آیا شرایط صدور پروانه صنعتی بازنگری می شود؟
در صورت تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به صدور، تمدید و لغو مجوز تاسیس واحدهای صنعتی بر اساس حفاظت و ایجاد حداکثر ارزش افزوده از منابع پایه خواهد بود. ایجاد تعادل و رفع عدم تعادل در زنجیره های تولید و ملاحظات سند ملی کشور موظف است ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون این قانون را مورد بازنگری و اجرا قرار دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سرانجام پس از چند ماه بررسی، گمانه زنی و نگارش، متن برنامه هفتم توسعه پیشنهادی دولت در ابتدای هفته رونمایی شد و به این ترتیب نمایندگان مجلس به زودی بررسی های خود را در این حوزه آغاز خواهند کرد.
همانند گذشته بخشی از برنامه به بخش تولید و صنعت اختصاص دارد که یکی از آن ها مربوط به ماده 87 است.
بر اساس این ماده، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است نسبت به صدور، تمدید و لغو مجوز تأسیس واحدهای صنعتی مبنی بر حفظ و ایجاد حداکثر ارزش افزوده از منابع پایه، ایجاد تعادل و رفع عدم تعادل در واحدهای صنعتی اقدام کند. زنجیره های تولید و ملاحظات سند ملی توسعه سرزمینی این قانون را شش ماه پس از ابلاغ بررسی و اجرا می کند.
در این راستا کلیه مجوزهای صادر شده در زنجیره ارزش پتروشیمی (به ویژه تولید متانول، اوره و پلی اتیلن) و زنجیره ارزش صنعت معدن (به ویژه فولاد) که تنها در پایان سال 1401 راه اندازی نشده اند، مطابق ظرفيت تأمين خوراك، تأمين زيرساخت ها، ملاحظات سند ملي آماده سازي زمين، كارآيي و امكان پذيري اقتصادي بايد ظرف يك سال از تاريخ ابلاغ اين قانون مورد بازنگري قرار گيرد.
همچنین مجوزهای تامین، برق رسانی و تخصیص آب به بنگاه های اقتصادی در مدت اجرا تا شروع بهره برداری زمان بندی شده و صرفاً منوط به بهره برداری در زمان بندی تعیین شده است و تمدید آن صرفاً بر اساس قانون و مقررات خواهد بود.
لازم به ذکر است جواز تاسیس، جواز اولیه ای است که به اشخاص حقیقی یا حقوقی جهت فعالیت یا سرمایه گذاری در زمینه های تولیدی و اقتصادی داده می شود. بنابراین مجوز تاسیس صنعتی نشان دهنده تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در بخش تولید است.
اما مشکلی که در سال های اخیر وجود داشته، پیشرفت فیزیکی جزئی برخی از طراحی ها است. زیرا عده ای اقدام به اخذ جواز تاسیس برای احتکار زمین و توقف پروژه های صنعتی در مراحل اولیه می کنند.
وزارت امنیت از مرداد ماه سال گذشته انتشار آمار را متوقف کرده است، اما آمارهای موجود نشان میدهد که تا تیرماه سال گذشته 83.6 درصد از کل پروژههای در دست اجرا کمتر از 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تنها 2.8 درصد آنها بالای 80 سال بودهاند. پیش رفتن.
رئیس وقت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، پیشتر در سال 1400 مشکلات تحریمها و تامین نقدینگی را در تعداد بالای پروژههایی که پیشرفت فیزیکی آنها کمتر از 20 درصد بوده، موثر دانسته و برخی را نیز موثر دانسته بود. بی مهارت و فقط می خواستند میدان را حفظ کنند، گران می شوند. البته در سال های اخیر محدودیت ها و مشوق هایی برای جلوگیری از احتکار زمین در شهرک ها در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام