتحادیه ها حضور داشته باشد. این موضوعی است که بارها مطرح کرده ایم و در این شرایط همیشه متوجه می شویم که نماینده اتحادیه در جلسات تنظیم بازار حضور ندارد. بدون حضور نمایندگان صنفی نمی توان برای بازار تصمیم گیری کرد.

در ادامه این جلسه، رضاعلی سهرابی، نماینده خانه شرکت های ایران در استان کرمانشاه به عنوان سخنران پیش از دستور، گفت: مشکلات فعلی مالیاتی یکی از دغدغه های اصلی شرکت ها در چنین شرایطی است. که حسابرسان مالیاتی برای اتحادیه که طبق قانون باید 12 درصد سود داشته باشند، 19 درصد مالیات تعیین می کنند. این امر آسیب زیادی به اصناف وارد کرد. در این راستا نیاز است نمایندگان صنفی حضور پر رنگ تری در دستگاه قضایی داشته باشند.

نوده فراهانی در خصوص نوسانات ارزی گفت: حدود 600 هزار واحد کوچک تولیدی در کشور وجود دارد. زمانی که تولیدکننده ثبات نرخ ارز را نداشته باشد، برای برگرداندن پول خرید مواد اولیه دچار مشکلات زیادی می شود. تقاضا داریم قیمت ارز ثابت بماند تا تولیدکنندگان و تجار برنامه ریزی کنند. با نوسانات ارزی اخیر، برخی معاملات، تولید و عرضه کالا با تاخیر و نامطمئن مواجه شده است. این تردیدها بر اساس نوسانات نرخ ارز، برای کسب و کار زیان آور است.

رئیس اتاق اصناف ایران تقاضای اصناف را ثبات قیمت ارز دانست تا تولیدکنندگان و تجار برنامه ریزی کنند و گفت: با نوسانات اخیر ارز برخی مبادلات، تولید و عرضه کالاها با تاخیر و نامطمئن بوده اند که برای تجارت مضر است.

انتهای پیام

به گزارش ای بی اس نیوز، قاسم نوده فراهانی در نخستین نشست هشتمین دوره نمایندگان اتاق صنایع دستی ایران، با بیان اینکه حدود 75 درصد از نمایندگان هشتمین دوره اتاق صنایع دستی ایران که هم اکنون بودند، گفت: در اولین جلسه دور هشتم، افراد و نمایندگان جدیدی حضور دارند که قبلاً در ترکیب حضور داشتند، هیچ نماینده ای نداشتند و این تغییر بر اساس اجرای تبصره 1 ماده 22 قانون تشکل های صنفی صورت گرفت. در این قانون گفته شده که مدت تصدی اعضای هیات مدیره اتحادیه حداکثر دو دوره متوالی و چهار دوره متناوب است و با اجرای این قانون امروز تعداد قابل توجهی از نمایندگان تغییر کرده اند. .

وی در ادامه درباره مسائل صنفی گفت: امروز در کشور با بحران گاز مواجه هستیم و در حال حاضر در برخی استان ها تعدادی از هموطنان به دلیل فشار کم گاز با مشکل مواجه هستند. در این شرایط باید با فرهنگ سازی برای صرفه جویی در مصرف گاز در اتحادیه ها و بازارها به حل این معضل ملی کمک کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا