نظرات عمومی ایسنا در مورد واردات حیوانات زنده و قیمت گوشت
آزادسازی واردات بدون محدودیت دام زنده و قیمت گوشت به موضوع بحث بسیاری از فعالان و دست اندرکاران صنعت دام و همچنین شهروندان عادی تبدیل شده است. بنابراین عده ای موافق واردات و تنظیم بازار هستند و عده ای دیگر معتقدند به جای واردات باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، چندی پیش سازمان تنظیم مقررات صادرات و واردات وزارت امنیت اعلام کرد که واردات دام زنده توسط تعاونی های مرزی بدون محدودیت مجاز است و این خبر واکنش های بسیاری را در پی داشت.
برخی از شنوندگان ای بی اس نیوز در پیام های خود به ای بی اس نیوز نظر مثبتی بر این تصمیم دارند و معتقدند واردات باعث تنظیم بازار و کنترل قیمت گوشت قرمز در بازار می شود اما برخی دیگر نوشتند که واردات بیشتر به تولیدکننده ملی آسیب می زند و او را کنترل می کند. قیمت گوشت، کنترل عوامل دیگر.
در ادامه پیام های مخاطبان ای بی اس نیوز را می خوانیم:
مخاطبی با نام گفت وی می گوید: برای تنظیم بازار بهتر است واردات را ادامه دهیم. در حال حاضر عرضه در بازار دام سبک کمتر از تقاضای بازار است. گوشت جایگاه مهمی در سفره های مردم دارد و می توان با واردات نهاده ها و علوفه از پرورش دهندگان حمایت کرد.
تماس دیگری با نام یوسف بختیاری او نوشت: «وقتی دیگر دام وجود ندارد، راهی جز واردات نیست. وقتی صادرات دام و کشتار بیش از حد افزایش یابد، دام کمیاب می شود. »
علی یکی دیگر از شنوندگان ای بی اس نیوز نوشت: واردات بسیار ضروری است و تا زمانی که اقشار کم درآمد قدرت خرید گوشت را پیدا کنند باید ادامه یابد. »
سعید او نوشت: «من یک دامدار هستم. پرورش سبک نیاز به هزینه و تلاش زیادی دارد. همه از این کار فرار می کنند. به نظر من واردات و صادرات دام زنده باید آزاد شود. در این صورت بازار عرضه و تقاضا نرخ را تعیین می کند. وی ادامه داد: کیفیت دام ما نسبت به سایر کشورها بسیار بالاتر است و این امر باعث ورود ارز به کشور می شود.
حسین وی نوشت: واردات همزمان دام و خوراک کار خوبی است تا تعادل برقرار شود و قیمت ها پایین بیاید تا مردم از این نعمت خداوند برخوردار شوند.
مخاطبی با نام ارکیده وی همچنین می گوید: آنقدر واردات داشته باشند که دلالان دیگر نتوانند کار کنند.
برخی شنوندگان در این خبر از قیمت گوشت قرمز انتقاد کردند.
تماس با نام مستعار دیگران وی برای ای بی اس نیوز نوشت: مصرف کننده با گوشت کیلویی 700 هزار تومان چه کند؟
پریسا او نوشت: ما یک خانواده 4 نفره هستیم. دو ماه است که گوشت نخوردیم. 700 کیلو گوشت قابل مصرف نیست. به داد مردم برس و تو به خدا. »
علی یکی دیگر از مخاطبان ای بی اس نیوز گفت: از واردات و صادرات اطلاعی ندارم، فقط می دانم گوشت امروز خریدم، گوشت گوسفندی 100 گرم دنبه، نوشته شده بود 530 هزار تومان.
مخاطب دیگری در مورد واردات نظر متفاوتی داشت.
محمد او گفت: ما سه سال کلی ضرر کردیم. الان هم با توجه به قیمت نهاده های دامی وضعیت کمی بهتر شده اما ضرر سه سال متوالی هنوز جبران نشده است. »
تماس با نام مستعار معلم وی نوشت: به نظر من باید از تولید داخلی حمایت کرد، دام های وارداتی کیفیت گاو ایرانی را ندارند. دامداران باید برای افزایش عرضه دام تولید داخل حمایت شوند. گله کم شده اما اگر یک سال حمایت کنیم همه چیز درست می شود. اگر واردات انجام شود این تولیدکنندگان دیگر تمایلی به تولید ندارند و از این صنعت خارج می شوند. در این صورت، شما همچنان باید آن را وارد کنید.”
رضا وی می نویسد: 3 سال پیش، دامداران به دلیل ارزان بودن دام ها ضرر می کردند و به دلیل اصلاح نشدن قیمت، برخی پرورش را رها کردند.
مخاطبی با نام کریمی او برای ای بی اس نیوز نوشت: «قیمت واقعی گوشت با در نظر گرفتن هزینهها، مشکلات و نیروی کار در تولید دام، قیمت فعلی است. دهقان بیچاره چندین سال در حالی که قیمت گوشت ثابت بود صورتش را از سیلی سرخ نگه می داشت.
تماس دیگری با نام علی او نوشت: «چرا هیچکس به فکر کشاورز فقیر نیست که منابع برای سرپا ماندن را از کجا میآورد؟ متأسفانه، کشاورزان و دامداران زیر هزینه های دامداری سرکوب می شوند. در این شرایط اقتصادی گوشت برای گذران زندگی 300 هزار تومان هزینه دارد در حالی که باید سودآوری هم داشته باشد. پول یک کیلو گوشت معادل یک متر پارچه است.
احمد یکی دیگر از مخاطبان ای بی اس نیوز می گوید: «آنقدر که مردم توان خرید ندارند، پرورش دهنده هم نمی تواند بخرد چون غذا گران است و پرورش دهنده سودی نمی برد. » تلاش برای پرورش دهنده است و سود آن متعلق به دلال است. همچنین اگر الان جلوی قاچاق دام گرفته شود، کشور نیازی به واردات گوشت نخواهد داشت.
تماس دیگری با نام حامد وی همچنین برای ای بی اس نیوز نوشت: به جای واردات دام زنده از دامداران داخلی حمایت کنید، قیمت نهاده ها را کنترل کنید، با این واردات باز هم دامداران متضرر می شوند و دام های خود را روانه بازار می کنند. شاید چند روز یا چند ماه قیمت گوشت تثبیت شود اما بعد کمبود دام و گرانی گوشت تکرار شود.
انتهای پیام