یک استاد اقتصاد گفت: نقش بخش خصوصی در سرمایه گذاری های مولد و ایجاد اشتغال ضروری است. در این صورت می توان امید را به جامعه تزریق کرد و وفاداری و همبستگی اجتماعی شکل گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، صبح امروز – پنجشنبه 5 بهمن 1402 – در بخشی از سخنان خود در کنگره حزب دمکرات، راهکارهای مقابله با بحران های آینده را این گونه بیان کرد: قوانین و همه نهادها و سازمان های بین المللی و همچنین قدرتمندتر و مؤثرتر. راه های کنترل ذهن و قلب انسانها یعنی رسانهها ابزار قدرتهای جهانی برای استثمار دیگران هستند و هر کجا کشوری بخواهد از این شبکه به شدت در هم تنیده قدرتهای جهانی رهایی یابد، با تمام قوا در هم میکوبد. تاریخ دردناک پر از جنایات برده داری و استعمار در جهان و دخالت قدرت های جهانی در کشور خودمان و همچنین تجربه دهه اول انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزمایش های بسیار پرهزینه آن، پیامدهای آن که ده ها سال ادامه خواهد داشت، نشانه های روشن و ملموسی برای ملت ماست.
وی افزود: بیش از 80 کودتا و سرنگونی دولتها، تجاوز به ملتها و کشتار میلیونها نفر توسط آمریکا از اواسط دهه 1940 تاکنون، همه نشانههای حاکمیت قدرت برای کنترل منابع جهان است. این حملات با جنایات و قتل هایی همراه بود که در تاریخ بشریت بی سابقه بوده است. حدود دو سال پیش دانشگاه براون آمریکا گزارشی از نتایج تجاوزات آمریکا به عراق و افغانستان تهیه کرد و اعلام کرد که 4 میلیون نفر در این دو کشور بر اثر تجاوزات آمریکایی جان خود را از دست داده اند. و امروز شاهد یکی از وحشتناک ترین جنایات علیه بشریت در فلسطین هستیم.
وی تاکید کرد: سوال اساسی پیش روی همه کشورها این است که در برابر این منطق زور که بر جهان حاکم است چه باید کرد؟ یک پاسخ تسلیم و بندگی است. امروز می بینیم که چگونه دولت های صنعتی به دستور ارباب خود، ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای فلسطین، چشم و گوش خود را بر جنایات بی سابقه اسرائیل به عنوان یک کشور منزوی آمریکایی در فلسطین بسته اند. منطقه از عواقب اعتراض به این جنایات وحشتناک با جنایتکاران جهانی هراس دارد. حمایت و همکاری می کنند. اما اگر ملت ها بخواهند استقلال نسبی داشته باشند چه باید بکنند؟ و استراتژی بهینه چیست؟ ایجاد یک اقتصاد صنعتی قدرتمند که بتواند ارزش افزوده ایجاد کند، ضروری است. چنین اقتصادی به شدت به وجود نخبگان فکری به عنوان موتور محرکه نوآوری و تولید ثروت در دنیای امروز بستگی دارد.
این استاد دانشگاه افزود: اشتغال کامل یکی از محورهای اساسی چنین اقتصادی است که نقش بخش خصوصی در سرمایه گذاری های مولد و ایجاد اشتغال نقش کلیدی دارد. در این صورت می توان امید را به جامعه تزریق کرد و وفاداری و همبستگی اجتماعی شکل گرفت. قدرت سیاسی تنها با قدرت اقتصادی به دست می آید، نه با وابستگی فزاینده به فروش منابع طبیعی که منجر به وابستگی تحقیرآمیز به دنیای بیرون و فساد در درون می شود.
وی یادآور شد: بر این اساس، جمهوری اسلامی پس از جنگ تحمیلی، تقویت پایگاه نظامی خود را آغاز کرد تا شاید از تجربه مشابه تهاجم نظامی دوری کند و خود را از طمع دیگران حفظ کند. بی شک توسعه صنایع نظامی و بازدارندگی دیگران از تعرض به کشور یکی از درست ترین اقداماتی بود که پس از جنگ تحمیلی و طی 35 سال گذشته صورت گرفت و این موفقیت ها مایه بیم و رشک است. بسیاری از کشورهای دیگر از جمله آنها همسایه بوده اند و به دستاوردهای بزرگ ایران غبطه می خورند.
توجه به توانمندی های ملت و مردم، قدردانی از حضور و مشارکت مردم، به کارگیری راهبرد توسعه صنایع نظامی با راهبرد توسعه صنعتی صنایع، با اعتقاد به اینکه مسیر بهینه دیگری وجود دارد. که موجب ارتقای سایر صنایع و صنایع نوظهور و ایجاد اشتغال می شود. جامع برای همه توانمندی های انسانی کشور، تخصیص منابع و فرصت ها برای همه، پایبندی به اجرای تعهدات در قبال مردم، فراهم آوردن فرصت های برابر برای آموزش رایگان و آموزش عالی و خدمات بهداشت عمومی رایگان، دسترسی آسان به مسکن و انسان پناه. برای آحاد جامعه توجه به فرصت های شغلی و کار به عنوان یک حق همگانی در قانون اساسی در اولویت سیاست های بخش عمومی، توجه به سرمایه های انسانی جامعه و به ویژه نخبگان علمی در این راستا یادآوری و تاکید شد.
راغوفر درباره راه های جلوگیری از فساد در میان برخی صاحبان قدرت نیز گفت: دو عامل می تواند از حمله زورمندان جلوگیری کند و ایجاد بی نظمی به عنوان عامل فساد. یکی اخلاق و دیگری علم. انسان با دو نوع محرک رفتار خود را تنظیم می کند، یکی درونی، یعنی اخلاق، که از ظلم، تخطی و خطا جلوگیری می کند و دیگری بیرونی، شامل انگیزه های مادی متناسب با تلاش و شایستگی و نیز مجازات های متناسب با انحراف. تعهدات قانونی اصلاح نظام دستمزد یکی از اصلی ترین اقداماتی است که برای حفظ سرمایه انسانی کشور انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: برای تحقق آرمان ها نیازمند علم هستیم. علم می تواند به اهداف توسعه دست یابد، زمینه رشد و اشتغال را برای همه فراهم کند و بدین ترتیب نسلی متعهد به ارزش ها و آرمان ها شکل می گیرد و وفاداری به جامعه رشد می کند. اگر جامعه ای این دو عنصر یعنی اخلاق و علم را نداشته باشد، فساد امری اجتناب ناپذیر است.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که نابرابری امتیازات باورنکردنی را به برخی از صاحبان قدرت اعطا میکند و فرصتها را برای بخشی دیگر از بین میبرد، وفاداری شکل نمیگیرد و وحدت ملی به شدت تضعیف میشود.
این استاد دانشگاه و اقتصاددان پیشنهاد کرد: تبیین استراتژی متوازن مبتنی بر آرمان های مبتنی بر اخلاق و علم با مشارکت گروه های مختلف اجتماعی ضروری است.
وی همچنین گفت که می توان عزم سیاسی برای انجام اصلاحات در بخش هایی مانند نظام مالیاتی و بانکی داشت و این اصلاحات نیازمند مبارزه قاطع و همه جانبه با فساد است.
انتهای پیام