نحوه اخذ مدرک فنی و حرفه ای / حذف بیش از 85 میلیون شغل در سه سال آینده
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رشد 51 درصدی حرفه آموزی در دولت سیزدهم، روند اخذ دیپلم فنی و حرفه ای را تشریح کرد و خواستار افزایش سهم حرفه آموزی در برنامه هفتم شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهرداد عظیمی از رشد 51 درصدی حرفه آموزی در دولت سیزدهم خبر داد و توسعه و صیانت از سرمایه انسانی را راهبرد اساسی و اولویت سازمان آموزش فنی و فنی حرفه ای برشمرد.
وی افزود: بر اساس سیاست دولت مردمی طی دو سال گذشته 4.5 میلیون نفر در مدارس دولتی و غیردولتی آموزش های فنی و حرفه ای دریافت کردند که نسبت به دولت قبل 51 درصد رشد داشته است.
افزایش 1300 درصدی مجوز آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای
معاون وزیر کار گفت: کاهش مهلت صدور مجوز به سه روز و افزایش 1300 درصدی مجوز مدارس آزاد، افزایش 48 درصدی سنجش مهارت ها و صلاحیت های حرفه ای، افزایش 1170 درصدی شرکت در مسابقات ملی و بین المللی مهارت و 72 نفر. افزایش درصدی صدور گواهینامه مهارت برای کارآموزان را بخشی از دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه حرفه آموزی عنوان کرد.
عظیمی همچنین با اشاره به ماموریت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای اعلام کرد: در حال حاضر حوزه ماموریت سازمان به چهار بخش تحقیق، تدوین استانداردهای ارزیابی و شایستگی، ارزیابی صلاحیتهای حرفهای و آموزش حرفهای تقسیم میشود که توسط 13000 نیروی انسانی متعهد و کارشناسان بخش عمومی در ستاد انجام میشود. و در سطح استان. حدود 4800 نفر در بخش دولتی مربی هستند.
وی ادامه داد: زیرساخت های ما در حوزه دولتی 658 مرکز آموزش دولتی در کشور است که تمامی مراکز استان ها و شهرستان ها از این زیرساخت بهره مند هستند. این مراکز از هنرستان های فنی و حرفه ای زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه های فنی و حرفه ای زیر نظر وزارت علوم متمایز می باشند.
معاون وزیر تعاون، کار و حفاظت اجتماعی در گفت و گوی تلویزیونی افزود: در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای به 19 گروه رسمی از جمله روستاییان و عشایر، دانش آموزان، دانش آموختگان، زنان سرپرست خانوار تقسیم شده است. ، و غیره. آموزش می دهد و چارچوب آموزش حرفه ای سازمان در سراسر کشور و در همه گروه های سنی، حرفه ها و حرفه ها گسترده است و با بخش دولتی تجربه بسیار موفقی در تعامل با بخش خصوصی داریم.
شرح مراحل اخذ دیپلم فنی و حرفه ای
مدیرعامل سازمان آموزش فنی و حرفه ای در عین حال درباره نحوه اخذ دیپلم فنی و حرفه ای توضیح داد: یکی از اقدامات این سازمان در دوره جدید در کنار آموزش، بحث مهارت سنجی است که یکی از آن ها محسوب می شود. از شاخه های اصلی فعالیت سازمان فنی و حرفه ای. در گذشته اجباری بود و هرکسی که مایل به اخذ گواهینامه مهارتی بود باید آموزش فنی و حرفه ای را دنبال می کرد، اما برای اینکه فاصله دسترسی به کار را کوتاهتر کرد. دو اتفاق مهم در سازمان فنی و حرفه ای رخ داد. یکی از آنها کاهش زمان صدور گواهی صلاحیت است که در گذشته چندین ماه طول می کشید، اما در شرایط فعلی به سه روز و کمتر از یک هفته کاهش یافته است. سپس اگر فردی می گفت مهارت دارد و نیازی به آموزش ندارد، مستقیماً به واحد سنجش سازمان ارجاع می شود و در صورت قبولی در آزمون های مهارتی، گواهی صلاحیت برای او صادر می شود.
عظیمی از اصحاب رسانه خواست تا به تحقق نهضت ملی مهارت و روان سازی موضوع مهارت این سازمان کمک کنند و افزود: بر اساس داده های مجمع جهانی اقتصاد، در سه سال آینده بیش از 85 میلیون شغل از بین می رود و حدود 97 میلیون شغل ایجاد می شود که نشان می دهد دامنه تغییرات گسترده و فاصله بین تغییرات سریع است. و این ویژگی یکی از ویژگی های عصر تکنولوژی است که روز به روز در حال افزایش است. روز عمومی فناوری در نقاط مختلف کشور بر اشتغال و حتی زندگی شخصی تأثیر می گذارد، بنابراین با این داده ها باید دید خود را تغییر دهیم. در مقوله مدیریت سرمایه انسانی و نوع آموزش باید بیشتر بر آموزش حرفه ای متمرکز شود.
افزایش سهم حرفه آموزی در برنامه هفتم
معاون وزیر تعاون، کار و حفاظت اجتماعی در پایان اعلام کرد: علیرغم توجه ویژه وزارت علوم و آموزش و پرورش به این بخش، تقاضای من این است که هم اکنون که برنامه هفتم توسعه تدوین و به تصویب رسید. مجلس، سهم آموزش حرفه ای ادامه مطلب را در برنامه هفتم ببینید. خوشبختانه مجمع ارزیابی کیفیت نظام در جلسات متعدد و کمیسیون های مشترک این موضوع را مورد بررسی قرار داد و با توجه به دیده نشدن کم آموزش های حرفه ای، رای عدم انطباق تشکیل شد، لذا امیدوارم مجلس شورای اسلامی بازنگری و افزایش سهم آموزش حرفه ای در برنامه خواهد شد.
انتهای پیام