اجتماعی

نحوه افتتاح حساب ارزی • رکنا


به گزارش رکنا، مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب سپرده ریالی و ارزی تفاوت چندانی با هم ندارند. صرفاً به این دلیل که بسیاری از این حساب ها توسط مشاغل و سازمان ها افتتاح می شوند، اعتبار افراد واقعی را با دقت بخوانید.

مردم

اصل شناسنامه همراه با اصل کارت ملی (جدید)

تکمیل فرم قرارداد افتتاح حساب و موافقت با شرایط حساب سپرده ارزی

اصل و کپی اجازه اقامت

حداقل موجودی ارز را برای افتتاح حساب ارائه دهید

نداشتن سابقه بد (چک NSF و بدهی بانکی) در سیستم بانکی کشور

اشخاص حقوقی

مدارک هویتی صاحبان امضای مجاز شرکت طبق اساسنامه و آخرین آگهی درج شده در مجله رسمی

مدارک هویتی شرکت یا موسسه شامل اساسنامه شرکت، اساسنامه، روزنامه رسمی، آگهی اولیه تاسیس، صورتجلسه مجمع عمومی بر اساس آخرین تغییرات.

تعهد به ارائه آخرین اسناد و اطلاعات مربوط به شرکت و گزارش کتبی هرگونه تغییر به محض وقوع در اساسنامه

مدارک هویتی و نامه رسمی از نماینده شرکت جهت افتتاح حساب

تکمیل فرم قرارداد افتتاح حساب و موافقت با شرایط حساب سپرده ارزی

حداقل موجودی ارز را برای افتتاح حساب ارائه دهید

برای افتتاح حساب ارزی به چه میزان موجودی نیاز دارید؟

بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، کلیه بانک هایی که قابلیت افتتاح حساب ارزی برای متقاضیان را دارند، موظفند بدون دریافت مانده اولیه نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند. بنابراین برای افتتاح حساب ارزی نیازی به موجودی اولیه در حساب بانکی برای حساب های پس انداز و قرض نیست.

نکته مهم: اگر قصد بستن حساب ارزی را دارید باید حداقل 6 ماه از افتتاح آن گذشته باشد و قبل از این تاریخ امکان پذیر نیست.

هزینه استفاده از حساب ارزی چقدر است؟

قبل از هر چیز به یاد داشته باشید که پس از واریز پول به حساب ارزی، تنها 5 روز پس از واریز، مجاز به برداشت همان پول خواهید بود. به عبارت دیگر اگر امروز پول به حساب شما رسید، می توانید 5 روز بعد پول را برداشت و استفاده کنید. نکته مهم بعدی این است که؛ شما باید 5% ارزش ریالی هر مبلغ برداشت از حساب ارزی را به بانک پرداخت کنید. بانک نرخ ارز (تبدیل دو واحد پولی بین آنها) را اینگونه محاسبه می کند. ارزش کرایه فروش بلیط به دلار یا یورو در همان روز به اضافه یک درصد در هر روز برداشت. نکته بعدی این است که شما مجاز به برداشت کل موجودی حساب ارزی نیستید و برای باز نگه داشتن حساب باید حداقل 100 دلار یا یورو در حساب متقاضی باقی بماند.

انواع حساب های ارزی در بانک های ایرانی

همانند حساب های ریالی ما، امکان افتتاح حساب با ارزهای مختلف در بانک های ملی وجود دارد. حساب های قرض الحسنه پس انداز ارزی، حساب های جاری قرض الحسنه ارزی و حساب های سرمایه گذاری ارزی بلند مدت. هر کدام از این حساب های ارزی دارای موجودی شروع متفاوتی برای افتتاح و دریافت سود هستند که در هر بانکی متفاوت است.

نکته: البته دارندگان حساب وام ارزی (پس انداز و جاری) سودی دریافت نمی کنند، اما به دارنده حساب امکان دریافت چک ارزی یا حواله بانکی را می دهند.

انواع حساب های سرمایه گذاری ارزی

سپرده های سرمایه گذاری ارزی 1 ماهه، 3 ماهه، 6 ماهه و 9 ماهه را سپرده های ارزی کوتاه مدت می گویند و سپرده های ارزی 1 ساله را سپرده های بلندمدت تلقی می کنند که هرکدام بسته به شرایط، دارای مزایای متفاوتی هستند. مدت زمان. . .

انواع حساب های ارزی بر اساس نوع ارز

اکثر بانک ها مجاز به افتتاح حساب های ارزی جاری هستند، از جمله:

حساب سپرده یورو

حساب سپرده یورو

حساب سپرده به درهم

حساب سپرده پوند

در جدول مقایسه حساب‌های سپرده ارزی می‌توان دید و در «دسته» هر بانکی مجوز افتتاح حساب نزد بانک مرکزی را برای چه ارزی کسب کرده است. ما سعی کرده ایم اطلاعات این جدول را با آخرین تغییرات بانکی به روز نگه داریم.

کدام بانک بالاترین نرخ ارز را ارائه می دهد؟

برای اطلاع از میزان سود بانک های عامل به حساب ارزی، بهتر است به «جدول سپرده های فارکس» در سایت مراجعه کنید. بانک های عامل ملزم به پرداخت سود 2 تا 4 درصدی برای حساب ارزی هستند. ارزهای یورو، درهم و دلار برای افتتاح حساب سالانه، ماهانه و ارزی.

البته در برخی بانک ها از جمله اقتصاد نوین و سینا نرخ سود حساب های ارزی یک ساله به 5.5 درصد برای حساب های دارای اسکناس یورو افزایش یافته است. در بین حساب های دلاری بانک هایی مانند سینا و ملی با 5 درصد سود بیشترین سود را دارند که البته تغییر می کند. برای حساب های درهم، بانک صادرات با نرخ سود 5.75 برای حساب های ارزی یک ساله پیشتاز است.

ضمانت پرداخت اصل و سود سپرده ارزی

وی با توجه به نگرانی از احتمال بازپرداخت ریالی حساب های ارزی و عدم اعتماد مشتریان به بانک ها، بانک مرکزی را مجبور به ضمانت مستقیم حساب های ارزی کرد. بر اساس اعلام بانک مرکزی، افتتاح حساب محدود به بانک‌ها بوده و بازپرداخت اصل و سود سپرده‌های ارزی توسط بانک مرکزی تضمین می‌شود. زیرا دارندگان حساب ارزی ارز خود را از طریق بانک های عامل در اختیار بانک مرکزی قرار می دهند و سود و اصل حساب ارزی خود را از آن بانک دریافت می کنند.

در صورتی که مشتری بخواهد قبل از پایان مدت سپرده گذاری حساب ارزی خود را ببندد، بانک ها باید اصل و سود سپرده خود را از محل منابع خود به صورت اسکناس به مشتری پرداخت کنند و سپس ارز پرداختی را از ستاد بین المللی دریافت کنند. بانک مرکزی .

حساب سپرده سرمایه گذاری ارزی، کارمزد افتتاح حساب با قبوض و تخفیف

افتتاح حساب سپرده ارزی برای داوطلبان به ۲ صورت امکان پذیر خواهد بود. یا ارائه اسکناس یا انتقال ارز به بانک ها. البته امکان افتتاح حساب خارجی (حواله) در تمامی بانک های عامل با حساب ارزی وجود ندارد و این امر مستلزم کسب مجوز از بانک مرکزی بوده و دارای مزایای متفاوتی است. طبق قوانین و مقررات، بانک ها در پایان دوره سپرده گذاری ارزی یک ساله، 0.3 درصد از سپرده مشتری را کارمزد دریافت می کنند.

نرخ شکست حساب های ارزی چقدر است؟

برای حسابی که کمتر از یک ماه افتتاح شده است سودی تعلق نمی گیرد. این تصمیم برای همه بانک ها مشترک است اما برای نرخ ورشکستگی یا به عبارت ساده تر جریمه بستن حساب های ارزی قبل از سررسید که حداقل یک ماه از باز شدن آن می گذرد، قوانین و مقررات متفاوتی وضع شده است. اولین قانون این است که برای درخواست بسته شدن حساب باید شش ماه از افتتاح حساب ارزی گذشته باشد.

اما نرخ شکست از بانکی به بانک دیگر متفاوت است. به عنوان مثال، در صورت فسخ زودهنگام سپرده‌های ارزی بلندمدت بانک سپه با منبع حواله، به نسبت مدت زمان تعلیق سپرده‌ها، سود تعلق می‌گیرد و نرخ سود پیش‌بینی شده نهایی حساب‌های ارزی باز تأثیرگذار است. . قبل از سررسید 0.25٪ تعیین شده است. برای مشتریانی که قبل از سررسید و حداقل یک ماه حساب ارزی خود را می بندند، بانک پارسیان بر اساس نرخ سپرده قبلی بدون کسر جریمه سود پرداخت می کند.

حساب ارزی

بر اساس قوانین و مقررات بانک مرکزی، اتباع خارجی با ارائه مدارکی مانند گذرنامه معتبر و اقامت دائم یا موقت می توانند در بانک ها حساب سپرده ارزی افتتاح کنند. البته اتباع افغانستانی و عراقی مقیم ایران برای افتتاح سپرده ارزی شرایط متفاوتی دارند که می توانند با مراجعه به شعب ارزی بانک های مختلف از این مقررات مطلع شوند. اما مستندات کلی این است;

مدارک هویتی

پاسپورت معتبر و اجازه اقامت دائم یا موقت

دفترچه پناهندگی، شناسنامه برای اتباع خارجی، فرم درخواست 5 و پاسپورت برای اتباع افغانستان و عراق

سازمان ها و مؤسسات خارجی مجاز به افتتاح حساب ارزی در ایران موظفند معرفی نامه وزارت امور خارجه (برای نمایندگان سیاسی) یا وزارت کشور (برای موسسات غیردولتی) و مدارک ثبت نام خود را ارائه دهند. شخصیت حقوقی در خارج از ایران

مزایای حساب ارزی چیست؟

ارز را همانطور که می خواهید نگه دارید

طبق مصوبات سال های اخیر داشتن اسکناس بالای 10000 یورو ممنوع و تخلف محسوب می شود. اما داشتن حساب ارزی به شما این امکان را می دهد که هر مقدار ارز را نگه دارید. در واقع بانک مرکزی اجازه می دهد هر مقدار ارز در حساب های ارزی نگهداری شود و هیچکس زحمت تغییر قوانین نگهداری ارز را نمی دهد.

بازپرداخت به ارز خارجی

یکی از دلایل عدم پذیرش حساب های سپرده ارزی خاطره تلخ بسیاری از سپرده گذاران در سال های 90 و 91 است که در هنگام درخواست سپرده ارزی خود از بانک ها پاسخ منفی دریافت کردند و معادل 1 ریال سپرده خود را دریافت کردند. آنها همچنین به قیمت دولتی هستند. این مشکل باعث شد تا بانک مرکزی وارد عمل شود و مسئولیت تضمین بازپرداخت حساب های ارزی را بر عهده بگیرد. در واقع بانک ها تنها مسئول افتتاح حساب هستند و سپرده گذاران ارز خود را به بانک مرکزی اهدا می کنند و اصل و سود بانک مرکزی را برداشت می کنند.

کارایی اقتصادی حساب ارزی

حدود 15 سال از اجرای قانون برنامه چهارم توسعه می گذرد، دولت موظف است هر سال مابه التفاوت تورم ملی و جهانی را به نرخ ارز اضافه کند، اما دولت های محافظه کار اجرای این قانون را به تعویق انداخته اند.

اما در صورت اجرای قانون، بسته به شرایط اقتصادی ایران، به طور معمول هر سال شاهد افزایش 15 درصدی نرخ ارز خواهیم بود. با توجه به اینکه نرخ سپرده ارزی حدود 3 تا 5 درصد است، بنابراین برای سپرده های ارزی می توان سود حداقل 18 تا 20 درصدی سپرده های ریالی را متصور شد. در عین حال خطر نوسانات و پرش های شدید مانند نوسانات سال های 1990 و 1991 یا 1997 را نیز پوشش داد.

منبع: دسته بندی



اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *