امضای قرارداد 15 میلیارد دلاری در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای 15 میلیارد دلار قرارداد در طول 2.5 سال دولت سیزدهم، گفت: سالانه 6.5 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری می شود.

وی ادامه داد: موفقیت های صنعت نفت در سراسر زنجیره اتفاق افتاده است، چشم انداز کشور دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی است و سهم نفت و گاز تعیین کننده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 50 درصد رشد اقتصادی ایران مربوط به حوزه نفت و گاز بوده است، گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، نفت و گاز این بخش برای رشد ناخالص داخلی و شکوفایی اقتصاد کشور موثر بوده است.
خجستمهر با اشاره به ارزیابی ریسک در اولین تولید، افزود: علاوه بر ساخت این ابزار با تلاش سازندگان ایرانی، آزمایشگاههای مرجع برای راستیآزمایی این تجهیزات ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه پیش از این نقش شرکت های دانش بنیان محدود به کارهای تحقیقاتی و نظری بود، ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران پا را فراتر گذاشت و 750 حلقه چاه بسته و کم بازده به این شرکت ها پیشنهاد داد که هزینه احیای هر چاه یک میلیون است. . با این اقدام کسب و کارهای دانش بنیان را وارد عرصه صنعتی کرده ایم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به صندوق پژوهش و نوآوری افزود: شرکت های علم بنیان با استفاده از این صندوق 40 درصد هزینه احیای چاه را دریافت می کنند و با عقد قرارداد، 5 میلیارد تومان اعتبار اسنادی دریافت می کنند. . به روی شرکت های علمی باز شد تا بتوانند درگیر شوند. وجوه مرتبط با خود را دریافت نکنید.
خجستمهر در بخش بالادستی و پایین دستی صنعت نفت 85 درصد تجهیزات را وابسته به تولید داخلی دانست و گفت: در حال حاضر تجهیزات استراتژیک در کشور در حال ساخت است که بالغ بر 350 میلیون دلار و 3 میلیارد تومان مربوط به تولید ملی است. . ساخت اولین بار و تحقیقات مختلف اکتشاف، تولید، بهره برداری و غیره. در کلاس هستند
وی با اشاره به رونمایی از سند حکمرانی مبتنی بر هوش مصنوعی در صنعت نفت، افزود: در استفاده از هوش مصنوعی به دنبال دیجیتالی شدن میادین نفت و گاز و هوشمندسازی چاه نفت هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افزایش تولید نفت و گاز در کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته قراردادهایی به ارزش 15 میلیارد دلار منعقد کردیم که بیشتر آن توسط بخش خصوصی انجام می شود.
خجستمهر با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران نسل جدیدی از پیشتازان را تجربه می کند، افزود: بنگاه های اقتصادی و بخش خصوصی نیز باید به عنوان بخش عرضه، خود را برای مشارکت در طرح های شرکت ملی نفت که در گذشته تنها محدود بود، آماده کنند. به شرکت های اکتشاف و تولید می توانند قرارداد ببندند، این شرکت ها توان فنی اجرای پروژه را دارند اما ممکن است سرمایه لازم را نداشته باشند.
وی گفت: این مشکل در سال گذشته اصلاح شد و توانستیم با بانک ها قراردادی برای تامین مالی منعقد کنیم که نمونه آن قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان نیز با هدف تکمیل ارزش است. زنجیره، مطالعه 20 میدان نفت و گاز را به ارزش 7 میلیارد دلار به شرکت های پتروشیمی واگذار کرده ایم.
مدیرعامل شرکت نفت ایران گفت: موظفیم ماموریت ها را دقیق و درست انجام دهیم، چون میدان مشترک پارس جنوبی نیمی از ذخایر گازی کشور را تشکیل می دهد، باید از ظرفیت های موجود در بخش های مدیریت، توسعه و تولید استفاده کنیم.
خجستمهر حفظ ظرفیت تولید این میدان مشترک با حفاری 35 حلقه چاه جدید را مورد تاکید قرار داد و گفت: این نشان میدهد که شرکتهای ایرانی با توجه به اینکه دکل بلااستفاده در کشور وجود ندارد، شرکتهای تامین کننده سکوهای دریایی مجبور به تامین سکو هستند. شرکت ملی نفت ایران خرید 5 سال خدمات را تضمین می کند.
وی با اشاره به اسیدی شدن چاه های میدان مشترک پارس جنوبی، ادامه داد: توسعه بیشتر این میدان نیز ادامه دارد که از جمله آن می توان به تکمیل پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی، ایرانی ترین پالایشگاه گازی کشور و توسعه پارس جنوبی اشاره کرد. . ترک فاز 11
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای 15 میلیارد دلار قرارداد در 2.5 سال دولت سیزدهم در بخش بالادستی صنعت نفت، افزود: به طور متوسط 6.5 میلیارد دلار قرارداد سرمایه گذاری در این بخش منعقد شد. بخش هر سال
خجستمهر افزود: تاخیر در توسعه فاز 11 پارس جنوبی 5.5 میلیارد دلار در سال هزینه دارد.
وی بیان کرد: بر اساس یک مطالعه جدید، یک بلوک توسعه ای جدید در این منطقه کشف کرده ایم، یک چاه حفر شده که نتایج خوبی به همراه داشته است و با حفاری موفق چاه دوم، می توانیم یک دکل حفاری 500 میلیارد مکعبی مستقر کنیم پا در این ناحیه
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزایش فشار در پارس جنوبی را تولد جدید این میدان دانست و گفت: جمع نهایی افزایش فشار از طریق دریا خواهد بود و از حداکثر ظرفیت شرکت های داخلی و خارجی استفاده خواهیم کرد. این طرح از نظر فنی، فنی، فناوری و اجرای یک طرح بسیار بزرگ است و در اجرای آن ظرفیت سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری را در اختیار کارآفرینان ایرانی قرار خواهیم داد.
خجستمهر در خصوص ابعاد اقتصادی این طرح گفت: طبق بررسی های فنی با اجرای طرح تقویت، حداقل 90 تریلیون فوت مکعب به برداشت گاز و تا 2 میلیارد بشکه به برداشت گاز اضافه می شود. میزان استخراج میعانات گازی از پارس جنوبی که 900 میلیارد دلار افزایش درآمد را برای کشور ما به همراه خواهد داشت.