در پی عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در کمیته علمی سازمان ملل متحد برای بررسی اثرات تشعشعات هسته ای (UNSCR)، محمدرضا کاردان، معاون رئیس جمهور سازمان انرژی اتمی و رئیس مرکز ایمنی هسته ای سامانه، درباره عضویت دائمی ایران در این کمیته علمی گفت: کیفیت مشارکت جمهوری اسلامی ایران در این کمیته بهعنوان عضو ناظر به حدی بود که همگان را متعجب و شگفتزده کرد و به وضوح مورد تایید اعضای علمی و دانشمندان دانشگاه قرار گرفت. کمیته.
به گزارش ای بی اس نیوز، رئیس مرکز نظام ایمنی هسته ای در خصوص ارتقای عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیته علمی بررسی اثرات تشعشعات هسته ای بر وضعیت اعضای دائمی توضیح داد: در سال 2017 درخواست ایران برای عضویت در کمیته با سه کشور نروژ، امارات متحده عربی و الجزایر پذیرفته شد. یک دوره 4 ساله برای تصمیم گیری در مورد عضویت دائمی آنها پس از مدت 4 سال بر اساس روش اجرایی عضویت در کمیته و بر اساس بر اساس حضور مفید و موثر کشورهای عضو در فعالیت ها.
کاردان خاطرنشان کرد: با استفاده از ظرفیتهای ملی و دانشمندان ایرانی، کمیته مشارکت فعال و مؤثری در کارگروههای فنی داشتیم. سطح و کیفیت مشارکت جمهوری اسلامی ایران در برنامه های این کمیته به حدی بود که باعث تعجب اعضای کمیته شد و به گفته همگان حضور ایران در کمیته می تواند کیفیت فعالیت ها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
وی گفت: در شصت و هشتمین نشست کمیته در سال 2021 و پس از 4 سال عضویت ناظر، بررسی عضویت دائم چهار کشور ناظر از جمله ایران در دستور کار روز کمیته قرار گرفت. در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، گزارشی از فعالیت های چهار سال گذشته ایران ارائه شد و در پایان پیشنهاد عضویت دائم ایران در کمیته علمی اثرات تشعشعات هسته ای با اجماع به تصویب رسید.
انتهای پیام/