برخی از آپارتمان نشینان تهرانی از کاهش فشار آب در طبقات بالا گلایه دارند و گاه شرکت آب و فاضلاب را مقصر می دانند اما واقعیت این است که آبفا فقط تا طبقه سوم و مالکان را بر عهده دارد. موظف به نصب پمپ آب برای طبقات بالا هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس مقررات ملی ساختمان و در صورت عدم فشار کافی در ساختمان های بیش از چهار طبقه یا بیش از 10 واحد، مالکان باید تاسیسات پمپاژ را مطابق با ضوابط فنی ایجاد کنند تا فشار نرمال برای تمامی واحدها تامین شود. .
تاسیسات پمپاژ داخلی در واحدهای مسکونی زیر نظر سازمان نظام مهندسی و بر اساس مقررات ساختمانی دولتی نصب می شود. در صورت کم بودن فشار آب در ساختمان های بالاتر از چهار طبقه، مشترکین می توانند طبق قانون از تاسیسات پمپاژ داخلی شامل مخزن استفاده کنند. .
محسن اردکانی – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این خصوص به ای بی اس نیوز اعلام کرد: در خصوص 16 مقررات ملی شرکت های ساختمانی، آب و فاضلاب. مورد نیاز است به طبقه سوم هر خانه آب بیاورید. یک ساختمان 10 طبقه یا بیشتر باید دارای مخازن ذخیره 75 لیتری برای هر ساکن باشد، مثلاً اگر 100 نفر در ساختمان زندگی می کنند، 75 را در 100 ضرب کنید که این نیز معادل 75000 لیتر است. برای تامین آب واحد مسکونی یک پمپ پشت مخزن تعبیه شده است.
وی گفت: شرکت آب و فاضلاب طبق قانون و مقررات فقط موظف به داشتن آب تا طبقه سوم است و فراتر از آن می خواهد فشار مضاعفی به شبکه وارد کنیم که باعث بروز حوادث و افزایش ریزش آب می شود. مشترکین در هنگام استفاده از پمپ متوجه کاهش فشار آب نمی شوند، اما صرفه جویی زیادی در مصرف آب صورت می گیرد، بنابراین میزان آب مصرفی ماهانه چهار تا پنج میلیون مترمکعب کاهش می یابد و با توجه به اینکه آب در سطح وسیع در تهران توزیع می شود که این عدد معادل 40 تا 50 متر مکعب است. سد لتیان 70 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد که رقم بالایی است.
بر این اساس کسانی که از پمپ آب استفاده می کنند باید نکات بهداشتی را رعایت کنند و مخزن به صورت دوره ای بررسی شود، نصب پمپ به هیچ وجه روی شبکه آب تاثیری نداشته باشد و مخزن نیز نصب شود. این امر بر اساس مقررات ملی ساختمان امکان پذیر است و مشترکین در صورت تمایل می توانند با شرکت آب و فاضلاب مراجعه کنند.
6.5 میلیارد متر مکعب آب شرب و فاضلاب در سراسر کشور توزیع می شود که از این میزان یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب به استان تهران برای شرب و فاضلاب اختصاص دارد که در واقع 23 درصد از منابع آب شرب و بهداشت کشور در این استان توزیع شده است. تهران. استان خواهد بود
با توجه به اینکه تهران یکی از پر تنشترین شهرهای کشور است، اجرای سیاستهای مدیریت منابع آب امری اجتنابناپذیر است، در شرایط فعلی لازم است مشترکان 20 درصد صرفهجویی و وامدهی را به موضوع نصب و راهاندازی توجه کنند. پمپ در ساختمان ها تا کاهش فشار آب مشکلی برای مشترکین ایجاد نکند.
انتهای پیام