وی بر ضرورت افزایش سرانه آموزش و پرورش تأکید کرد: همه می دانند که امروز ما در مورد راه اندازی صنایع بزرگ مانند فولاد و پتروشیمی در چابهار صحبت می کنیم ، اما سال هاست که می بینیم از ظرفیت نیروهای ماندگار به درستی استفاده نمی شود. به دلیل ، آنها می گویند ؛ نیروهای دائمی منطقه مهارت و آموزش تخصصی ندارند.
وی تأکید کرد: از جاسک تا روسک جمعیتی حدود یک میلیون نفر وجود دارد و طبق میانگین کشوری باید حدود 1500 تخت بیمارستانی در این منطقه وجود داشته باشد ، اما کمتر از 250 تخت وجود دارد و این بسیار مایه تاسف است. امیدوارم دولت آیت الله رئیسی این موضوع را جدی بگیرد.
سعیدی ادامه داد: به گفته مقام معظم رهبری ، ساحل مکران یک “گنج پنهان” است که نه تنها می تواند اقتصاد ملی کشور را رونق بخشد ، بلکه می تواند موقعیت بسیار خوبی در سطح بین المللی و در بین کشورهای همسایه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در جاده فعلی تلفات زیادی داریم تصریح کرد: با احداث بزرگراه چابهار-میلک می توانیم دو منطقه آزاد چابهار و سیستان را به هم متصل کرده و ظرفیت های نهفته را شکوفا کنیم و کشورهای همسایه نیز می توانند از این قابلیت ها بهره مند شوند.
نماینده مردم چابهار ، نیکشهر ، زرآباد ، کنارک ، قصرقند و دشتیاری در مجلس شورای اسلامی گفت: شک نکنید که با توجه به آینده توسعه بندر در این منطقه ، ما به کانال های ارتباطی نیاز داریم. بسیار وسیع تر. اگرچه ما به شبکه ریلی ارتباط داریم ، اما بیشتر حمل بار و مسافر از طریق جاده است.
معاون ادامه داد: با مطالبات خوب مردم ، سازمان منطقه آزاد چابهار با موضوع احداث بزرگراه چابهار که بخشی از آن نیز توسط سازمان بنادر برنامه ریزی شده بود ، طرفداری کرد ، اما این تنها بخشی از س questionال و به ویژه ضرورت احداث جاده چابهار در بزرگراه میلک و زاهدان است و در دیدار با وزیر راه و شهرسازی ، این موضوع را به عنوان اولین درخواست استان مطرح کرده ایم.
وی افزود: البته این کاملا درست است که متخصصان و سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری باید از سایر نقاط کشور بیایند ، اما در بحث اجرایی ، صنایع باید از جوانان پایدار در منطقه کمک بگیرند. تا کارکنان خود را تکمیل کنند. “
ظرفیت ها و شکاف ها باید با هم دیده شوند
سعیدی گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب ، در این منطقه جاده هایی که طی نشده بسیار بیشتر از جاده هایی است که طی شده است. تبعیض مثبت باید به نفع این منطقه باشد.سعیدی گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب ، در این منطقه جاده هایی که طی نشده اند بسیار بیشتر از جاده هایی است که طی شده اند. تبعیض مثبت باید به نفع این منطقه باشد.
وی افزود: ساختارهای ضعیف دستگاه های اجرایی نمی توانند مأموریت ملی خود را انجام دهند ، بنابراین ما باید در جنوب سیستان و بلوچستان مقر داشته باشیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با وجود همه توانایی ها ، باید طرف مقابل را ببینید. توسعه پایدار زمانی رخ می دهد که شاخص نیروی کار تعیین شود و ما نقش افرادی را که در این کشور زندگی می کنند در روند توسعه مشاهده کنیم.
وی افزود: سواحل مکران از نظر استراتژیک به هند کوچک معروف است ، بیش از 70 درصد ماهیان صنعتی کشور در قطب ماهیگیری کشور در آبهای این منطقه صید می شوند.
نیاز به آموزش واجد شرایط برای نیروهای پایدار در منطقه
نماینده مردم چابهار ، نیکشهر ، ضراباد ، کنارک ، قصرقند و دشتیاری در مجلس افزود: متأسفانه برخی از مدل های توسعه ای که در کشور داشتیم شکست خورده است. کاری که مجلس شورای اسلامی برای بودجه 1400 انجام داد ، ایجاد یک خط مستقل به نام “محرومیت” بود.
نیاز به کانالهای ارتباطی گسترده
وی افزود: “مردم می پرسند که ما در حال حاضر در مراحل توسعه کجا هستیم.”
این معاون افزود: همانطور که در سکه سمت راست دیده می شود ، لازم به ذکر است که طرف دیگر نیز مهم است ، در جنوب سیستان و بلوچستان از نظر دسترسی به آب آشامیدنی ، از حومه ، ورزش ، بهداشت ، ساخت فضاهای آموزشی. و مسائل دیگر ما کمترین شاخص ها را داریم.
به گفته وی ، چابهار و شهرهای اطراف شاید تنها نقاطی در کشور باشند که همه گیاهان گرمسیری مانند پاپایا ، کنر ، انبه و کاسنی در آن پرورش داده می شود. میوه هایی که شاید بسیاری از افراد نام آنها را نشنیده باشند.
این نماینده مجلس گفت: مردم مالکان واقعی این انقلاب هستند و رنجی که برخی از مردم در کشور متحمل می شوند باید هرگونه وجدان را بیدار کند.
وی در خصوص موضوع راه های سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان بزرگراه و بزرگراه زیادی ندارند اما در استان همجوار (کرمان) بالغ بر چهار هزار کیلومتر شبکه راه داریم.
وی همچنین با اشاره به تأخیر در ساخت بیمارستان 540 تختخوابی در چابهار خاطرنشان کرد: زمین مورد نیاز به منطقه آزاد چابهار واگذار شد اما مقرر شد وزارت بهداشت ساخت و ساز را به منطقه آزاد واگذار کند که تاکنون اتفاق نیفتاده است. “
به گفته وی ، تأسیس دانشگاه علوم پزشکی چابهار یکی از خواسته های مردم است و ما دیدیم که رئیس جمهور نیز به این موضوع اشاره کرد و ما نیز به صحت گفته های آیت الله رییسی اعتقاد داریم.
قسمت های دیگر مصاحبه عمیق ای بی اس نیوز و فیلم مصاحبه منتشر می شود.
نماینده مردم چابهار ، نیکشهر ، ضراباد ، کنارک ، قصرقند و دشتیاری در مجلس گفت: تا حد امکان. “
نماینده مردم شهرهای چابهار ، نیکشهر ، زرآباد ، کنارک ، قصرقند و دشتیاری در مجلس گفت: در 6 شهر حوزه انتخابیه ما حتی یک متر خط لوله گاز هم ساخته نشد.
به گفته وی ، پیش بینی تجاری ما و تراز تجاری ما با پاکستان بیش از 16 میلیارد دلار است و سازماندهی بازارها رسیدن به این رقم را ممکن می سازد.
سعیدی گفت: هنوز ظرفیت گمرکی در بازارهای رسمی ایجاد نشده است و از آنجا که این بازارها مورد توجه وزیر کشور است ، امیدواریم بتوانیم از ظرفیت بی بدیل بازارهای مرزی استفاده کنیم.
وی افزود: همچنین توجه ویژه ای به جاده چابهار تا مرز ریمدان ضروری است. ما در بحث ایجاد بازارهای مرزی تلاش خوبی انجام داده ایم و از استاندار سابق به خاطر آن تشکر می کنیم. ما سه مرز رسمی داریم ، اما بازار برای امرار معاش مرزنشینان بسیار مهم است.
سعیدی افزود: «وقتی مقام معظم رهبری بر موضوع آموزش حرفه ای اصرار دارند ، طبیعتاً مسئولان آموزش و پرورش کشور باید بیایند و روی این موضوع مهم کار کنند. بیایید نیروهای متخصص را در اینجا آموزش دهیم.
شانگهای و تعریف پرونده مستقل برای چابهار
وی گفت: “ما نرخ بیکاری جوانان بسیار پایینی داریم.” بوروکراسی های اداری و مقررات خاصی که مانع از افزایش رشته های دانشگاهی می شود باید در این منطقه حذف شوند.
وی گفت: برای پیاده سازی در دیار پرگهر به زیرساخت های جدی نیاز داریم ، شبکه ریلی کشور یکی از ضروریات این استان است.
سعیدی با بیان اینکه یک تعریف جهانی از توسعه پایدار وجود دارد ، اظهار کرد: در توسعه پایدار ، اگرچه منافع اقتصادی زیاد است ، اما باید توجه داشته باشیم که نسل های آینده نیز به همان نسبت مورد توجه قرار گیرند.
نماینده مردم چابهار گفت: مطابق بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت سواحل مکران ، سازمانی تحت عنوان سازمان توسعه سواحل مکران در سالهای اخیر تاسیس شده است و امروز شانگهای یک پرونده مستقل برای چابهار تعیین کرده است. و رئیس جمهور در سخنرانی های خود این موضع بی بدیل را برانگیخت.
معین الدین سعیدی روز سه شنبه در گفت و گو با ای بی اس نیوز اظهار داشت: چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور و نزدیک ترین مسیر دسترسی به کشورهای محاصره شده آسیای مرکزی است. جهان به این بندر آمده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز