پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

نماینده ساری: ضریب بهره وری تولید برنج باید افزایش یابد


یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی با اشاره به اینکه افزایش کمی و کیفی برنج پرمحصول بدون اتلاف وقت و از سوی دیگر کاهش هزینه های تولید برای کشاورز ضروری است.

منصورعلی زارعی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر لزوم سیاست گذاری صحیح برنج، اظهار کرد: سالانه حدود 2 میلیون و 300 هزار تن برنج در کشور مصرف می شود که بیش از 2 میلیون تن از این نیاز در داخل کشور تولید می شود. یک میلیون تن برنج نیز وارد می شود، البته میزان تولید سال به سال در نوسان است.

80 درصد برنج کشور توسط استان های شمالی تولید می شود

وی در ادامه با بیان اینکه در 20 سال گذشته کمتر روی افزایش بهره وری برنج و افزایش نرخ تولید کار شده است، گفت: حدود 80 درصد برنج کشور در استان های شمالی و در سه استان شمالی تولید می شود. . که تنها در مازندران برنج تولید می شود، حدود 47 درصد برنج کشور کشت می شود. در سال های اخیر روی ضریب بهره وری و کاهش هزینه تولید برنج کار نکردیم، بلکه بیشتر روی واردات برنج تمرکز کردیم و به نوعی واردکنندگان در میدان بودند.

نماینده مردم ساری در شورای اسلامی گفت: برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید همچنان در زمینه تحقیقات و دانش تولید برنج عقب هستیم. ما معتقدیم اگر روی اصلاح بذر برنج و دانش استقرار تولید برنج کار می‌کردیم، اصلاً نیازی به واردات نبود. امروز ضریب بهره وری ما در شمال که منطقه اصلی کشت برنج است حدود 5 تن است در حالی که در کشورهای دیگر حدود 14 تا 15 تن در هکتار است. می دانیم که هزینه تولید در این کشورها بسیار کمتر است. هر چه راندمان تولید بیشتر باشد، قیمت تمام شده کمتر است.

قیمت برنج وارداتی نباید کمتر از هزینه کشت برنج برای کشاورز داخلی باشد

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه تاکید کرد: امروز قیمت برنجی که وارد کشور می شود کمتر از هزینه تولید برنج در کشور است. هزینه تولید کشاورزان ما بیشتر از قیمت برنج وارداتی است و باید کیفیت و کمیت برنج های پرمحصول خود را بدون اتلاف وقت افزایش دهیم.

نماینده ساری افزود: امروز حدود 300 تا 400 هزار تن برنج در انبارهای ما وجود دارد اما متاسفانه این برنج توسط مردم خریداری نمی شود زیرا قیمت برنج وارداتی از خارج از کشور ارزانتر از تولید داخلی است. دولت باید در این زمینه سیاست درستی داشته باشد و در سیاست های ارزی واردات برنج و تعرفه ها و عوارض آن تجدید نظر کند.

زارعی در پایان گفت: نباید اجازه دهیم قیمت برنج وارداتی ما کمتر از هزینه های کشاورز زحمتکش باشد. دولت نیز باید به فکر مصرف کنندگان باشد. دولت هرگز نباید به جیب تولیدکننده نگاه کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *