معاون وزیر حمل و نقل با تاکید بر اهمیت پروژه راه آهن رشت – آستارا برای توسعه ترانزیت در کریدور شمال – جنوب، از طرف روسی خواست تا قبل از پایان سال جاری فاز طراحی نهایی و قرارداد تجاری منعقد شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، توسعه کریدورهای ترانزیتی برای دستیابی به جایگاه مناسب کشور در حمل و نقل بین المللی یکی از موضوعات مهم سیاست کلی حمل و نقل و قانون برنامه هفتم توسعه است و با توجه به اهمیت منطقه رشت- پروژه آستارا راه آهن به عنوان بخشی از کریدور ریلی شمال – جنوب و یکی از مهمترین پروژه های ترانزیت انبوه و تحول در توسعه راه آهن، این پروژه از اولویت های اجرایی وزارت راه و شهرسازی است.
محور ریلی رشت – آستارا به طول 164 کیلومتر یکی از پروژه های مهم ریلی کشور است. به گفته مسئولان اجرای 12 کیلومتر در سمت آستارا و 10 کیلومتر در سمت رشت هم اکنون آغاز شده است. همچنین قرار است بخشی دیگر از این پروژه با همکاری روسیه تامین مالی شود.
چندی پیش معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ضمن تشریح مزایای اقتصادی و ترانزیتی راه آهن رشت – آستارا در خصوص مشارکت روسیه در ساخت این خط آهن گفت: توافقنامه تامین مالی پروژه از روسیه در قالب وام صادراتی و تا پنج میلیارد دلار.
بیشتر بدانید
خط ریلی رشت – آستارا حلقه مفقوده کریدور شمال – جنوب است
راه آهن رشت – آستارا در انتظار تصمیم سرنوشت ساز روس هاست
بررسی وضعیت کنونی همکاری های زیرساختی و حمل و نقل ایران و روسیه
در این راستا، وضعیت فعلی همکاریهای زیرساختی و حملونقلی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه طی یک ویدئو کنفرانس سه ساعته با حضور معاون وزیر حملونقل، راه و شهرسازی و معاون وزیر راه و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت. حمل و نقل، راه و شهرسازی. وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه و مشارکت نمایندگان کشورمان از وزارت اقتصاد، ساخت و ساز و توسعه مورد بررسی و بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در این دیدار دو طرف وضعیت همکاریهای حملونقلی و زیرساختی ایران و روسیه را ارزیابی کردند و راههای رفع موانع و افزایش سطح همکاریها را بررسی کردند. بررسی وضعیت تملک اراضی و پیشرفت پروژه راه آهن رشت – آستارا، بررسی وضعیت تردد بار ریلی و بررسی مسائل حمل و نقل جاده ای از مهم ترین موضوعات مورد بحث دو طرف بود.
در این دیدار، شهریار افندی زاده – معاون حمل و نقل – با تاکید بر اهمیت پروژه راه آهن رشت – آستارا برای توسعه ترانزیت در کریدور شمال – جنوب، از طرف روسی خواست برای نهایی کردن فاز طراحی و به نتیجه رساندن یک پروژه تلاش جدی داشته باشد. توافق. قرارداد تجاری قبل از پایان سال جاری
وی همچنین ظرفیت ترانزیت ریلی کشور به ویژه در مسیر شرق خزر را مورد تاکید قرار داد و بر تداوم و افزایش حجم محموله های ترانزیت روسیه در این مسیر برای انتقال آن به بندرعباس تاکید کرد.
بررسی مسائل و مشکلات رانندگان کامیون در سفر به روسیه، از جمله لزوم ارائه تسهیلات برای اخذ ویزای فوری برای رانندگان، لزوم افزایش سقف پوشش اوراق قرضه زمانی که صحبت از لاستیک خودرو در روسیه می شود، لزوم حذف وزن محدودیت برای کامیون ها از دیگر موضوعاتی بود که افندی زاده با همتای روس خود گفت و گو کرد.
در نهایت دو طرف به توافق رسیدند که چهاردهمین نشست همکاری های حمل و نقل جامع ایران و روسیه در دو ماه آینده برگزار شود.
انتهای پیام