پزشکی و سلامت

نظارت و کنترل واردات داروهای فوریتی دردسرزاست

امیرحسین حاجی میری اظهار داشت: داروهای فوریتی در کشور ما بر اساس ضوابط باید در سریع‌ترین زمان ممکن کمبودها را جبران کنند، زیرا بیمار امروز به دارویی نیاز دارد که در دسترس نیست.

وی با اشاره به این موضوع که

نظام نظارتی ما برای محصولات فوریتی مراحل کمتری دارد و به این ترتیب، یک نهاد ناظر وقتی یک محصول فوریتی را وارد می‌کند، ریسک بیشتری را متحمل می‌شود.

حاجی میری ادامه داد: در تمام جهان، محصولات فوریتی تعاریفی دارند و سازمان جهانی بهداشت برای این موضوع تعاریف مشخصی ارائه کرده است، که تصریح می‌کند این باید آخرین گزینه باشد و نه روش روتین.

وی افزود: در کشور ما در

در سال‌های اخیر، استفاده از داروهای فوریتی بسیار افزایش یافته است. خوشبختانه مواردی که به جمع‌آوری از بازار نیاز دارند، کم هستند، اما بار سنگینی که پیش از ورود به بازار بر دوش سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه مرجع برای اطمینان از صحت ورود این داروها به بازار قرار می‌دهد، بر نظام دارویی ما تأثیر گذاشته است.

حاجی میری گفت: من آمار دقیقی از سایر کشورها ندارم،

اما کار ما را در زمان‌های مختلف با خودمان مقایسه می‌کنم. حجم زیادی از انرژی رگولاتور ایران به موارد فوریتی اختصاص دارد. اگر ساز و کارهای دسترسی ما به گونه‌ای طراحی شود که داروهای ثبت شده و اصولی در بازار موجود باشند، به وضوح نیازی به موارد فوریتی نخواهیم داشت که بر بار سنگین مدیریت و اطمینان از اثربخشی فرآورده‌های دارویی بیفزاید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *