چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نشست کمیته مشترک عربستان و کویت در سایه اختلاف میدان آرش


منابع اطلاعاتی از برگزاری نشست کمیته مشترک نفت عربستان و کویت خبر دادند و بر تسریع اقدامات در میادین مشترک تاکید کردند.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از الخلیج آنلاین، در حالی که اخیرا بحث هایی درباره میدان گازی آرش مطرح شده است، کمیته مشترک دائمی کویت و عربستان سعودی درباره تسریع روند سهام در پروژه های نفتی مرتبط با مناطق مشترک بحث و تبادل نظر کرده است.

بر اساس این گزارش، نشست کمیته مشترک کویت و عربستان سعودی در پی بروز اختلافات با ایران بر سر میدان گازی الدره (آرش) برگزار شد.

این کمیته آخرین تحولات مربوط به عملیات مشترک به ویژه در مناطق الفوره و الخفجی و عملیات نفتی در منطقه مشترک زمینی و دریایی را بررسی کرد.

نمر الصباح معاون وزیر نفت کویت خاطرنشان کرد: نشست این کمیته در برهه ای بسیار مهم برای نظارت و ارزیابی اقدامات در منطقه عملیاتی مشترک برگزار شد.

وی بر اهمیت تحقق و اجرای مفاد یادداشت تفاهم امضا شده با عربستان در سال 2019 و کاهش هرگونه چالش در پروژه های نفتی تاکید کرد.

اخیرا محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفته است که در حال حاضر هیچ میدان نفتی مشترکی بین ایران و عربستان سعودی تخصیص نیافته است، از سوی دیگر، با توجه به احیای روابط دو کشور، مقدمات آن آغاز شده است. برای همکاری دوجانبه

وی گفت: برای تمامی میادین مشترک ایران و عربستان برنامه ریزی و مصوبات لازم برای افزایش تولید و حفظ ظرفیت تولید دریافت شده است.

خجستمهر گفت: مقدمات آغاز حفاری در میدان مشترک نفتی آرش به پایان رسیده است و منابع قابل توجهی را برای اجرای طرح توسعه این میدان در هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران و در صورت فراهم شدن شرایط تصویب کرده ایم. آماده هستند، حفاری در میدان آرش را آغاز خواهیم کرد.

پس از آن بود که کویت و عربستان سعودی مدعی شدند که منابع طبیعی میدان گازی الدره (آرش) تنها حق مشترک این دو کشور است و هیچ طرف دیگری حقی بر آنها ندارد.

یک منبع در وزارت خارجه عربستان نیز اخیرا در گفت و گو با خبرگزاری رسمی این کشور (WAS) مدعی شده است که میدان گازی الدره (آرش) حق مشترک عربستان و کویت است و تنها این دو کشور دارای کامل هستند. حق حاکمیت. .

این منبع سعودی گفت: ریاض بار دیگر از ایران دعوت می کند تا مذاکرات را در خصوص ترسیم مرزها در این منطقه بر اساس قوانین بین المللی آغاز کند.

سعد الباراک معاون نخست وزیر و وزیر نفت کویت در اظهاراتی عجیب گفت که کشورش مواضع و اقدامات ایران را در این زمینه به طور کامل نمی پذیرد.

وی مدعی شد که میدان گازی آرش یک منبع طبیعی و ثروت برای عربستان و کویت است و تا زمانی که مرزهای دریایی ترسیم نشود، هیچ طرفی حقی بر آن ندارد.

وزیر نفت کویت مدعی شد که مواضع ایران در قبال این میدان گازی ما را شگفت زده می کند و با ساده ترین قوانین روابط بین الملل در تضاد است.

وی گفت: عربستان و کویت توافق کرده‌اند که طرف مذاکره هستند و از ایران می‌خواهیم ابتدا به تعیین مرزهای دریایی بین‌المللی پایبند باشد.

از سوی دیگر، اخیرا مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به مواضع کشورهای کویت و عربستان در خصوص میدان مشترک گازی آرش، گفت: داریم. اشتراکات زیادی با کشورهای همسایه داریم و در همه برنامه های توسعه کشور به این موضوع توجه داریم و بر روی نقاط مشترک تاکید شده است. عدم برنامه ریزی و تمرکز ما در میدان مشترک گازی آرش در تمام سال های گذشته باعث شده تا کشورهای رقیب زمین را در دست بگیرند و برای توسعه آن گام بردارند اما متاسفانه در این زمینه کار خاصی انجام نداده ایم. بنابراین اولین مشکل متعلق به مسئولان کشورمان است چرا که در سال های اخیر توجه و فعالیت خاصی در توسعه میدان مشترک گازی آرش نداشته ایم.

وی افزود: نزدیک به 60 سال از کشف این میدان مشترک می گذرد و منابع گازی بسیار ارزشمند، تا حدودی میعانات گازی و مقدار کمی نفت در این میدان مشترک وجود دارد. در سال های اخیر باید اختلافات خود را با کشورهای رقیب در میدان مشترک گازی آرش حل می کردیم و برای توسعه آن برنامه ریزی می کردیم، اما متاسفانه هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده ایم.

نماینده مردم نهبندان در شورای اسلامی گفت: از سوی دیگر با وجود همه شروط تعیین شده، مشخص است که ایران به هیچ وجه از منافع خود در میدان آرش غافل نخواهد شد. این حوزه متعلق به همه ملت ها و همه کشورها، به این نسل و نسل های آینده است.

محمد ایرانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت نیز پیشتر گفته بود که ایران آماده از سرگیری مذاکرات با کویت در خصوص میدان گازی الدره (آرش) است.

وی گفت که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران اخیراً با احمد ناصر المحمد الصباح، همتای کویتی خود درباره همین موضوع گفتگو کرده است.

ایرانی همچنین گفت: سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه ایران نیز از آمادگی کشورمان برای از سرگیری مذاکرات با کویت خبر داد.

سفیر کشورمان گفت: روابط دوجانبه ایران و کویت در بهترین شرایط قرار دارد و این فضای مثبت زمینه را برای گفت‌وگو و رایزنی در خصوص میدان گازی الدره و جستجوی راه‌حل فراهم می‌کند.

پیش از این وزارت امور خارجه عربستان با صدور بیانیه ای ادعاهای خود در خصوص میدان مشترک گازی الدره (آرش) را تکرار کرده و خواستار گفتگو با ایران برای تعیین مرز شرقی این منطقه شده بود.

دوشنبه گذشته، یک منبع رسمی در وزارت امور خارجه کویت در بیانیه‌ای اعلام کرد که ما از ایران می‌خواهیم مذاکرات در خصوص تعیین مرزهای دریایی با عربستان سعودی و کویت را آغاز کند.

وی در اظهارات بعدی خود به موضوع میدان مشترک گازی الدره (آرش) نیز اشاره کرد و مدعی شد که این میدان گازی در مناطق دریایی کویت واقع شده است.

عربستان سعودی و کویت پیشتر از ایران برای مذاکره برای تعیین مرز شرقی این منطقه مشترک فراساحلی دعوت کرده و بر حق خود برای توسعه این میدان گازی تاکید کردند.

پیشتر وزیر انرژی عربستان سعودی گفته بود: ما به توسعه این حوزه ادامه می دهیم. ما یک بیانیه عمومی مشترک صادر کردیم و ایران را تشویق کردیم که در صورت ادعای سهمی در این زمینه پای میز مذاکره بیاید و این موضوع همچنان یک ادعاست.

وی افزود: عربستان سعودی و کویت مایل به همکاری در هر مذاکره ای هستند زیرا منافع مشترکی در این منابع دارند.

به گزارش ای بی اس نیوز، میدان نفت و گاز آرش یکی از میدان های استراتژیک توسعه نیافته کشورمان است که با منطقه بی طرف بین کویت و عربستان مشترک است. امتداد ساختمان میدان آرش در آب‌های ایران و منطقه بی‌طرف بین کویت و عربستان سعودی به میدان الدوره در کویت می‌رسد که از سال 1975 شروع به کار کرده است.

بر اساس این مرز حدود 40 درصد از تاسیسات نفت و گاز موجود در میدان آرش در آب های ایران قرار دارد. سال ها پیش شرکت ملی نفت ایران برای تعیین میزان ذخایر درجا یک چاه اکتشافی (چاه شماره یک آرش) حفر کرد که موقعیت این چاه نزدیک به مرز پذیرفته شده کشورمان است. در 12 سال گذشته کشور کویت خط مرزی جدیدی را بر اساس نتایج لرزه نگاری انجام شده توسط شل برای این کشور تعریف کرده است که بر اساس این مرز، کل ساختمان میدان آرش در قسمت عربی میدان واقع شده است. اما این مرز هرگز مورد استفاده قرار نگرفت، کشور ما پذیرفته نشد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *