تاجران آمریکایی با احتیاط واردات نفت از شرکت های روسی را متوقف کرده اند، حتی اگر کاخ سفید گفته است فروش نفت مشمول تحریم نیست.
به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین در هفته گذشته، چندین کشور تحریمهای گستردهای را علیه شرکتها، بانکها و افراد روسی اعمال کردهاند و غولهای انرژی جهانی اعلام کردهاند که قصد دارند از پروژههای چند میلیارد دلاری در روسیه خارج شوند.
حتی نفت غیر روسیه نیز با مشکلاتی مواجه شده است. این پنج تاجر که نخواستند نامشان فاش شود، به رویترز گفتند: خریداران از نفت کنسرسیوم خط لوله خزر (CPC) برای تحویل اواخر مارس اجتناب می کنند. خط لوله CPC نفت را از بندر نووروسیسک روسیه صادر میکند و آن را با گریدهای نفت روسیه ترکیب میکند که مانع از دریافت این نفت توسط اکثر خریداران میشود و کشتیها را برای بیمه کردن مشکل میکند.
absnews
یک تاجر نفت روسیه گفت: «هیچکس حاضر به خرید، حمل و نقل یا ذخیره نفت روسیه نیست.
ای بی اس نیوز میگوید تجارت نفت روسیه در آشفتگی قرار دارد و تولیدکنندگان فروش را به تعویق میاندازند و واردکنندگان از پذیرش کشتیهای روسی خودداری میکنند و خریداران در سراسر جهان به دنبال اعمال یک سری تحریمها علیه مسکو به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین هستند.
تاجران آمریکایی از تجارت نفت روسیه اجتناب می کنند، در حالی که خریداران آسیایی منتظر شفافیت بانک ها در مورد امکان معامله با فروشندگان روسی هستند. دولت مالزی اعلام کرده است که یک نفتکش با پرچم روسیه که هدف تحریم های آمریکا قرار گرفته است، اجازه ورود به بندر کوالا لینگی را نخواهد داشت.
اگرچه تحریم ها مستقیماً تجارت نفت را هدف قرار ندادند، خریداران نفت روسیه در آسیا، اروپا و شمال آفریقا ناپدید شدند و شاخص های قیمت جهانی را به بالای 100 دلار در هر بشکه رساند. روسیه پس از عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت خام در جهان است که روزانه چهار تا پنج میلیون بشکه نفت خام و دو تا سه میلیون بشکه در روز فرآورده های نفتی صادر می کند. در زمانی که تقاضا در دوران پس از کرونا به طور قابل توجهی افزایش یافته است و تولیدکنندگان بزرگ قادر به پاسخگویی به تقاضای رو به رشد نیستند، فعالان بازار از ادامه رشد قیمت بیم دارند.
به گزارش رویترز، انتظار می رود روسیه صادرات نفت خود به چین را افزایش دهد. به گزارش خبرگزاری روسی تاس، شرکت ترانس پترولیوم روسیه که بیش از 80 درصد تولید نفت روسیه را بر عهده دارد، قصد دارد عرضه به چین را از طریق خط لوله اسپو از 2.22 میلیون تن در فوریه به 2.48 افزایش دهد. میلیون در مارس افزایش خواهد یافت.
تاثیر تحریم ها در بازار نفت محسوس بوده است. اورال روسیه بیش از 18 دلار در هر بشکه ارزان تر از نفت برنت معامله می شود که در دوران پس از شوروی بی سابقه است. حتی با این قیمت، بازرگانان نمی توانند خریدارانی را پیدا کنند که مایل به دریافت نفت روسیه باشند.
مایک ورث، مدیر عامل شرکت شورون، روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که این منبع اصلی تامین – بیش از نیم میلیون بشکه در روز – برای جهان است که اکنون به شدت به عرضه نفت نیاز دارد. شورون 15 درصد از سهام خط لوله CPC و 50 درصد در تنگیز شوراویل، که میادین نفتی در غرب قزاقستان را توسعه داده است، دارد.
کشورهای اتحادیه اروپا در حال بررسی ممنوعیت ورود کشتی های روسی به بنادر این اتحادیه هستند. بریتانیا روز دوشنبه اعلام کرد که کشتیهای متعلق به روسیه، تحت مالکیت روسیه، کنترل شده، اجارهای یا ثبتشده یا با پرچم روسیه را از بنادر بریتانیا ممنوع میکند.
معامله گران آتی قیمت قراردادهای فعلی نفت برنت را 15 دلار بیشتر از قراردادهای آتی افزایش دادند که شش ماه دیگر تحویل داده می شود. این قیمت بی سابقه است و منعکس کننده نگرانی های فزاینده در مورد عرضه محدود است.
خریداران در سراسر جهان به دنبال منابع دیگر نفت هستند. پالایشگاه دولتی بهارات پترولیوم هند که ماهیانه دو میلیون بشکه اورال روسیه می خرد، به دنبال دریافت نفت بیشتری از تولیدکنندگان خاورمیانه در ماه آوریل است. کانادا روز دوشنبه واردات نفت از روسیه را ممنوع کرد.
شرکت های انرژی British Petroleum، Equinox و Shell خروج خود از پروژه های چند میلیارد دلاری در روسیه را اعلام کردند و BP بارگیری نفت کوره از بندر تامان روسیه در دریای سیاه را لغو کرد. غول آمریکایی اکسون موبیل کارمندان آمریکایی خود را از روسیه خارج می کند اما هنوز توقف فعالیت خود در این کشور را اعلام نکرده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز