جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

نشست فوق العاده وزیران اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز آغاز شد

نشست فوق العاده وزیران هفتمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با حضور وزیر نفت در الجزیره آغاز شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، نشست فوق العاده وزرای نفت و انرژی کشورهای عضو JECF با هدف تهیه اسناد اساسی از جمله اعلام روز اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان (شنبه) 12 مارس امروز (جمعه 19 اسفند) در الجزیره پایتخت الجزایر با حضور جواد اوجی وزیر نفت آغاز به کار کرد.

اوجی بعدازظهر پنجشنبه 19 اسفندماه تهران را به مقصد الجزیره ترک کرد تا سید ابراهیم رئیسی را برای شرکت در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز همراهی کند.

بر اساس این گزارش، صبح روز شنبه 21 اسفندماه با هدف تقویت همکاری ها با سازمان ها و اتحادیه های منطقه ای و بین المللی و گسترش روابط با کشورهای مسلمان و همسایه، رئیس جمهور در راس یک هیئت عالی رتبه اقتصادی و سیاسی در با دعوت رسمی عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر راهی الجزیره شد که پایتخت این کشور شد.

سفر رسمی رئیس جمهور چهارمین سفر رؤسای جمهور جمهوری اسلامی ایران به الجزایر است که با فاصله ای حدود 14 سال از سفر دهمین رئیس دولت در سال 2009 انجام می شود.

چندین رویداد مهم از جمله مراسم افتتاحیه رسمی مقر موسسه تحقیقات گاز JECF در الجزایر، رونمایی از آخرین نسخه Global Gas Outlook به عنوان یکی از نشریات اصلی این موسسه، مراسم اهدای جوایز به افتخار افراد و موسسات نمونه برای حضور فعال در صنعت گاز و در نهایت امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا (AFREC) و موسسه تحقیقات اقتصادی آسه آن و شرق آسیا (ERIA) در دستور کار قرار گرفته است. حاشیه ها هفتمین اجلاس سران JECF

احمد اسدزاده، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، پیشتر اعلام کرده بود که با تلاش و نظارت اداره کل امور اوپک و ارتباط با مجامع و سازمان های بین المللی به منظور بازتاب تلاش ها و موفقیت های ایران تحت عنوان پژوهشکده صنعت نفت برای دریافت جایزه JECF انتخاب شد که در نشست مذکور جایزه خود را دریافت خواهد کرد.

وی گفت: پژوهشکده گاز JECF یکی از دستاوردهای مهم همکاری بین اعضا است که دارای کارگروه علمی و فنی با حضور کشورهای عضو است که بررسی شده و از بین این طرح ها پنج طرح برای اجرا انتخاب شد. یکی از این طرح‌ها به نام طرح مدیریت و جمع‌آوری گاز مشعل در میان پنج طرح معرفی‌شده توسط ایران مطرح شد و قرار است در اولویت اول پژوهشگاه گاز اجرا شود.

بر اساس اعلام وزارت نفت، نشست سران کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز هر دو سال یکبار در دوحه (قطر) در سال 2011، در مسکو (فدراسیون روسیه) در سال 2013، در تهران برگزار می شود. جمهوری اسلامی ایران). ایران در سال 2015، سانتا کروز (بولیوی) در سال 2017، مالابو (گینه استوایی) در سال 2019، دوحه (قطر) در سال 2022 به ترتیب میزبان 6 دیدار اخیر بوده اند.

مجمع کشورهای صادرکننده گاز یک سازمان تازه تاسیس در 23 دسامبر 2008 توسط ایران، روسیه، قطر و تعدادی دیگر از کشورهای صادرکننده گاز است. ایده اولیه ایجاد چنین سازمانی از ایران بود و در اردیبهشت 1380 در تهران متولد شد. از زمان تأسیس این مجمع تاکنون 25 نشست در سطح وزیر و 6 نشست در سطح رهبران برگزار شده است.

ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز در جهان و یکی از بنیانگذاران GECF است که دو دوره دبیرکلی این مجمع (محمدحسین عادلی) بوده است.

الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا 12 عضو اصلی JECF هستند، در حالی که آنگولا، آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو ناظر هستند. در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می کند.

اعضای انجمن کشورهای صادرکننده گاز 39 درصد از تولید گاز جهانی، 69 درصد از ذخایر گاز جهانی، 40 درصد از حمل و نقل خط لوله گاز و 51 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع (LNG) را در اختیار دارند.

گفتنی است ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ خواهد بود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *