جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

نشست مشاوران فرهنگی ایران پس از یک دهه وقفه برگزار شد

در همین حال دبیر دهمین همایش رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: واقعیت های میدانی و شواهد غیرقابل انکار در منطقه حکایت از غلبه گفتمان فرهنگی مقاومت دارد. البته می توان دو سخنرانی در منطقه نقل کرد. گفتمانی که به دنبال تحمیل فرهنگ خود بر ملت های منطقه است و گفتمانی دیگر که گفتمان مقاومتی است و ملت ها از آن پیروی می کنند و می خواهند اندیشه بازگشت به خود را از آن پیاده کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسین روزبه در نشست خبری دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هدف از برگزاری این رویداد را روایت دستور کار تحول عنوان کرد. . سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ستاد اصلی و رهبر اصلی دیپلماسی فرهنگی ایران است و در کنار سایر سازمان ها موظف است تصویری درست از انقلاب اسلامی ایران ارائه کند. خارج از کشور دیپلماسی فرهنگی، صادرات فرهنگی دانش بنیان، همگرا، سه محوره و شعار اصلی اجلاس امسال تهران است.

روزبه یادآور شد: در روزگاری زندگی می کنیم که جذابیت سخنان «دیگران» بیشتر شده و به همین دلیل جذابیت انقلاب اسلامی ایران و اندیشه های آن برای ملت های جهان نیز افزایش یافته است. اندیشه‌های انقلاب اسلامی ایران می‌تواند به‌طور مؤثر در جهان بچرخد. برای رسیدن به این هدف نیازمند تحولی در حوزه اقدامات و شبکه های همکاری خود بودیم و روش های گذشته به ما اجازه ایفای نقش نمی داد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه از عرصه فرهنگی جهان غایب نبوده است. منطق اندیشه ایرانی برگرفته از اندیشه اسلامی است و به همین دلیل همواره واژه ها و اندیشه های جذاب و تأثیرگذار فرهنگی برای جهانیان داشته است.

روزبه ادامه داد: تمدن و اندیشه ایرانی همواره چهره ها و شخصیت های بزرگی را به بشریت عرضه کرده است و این توانمندی های ما را برای رساندن صدای فرهنگ معاصر خود به جهانیان غنی می کند.

وی گفت: جریان حاکم بر نظام بین الملل که به روند سلطه معروف است، رو به افول است. امروزه همه از افول فرهنگ آمریکایی صحبت می کنند و بسیاری از آزادگان در سراسر جهان فرهنگ آمریکایی را به چالش می کشند.

منطق اندیشه ایرانی برگرفته از اندیشه اسلامی است

دبیر دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر اساس متون قانونی باید فعالیت سایر دستگاه های ایرانی حاضر در صحنه بین المللی را نیز هماهنگ کند. در دوره مدیریت جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با توجه به نیاز حوزه و رویکردهای نوین مدیریتی، نگاه تحول آفرینی در برنامه ها رخ داده و منجر به طراحی سند تحولی شده است. شرایط زمانی و تحولات بین المللی، نگارش این سند تحول آفرین را بر عهده سازمان قرار داده است.

دستیار توسعه روابط بین‌الملل فرهنگی اذعان داشت: اکنون ملت‌هایی با سابقه تمدنی درخشان در منطقه با جریانی روبرو هستند که قصد تحمیل «اراده» خود را دارد. واقعیت منطقه دو چیز است. علاوه بر این دوگانگی، با اضافه شدن یک ابر مولفه به نام «فضای مجازی» به فعالیت‌های فرهنگی بین‌المللی نیز مواجه هستیم. این سه موضوع ما را به سمت برنامه های تحول مان سوق داد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران حامی گفتمان مقاومت و یکی از پایگاه ها و منادیان اصلی آن است. اصولاً مقاومت از حوزه فرهنگ شروع می شود.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …