اخبار اقتصادی روز

نقشه های کامل پیشرفت منطقه ای توضیح داده شده است / ما به افراد برای ایفای نقش نیاز داریم

رئیس مرکز توسعه منطقه ای ستاد توسعه جامع منطقه ای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با تاکید بر اینکه توسعه یک منطقه جغرافیایی نیازمند نقش آفرینی مردم است، گفت: هسته های پیشرفت در شهرها باید شناسایی شوند. و با آموزش و توانمندسازی آنها در یک فرآیند تخصصی آماده می شود تا خودشان نقشه توسعه شهر را تهیه کنند، زیرا پایداری زمانی حاصل می شود که مردم وارد میدان شوند.

محمدعلیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: موضوع پیشرفت منطقه ای که دنبال می کنیم در سه مفهوم نقشه پیشرفت، خط پیشرفت و خود منطقه حائز اهمیت است. ما معتقدیم که مسئله پیشرفت اگر قرار است در یک منطقه جغرافیایی خاص پیشرفت کند، نیازمند نقش مردم به عنوان عامل اصلی پیشرفت است.

وی افزود: بنابراین برای پیشبرد کار پیشرفت از طریق مردم باید محرک های حرکت مردمی را بشناسیم که هسته های پیشرفت حلقه میانی می شوند. بنابراین اولین کاری که انجام می دهیم این است که این حوزه های پیشرفت در شهر را شناسایی و ارزیابی کرده، آنها را انتخاب کرده و سپس با آموزش و توانمندسازی در یک فرآیند تخصصی برای تهیه طرح توسعه شهر خود آماده کنیم. چون ما می خواهیم زمانی توسعه یک منطقه پایدار باشد و ثبات حاصل شود که جریان مردم از آن منطقه به میدان بیایند و کار را پیش ببرند.

رئیس مرکز توسعه منطقه ای ستاد توسعه فراگیر منطقه ای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: از میان 1458 گروه شناسایی شده، 215 گروه به مسابقات توسعه هسته منطقه ای در سال 1398 دعوت شدند و از این میان 97 گروه در این رویداد شرکت کردند و از بین آنها 32 گروه شرکت کردند. گروه برگزیده شد و یکی از این گروه های منتخب، گروه قرارگاه قرآن و عترت جهاد شهرستان سرخس بود. کار آموزشی را با این گروه در 17 موضوع تخصصی آغاز کردیم، نکته اصلی این کار آموزشی شاخص های پیشرفت و نحوه طراحی نقشه پیشرفت منطقه ای بود.

علیان ادامه داد: برای پیشبرد بهتر کار گروه از طرف ستاد اجرایی یک سرپرست متخصص با مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری را به همراهی گروه تعیین می کنیم. البته ستاد پیشرفت با تسلیحات عملیاتی کار خود را پیش می برد و شاخه عملیاتی مجموعه ستاد پیشرفت در این حوزه، نقشه کامل پیشرفت مجموعه ای بر اساس دانش همپا است که به صورت تخصصی کار او را در زمینه کارت پیش می برد. ; این راهنمای تخصصی نیز از مجموعه همپا می باشد. لذا لیدر خبره نقشه پیشرفت سرخس را طراحی کرد و ما نیز در این مسیر مسیر مصوبات قانونی را طی کردیم و به جلسه تفاهم نامه رسیدیم. این کار تقریبا یک سال به طول انجامید.

وی درباره تاثیر طرح پیشرفت در رفع محرومیت ها بیان کرد: باید دید محرومیت ها از کجا شروع می شود. محرومیت از لحظه ای شروع می شود که ساکنان یک منطقه دیگر نسبت به شهر خود احساسی ندارند، ناامید می شوند و فکر می کنند شخص دیگری باید برای آنها کاری انجام دهد. ما باید این احساس را بشکنیم و بگوییم این شما هستید که باید کار کنید، مطالبه کنید و مسئولان را به کار وادارید. این طرح‌های پیشرفت باعث می‌شود که مسئولان با مسیری مشخص و بر اساس اصول انقلاب اسلامی، کار مردم را دنبال کنند و با کار مردمی، کار بهتر پیش رفته و محرومیت‌های همیشگی رفع شود.

رئیس مرکز توسعه منطقه ای ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه این نقشه را برای چهار منطقه دیگر به جز سرخس طراحی کردیم، گفت: منطقه بوشگان در بوشهر، شهرستان سیریک در هرمزگان، سربیشه در خراسان جنوبی و کنگان در بوشهر. نقشه های او در حال ترسیم شدن است. در مرحله اول هستیم، 18 امتیاز را شروع کرده ایم که پنج امتیاز آن در مرحله کسب نتیجه است. در فاز دوم تا 50 شهر و در فاز سوم و چهارم تمامی شهرهای کشور از طریق فعال سازی پویش های مردمی.

علیان با بیان اینکه نقشه پیشرفت شهرستان سرخس بر اساس 32 شاخص پیشرفت منجر به استخراج 52 مسئله اساسی شد، گفت: این 52 مسئله اساسی در قالب هشت الگوریتم تبدیل در شهرستان سرخس طبقه بندی شد که این الگوریتم ها به دو دسته تقسیم می شوند. الگوریتم بهبود وضعیت موجود در شهرستان سرخس که شامل الگوریتم های بهداشت، حمل و نقل و بودجه و الگوریتم های توسعه شامل دسته اول، حوزه های تولید و کشاورزی، فناوری و صنعت، علم و آموزش، هویت و انسجام اجتماعی، مدیران می باشد. و مقامات نیز بخشی از دسته دوم هستند

وی ادامه داد: بر اساس این الگوریتم های تحول، پروژه های مورد نظر را استخراج کرده و در چارچوب تفاهم نامه اجرا خواهیم کرد که منجر به تحقق در منطقه عملیاتی می شود، این عنوان مرکز توسعه منطقه ای است. شهرستان سرخس که با نهضت مردمی و پنج رواق تأسیس شد، دارای تخصص، جهت گیری و معنویت، رفاه و معیشت، زندگی و هویت، علم و عقلانیت، اندیشه و خلاقیت و سیر تکاملی طریقت است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *