سایر موضوعات

نقش کودهای آلی یا ارگانیک در حفظ سلامت خاک و انسان

این کارشناس ارشد اقتصادی گفت: استفاده از کودهای آلی یا بیولوژیک نقش مهمی در سلامت انسان، محیط زیست، کیفیت محصول و حفظ خاک دارد.

گزارش خبرگزاری صداوسیمامهدی افشاری کارشناس ارشد اقتصادی در نشست تخصصی در خصوص علل ایجاد کپک در برخی از محصولات تبدیلی کشاورزی مانند نان، رب گوجه فرنگی و … به بررسی تولید بی کیفیت آنها پرداخت و گفت: این محصولات بی کیفیت در خاک تولید می شوند. که در این استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و سموم مضر هم برای انسان، هم برای خاک و هم برای محیط زیست است.

وی بیان کرد: در اکثر کشورهای دنیا تولیدکنندگان کود، پایه کود هر منطقه را بر اساس فلور منطقه و نوع خاک آن، طراحی شده در هسته خاک تولید می کنند.

این کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در کشور ما نیز مجتمع هایی وجود دارند که کودهای کشاورزی بر پایه میکروارگانیسم ها تولید می کنند.

افشاری گفت: با توجه به پسماندهای بخش کشاورزی می توان از آن کودهای بیولوژیک و ارگانیک تولید کرد.

کود آلی یا کود زیستی ماده‌ای حاوی میکروارگانیسم‌های زنده است که با افزایش عرضه یا در دسترس بودن مواد مغذی اولیه برای گیاه میزبان و خاک، رشد را افزایش می‌دهد. این کودها معمولاً از مواد گیاهی یا مواد معدنی زنده مانند باکتری ها، قارچ ها و سیانوباکتری ها (جلبک های سبز-آبی) به دست می آیند و به صورت کودهای مایع یا دانه ای هستند.

کودهای زیستی از شناخته شدن خود به عنوان مکمل کودهای شیمیایی تا وضعیت فعلی خود به عنوان یک کمک تغذیه ای که می تواند عناصر حیاتی را برای رشد به شکلی که به راحتی جذب می شود فراهم کند، فاصله زیادی داشته است. آنها اغلب به عنوان یک منبع تجدیدپذیر از مواد مغذی برای گیاهان در نظر گرفته می شوند، سلامت خاک را ارتقا می دهند و به بخشی ضروری از مدیریت یکپارچه محصول و خاک تبدیل شده اند.
­

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا