نقطه بنزین رابطه سرمایه گذاری برای تولید و خنثی سازی تحریم ها
1:31 جدید 1 مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری – سال 2 با یک شعار کلیدی و استراتژیک آغاز شد: “سرمایه گذاری برای تولید”. شعاری که فراتر از عبارت نمادین است ، حاوی پیام روشنی در مورد مسیر آینده اقتصاد کشور است. انتخاب این شعار از رهبر عالی انقلاب نشان می دهد که یکی از بزرگترین جای خالی در اقتصاد ایران ، فقدان یک بستر مناسب برای سرمایه گذاری مؤثر در بخش های تولیدی است.
علیرغم منابع انسانی جوان ، دسترسی به ذخایر عظیم انرژی ، موقعیت ممتاز ژئوپلیتیکی و ظرفیت بالای تولید در بسیاری از صنایع ، بخش قابل توجهی از سرمایه داخلی یا به بازارهای غیرمولد یا خارج از کشور منتقل می شود. این نشان می دهد که مشکل در “کمبود سرمایه” نیست ، بلکه در “ناکارآمدی در جذب و هدف قرار دادن سرمایه” است.
در چنین شرایطی ، سرمایه گذاری در تولید گزینه ای نیست بلکه یک ضرورت است. نیاز به اعتماد به نفس ، از بین بردن موانع بوروکراتیک ، ایجاد مشوق های مؤثر و انتخاب بخش های استراتژیک برای سرمایه گذاری هدفمند.
در همین راستا ، وی از وزیر کمیسیون اقتصادی مجمع مشورتی اسلامی تغذیه شده است ، تأکید می کند که زمان آن است که از این سرمایه به عنوان یک محرک تولید ارزشمند استفاده شود ، نه صرفاً روی درآمد نفت.
وی گفت: “تولید ستونی از اقتصاد ملی است و اگر مجبور شویم اقتصاد پایدار ، با دوام و مستقل داشته باشیم ، باید از بودجه در همان جهت استفاده کنیم.” سرمایه گذاری زمانی معقول می شود که این امر منجر به ایجاد ارزش شود و این ارزش در تولید شکل می گیرد. نه در کارگزاران ، توزیع سوداگرانه یا غیر ضروری سرمایه در بازارهای غیرمولد.
با تأکید بر نقش دولت در ایجاد یک بستر سرمایه گذاری مناسب ، حرکات بیان شده: تجربه گذشته نشان داده است که تنها با دعوت از مشارکت عمومی ، میکروپیتال تولید نمی شود. دولت برای جذب این صندوق ها باید مدلهای شفاف ، تضمینی و سودآور را طراحی کند. مردم باید احساس کنند که سرمایه آنها نه تنها حفظ می شود بلکه به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می کند و ظرفیت خرید آنها را افزایش می دهد.
وی یکی از مهمترین موارد سرمایه گذاری مؤثر برای تولید را به عنوان توسعه گیاهان نفتی توصیف می کند و می گوید: پتروپوینگ ها تقاطع سه مؤلفه مهم هستند. سرمایه گذاری ، تولید و مقاومت در برابر تحریم ها. بر خلاف صادرات نفت خام ، که به شدت تحت تأثیر تحریم ها قرار می گیرد ، محصولات تولید شده در گیاهان نفتی بیشتر صادر می شوند ، در حالی که بازار مصرف داخلی آنها گسترده است.
Khodadadi با اشاره به ارزش افزوده بالای منطقه ، می افزاید: هر بشکه روغن ، که به جای فروش خام تبدیل به یک پرنعمت می شود ، چند برابر کننده ارزش اقتصادی را ایجاد می کند. این به معنای افزایش درآمد ملی ، اشتغال پایدار و کاهش وابستگی به فروش سنتی نفت است. اگر ما به دنبال یک اقتصاد پایدار هستیم ، یکی از موارد واقعی آن توسعه این زنجیره های تولید عمق بالا است.
دبیر کمیسیون اقتصادی مالیسا ، با توجه به سیاست های گذشته ، هشدار می دهد که از غفلت این منطقه هشدار می دهد و خاطرنشان می کند که علیرغم تأکید مکرر بر رهبر انقلابی برای جلوگیری از مسیر سخت ، مسیر توسعه پتروپینیک هنوز جدی گرفته نشده است. امروزه ، کشورهایی که حتی منابع نفتی محدود دارند ، با تکیه بر این صنایع فرآوری ، سهم بالایی از بازارهای منطقه ای و جهانی را به دست آورده اند. اگرچه ما منابع عظیمی داریم ، اما هنوز از ظرفیت کامل خود استفاده نمی کنیم.
همچنین بر لزوم حضور افراد در این فرآیند تأکید می کند و می گوید: یکی از ویژگی های قابل توجه گیاهان نفتی ، توانایی طراحی مدل ها برای شرکت در عموم است. اگر پروژه ها به درستی طراحی و بسته های سرمایه گذاری جذاب باشند ، میکروفن های افراد می توانند وارد این منطقه شوند. این امر نه تنها به افزایش ظرفیت تولید کمک می کند ، بلکه باعث افزایش احساس مشارکت عمومی و اعتماد به سیاست های اقتصادی دولت می شود.
خمادادی تأکید کرد: تحقق شعار “سرمایه گذاری برای تولید” نه تنها با اراده سیاسی امکان پذیر است ، بلکه نیاز به برنامه ریزی دقیق ، هماهنگی نهادی ، شفافیت در فرآیندها و انتخاب اولویت های مناسب دارد. به گفته وی ، Petropwings می تواند روشی قابل اعتماد و مؤثر برای جذب سرمایه داخلی و تقویت تولید غیر ضروری باشد ، به شرط آنکه دولت با دیدگاه آینده نگر بر سیاست اقتصادی خود برای تحقق شعار سال در وزارت نفت متمرکز شود.
اوایل محمد سادگ آزیمی ، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و توزیع نفت ، گفت: “دو پروژه برای اصلاح سیراف و آدیش پایونیر با پیشرفت فیزیکی پروژه نفت SIRF به بیش از 5 ٪ پیشرفت چشمگیری دارند.
مدیر اجرایی شرکت ملی پالایش و توزیع بنزین ایران ، با اعلام 5 ٪ پیشرفت در پالایشگاه جنوبی آدیش ، افزود: “برنامه ریزی شده است تا نیمه اول سال جاری کار کند.”
آزیمیفر گفت که تصمیم گرفته شده است که اجرای پروژه ها را تسریع کند و موانع را در کمترین زمان ممکن برطرف کند ، و افزود: “امیدوارم که هم افزایی ایجاد شده بین دولت و بخش خصوصی گامی مؤثر برای افزایش صنعت پالایش و پالایش در طول سال انجام دهد.”
شایان ذکر است که با اجرای این پروژه ها و هدایت سرمایه داخلی به سمت ایجاد پتروفین ها ، شاهد افزایش تولید داخلی و تحریم های ناکارآمد خواهیم بود.