وی افزود: مشکل در این زمینه شبکه داخل شهر و داخل استان است. در واقع در ده سال گذشته توسعه مناسبی صورت نگرفته است و دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها عدم وجود تعرفه تلفن ثابت است که منجر به چند برابر شدن هزینه ها و عدم توسعه لازم شده است. لازم به ذکر است که بخشی از اختلالاتی که در روزهای اخیر داشتیم به دلیل همین شبکه بود و مشکل به لینک های ارتباطی شرکت مخابرات ایران برمی گردد که در برخی شهرها اشباع شده بود که هفته گذشته تصویب کردیم. دولت کمک کند “به سرعت بخشی از این تاخیر را جبران می کند و قانون مالی 1400 مبالغی را به مخابرات داده است و ما این پرداخت ها را در اولویت قرار داده ایم.”
زارع پور در خصوص حواشی طرح حفاظت گفت: نکته ای که در مورد این طرح وجود دارد این است که این طرح به طور کلی تصویب شده است و از اختیارات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است که طبیعتا هر چه تصویب شود به قانون تبدیل می شود. و من “مثل هشتاد میلیون ایرانی باید از این قانون حمایت کنم.”
زارع پور ادامه داد: اما آیا این طرحی که در حال حاضر در مجلس در حال پیگیری است همان نسخه ای است که می تواند فضا را مشروعیت بخشد، حقوق مردم را حفظ کند و نگرانی شرکت ها را برطرف کند؟ با اعضای محترم کمیته ویژه تشکیل شده در مجلس بسیار صحبت شده است و انشالله این گفتگوها ادامه خواهد داشت. وی افزود: ما تمام تلاش خود را می کنیم تا با نهایی کردن این طرح در تعامل با مجلس، دغدغه های مردم و کسبه را برطرف کنیم، اما اکنون در نسخه موجود مسائل جدی وجود دارد که امیدواریم با این تعاملات برطرف شود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر تمام توجه خود را معطوف به ارتباطات سیار کردهایم و اکنون با میانگین جهانی که میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران حدود ۲۳ مگابایت بر ثانیه و میانگین جهانی آن حدود ۲۹ است فاصله زیادی نداریم. MB/s اما به دلیل بی توجهی به شبکه ثابت باید از شبکه تلفن همراه رضایت داشته باشیم که منجر به ترافیک بالا در زمان های خاص و کاهش کیفیت و سرعت می شود. این مسیرها برای رساندن آنها به کیفیتی که می خواهیم.”
زارع پور با بیان اینکه یکی از برنامه های ما که به نظر من علاج توسعه ارتباطات در کشور است، راه اندازی ارتباطات مبتنی بر فیبر ثابت یا همان FTTX است، افزود: هفته گذشته این پروژه را آغاز کرده و نیمی از آن را ساخته ایم. میلیون پورت فیبر نوری پرسرعت در چندین شهر کشور ارائه کرده ایم و هدف ما رسیدن به 20 میلیون پورت فیبر نوری در سه سال آینده است. در مرحله اول 80 درصد خانوارها و روستاهای کاندید را در نظر گرفته ایم و برای پوشش دهی بیشتر روستاها به زمان بیشتری نیاز داریم.»
وزیر ارتباطات در خصوص دامنه رسانه های اجتماعی گفت: «روشن مبنای مصوبه شورای عالی فضای مجازی که طرح جامع و معماری شبکه ملی اطلاعات عنوان آن است و در شهریور ماه سال گذشته تصویب شد. وزارت ارتباطات موظف است نسخه های مورد نیاز افراد در حوزه شبکه های اجتماعی اعم از پیام رسان و موتورهای جستجو را تهیه و ارائه کند. . کارگروهی تشکیل داده ایم که تمام ظرفیت های موجود در کشور را ارزیابی می کند. تا زمانی که یک شبکه اجتماعی مناسب با سرعت و کیفیت مناسب در کشور ارائه نشود که بتواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد، البته باید به جای آن یک نسخه خارجی نیز وجود داشته باشد که هم اکنون بیش از 80 درصد نیاز مردم را نیاز دارد. شبکه های اجتماعی خارجی “اتفاق خواهد افتاد.”
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان سخنان خود گفت: به دلیل اینکه این حوزه در اختیار بخش خصوصی اپراتورها است، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را به نمایندگی از مردم و حفظ حقوق آنها منصوب کردیم. سیستم 195 ثبت نام کنید یا 24 ساعت شبانه روز با 195 تماس بگیرید. ما به دنبال ارائه ارتباطات با کیفیت، پرسرعت و مقرون به صرفه برای عموم هستیم. اما یک نکته کلیدی وجود دارد و آن این است که این صنعت است که به بهترین سرمایه گذاری نیاز دارد.
طراحی سامانه ای برای تنظیم خدمات فضای مجازی و مسائل شبکه های اجتماعی
وی همچنین درباره لزوم وجود فضای مجازی در چارچوب قانونی گفت: آخرین قانونی که داریم قانون جرایم سایبری سال 1388 است و چون این فضا مربوط به فناوری موبایل و فناوری ها و امکانات جدید است، اگر بخواهیم حقوق مردم در این زمینه باشد. دفاع از فضا قطعا نیازمند چارچوب و قانون است و هیچکس منکر این نیست که این فضا نیازمند قانون است.»
به گفته وی، نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که هیچکس در دولت و مجلس به دنبال تعطیلی یا محدودیت و مسدودسازی اینترنت نیست و بحث این است که زندگی اصلی و زندگی همه مردم به فضای مجازی پیوند خورده است. این فضا قطعا نیاز به قوانین و قوانینی دارد تا در همه جای دنیا به این سمت بروند.
وی افزود: از روزی که افتخار خدمت در وزارت ارتباطات را داشتم، سعی کردیم در این زمینه مداخله کنیم و مشاوره های کارشناسی ارائه کنیم و جلسات زیادی با کسبه، فعالان و افراد آسیب دیده داشته ایم و تلاش کرده ایم. به ما توانسته ایم این طرح را در نسخه اولیه آن اصلاح کنیم و تا حدودی موفقیت آمیز داشته ایم، اما آنچه در روزهای اخیر به طور کلی به رای گذاشته شده است، همچنان دارای اشکالات جدی است و ما با کمیسیون ویژه ای که برای این امر تشکیل شده مواجه هستیم. ، تلاش می کنند “لازم است به دغدغه های مردم و شرکت ها به تفصیل رسیدگی شود.”
وی افزود: در تمام دنیا مردم از طریق اینترنت ثابت دسترسی بیشتری دارند و دلیل این امر این است که ارتباطات سیار محدودیت هایی دارد و برخی کشورها 80 درصد ارتباطات خود را از طریق اینترنت ثابت دارند و در اینجا نسل خبری ارتباطات ثابت است که ادامه خواهد داشت. برای دهه های آینده “پاسخ ارتباطات مبتنی بر فیبر خواهد بود.”
حاشیه های تعرفه ای
زارع پور خاطرنشان کرد: در زمینه ارتباطات ثابت به هیچ وجه وضعیت خوبی نداریم و در حال حاضر کشور ما رتبه حدود 140 را دارد که جزو آخرین کشورهای جدول است و این چیزی است که باید روی آن کار شود که خیلی سخت است.» سعی می کنیم این نابسامانی ها را برطرف کنیم تا در چند روز گذشته 300 گیگ به ظرفیت شرکت مخابرات اضافه شده و مردم اثرات آن را ببینند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره معماری شبکه و به ویژه سرعت و کیفیت اینترنت گفت: مصرف کنندگان اینترنت به دو صورت از اینترنت استفاده می کنند. یکی از اپراتورهای اینترنت موبایل و راه دیگر از طریق FCP یا همان اینترنت ثابت می شود. اما در نهایت این دو مسیر به شرکت مخابرات می رسد که دوازده سیزده سال است که در بخش خصوصی است که شبکه های درون شهری و استانی را بر عهده دارد و این ارتباط در نهایت به شرکت مخابرات وصل می شود. زیرساختی که شبکه مادر را در کشور متصل می کند. او اختیار دارد.
absnews
وزیر ارتباطات همچنین گفت: در برنامه کوتاه مدت برای مشکلات فعلی، اگرچه مخابرات یک شرکت خصوصی است، اما دولت برای تقویت ارتباطات خود وارد این عرصه شده است که از جمله مشکلات و معضلاتی است که «این بود. به دلیل اشباع این پیوندها.”