نماینده مردم ساری در مجلس در خصوص عملکرد سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در دولت نخست گفت: وضعیتی که شاهد آن هستیم نتیجه عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم نیست. چندین ماه. این وضعیت نتیجه سیاستهای بدی است که قبلا وجود داشت و وزیر جدید جهاد کشاورزی در حال برنامهریزی است، اما به زمان بیشتری نیاز دارد. تنها دو ماه از اجرای قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم می گذرد و امیدواریم سیاست های منظمی در این زمینه اعمال شود.
نماینده مردم ساری در مجلس یازدهم در خصوص واردات برنج گفت: برخی واردات برنج را عامل گرانی معرفی می کنند در حالی که واردات برنج منعی ندارد. زمانی (در زمان برداشت برنج ایران) واردات طبق قانون ممنوع و پس از چند ماه آزاد شد. برنج نیازی به ارز ترجیحی نداشت.
تولید 2 میلیون تن برنج ایرانی و واردات 800 هزار تن
با کمبود برنج مواجه نشدیم/ تقاضا منطقی بود
عضوکمیسیون کشاورزی یازدهم مجلس یازدهم با اشاره به تولید 2 میلیون تنی برنج ایرانی و واردات حدود 800 هزار تنی برنج از خارج از کشور، افزایش قیمت برنج را به دلیل عدم کنترل بازار غیر منطقی خواند.
absnews
نماینده کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: کشاورزان ایرانی امسال 2 میلیون تن برنج تولید کرده اند. زمانی که دولت دستور واردات برنج را صادر کرد، به حدود 700 تا 800 هزار تن برنج بیشتر نیاز داشتیم. به عبارت دیگر با کمبود برنج مواجه نبودیم که باعث افزایش تقاضا برای برنج ایرانی و افزایش قیمت شد.
زارعی دلیل افزایش قیمت برنج ایرانی را عدم نظارت بر بازار دانست و گفت: دولت کنترل قیمت برنج را از دست داده است. دولت مسئول کنترل بازار است. دولت ابزارهای مداخله ای قابل توجهی در بازار دارد. از تخصیص ارز 4200 تومانی برای افزایش یا کاهش صادرات و نظارت بر بازار.
منصورعلی زارعی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره افزایش مجدد قیمت برنج ایرانی گفت: هزینه های تولید افزایش یافته است، اما اکنون کشاورز تولید جدیدی ندارد که بخواهد قیمت برنج را افزایش دهد. امسال برنج ایرانی از کشاورز 30 تا 35 هزار تومان خریداری شد. رونق دوباره برنج ایرانی در دست دلالان و دلالان است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز