صفاتاج در گفت و گو با ایلانا:
یک کارشناس مسائل فلسطین گفت: کشورهای عربی نمی خواهند در مسیر موج مخرب اندیشه اسرائیل و پیامدهای نبرد کنونی قرار گیرند و به نظر می رسد عملیات مقاومت فلسطین بر دولت های عربی در این کشور اثر بازدارنده داشته باشد. منطقه و تفکر آنها
«مجید صفتاج» کارشناس مسائل فلسطین در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، ضمن تشریح پیامدهای داخلی و خارجی عملیات مقاومت فلسطین برای اسرائیل، گفت: نبردی که دو روز از سوی گروه های مقاومت فلسطین آغاز شد، در واقع اولین جنگ جهانی و سازمان یافته. جنبش حماس و دیگر جنبش های فلسطینی بیش از هفت دهه است که علیه رژیم صهیونیستی بوده است. در این نبرد تلفات زیادی توسط اسرائیل و ارتش این رژیم ثبت شد و به همین دلیل باید گفت که تل آویو در حال حاضر به وضوح در شوک به سر می برد. این رویارویی اولین نبردی است که تعداد تلفات اسرائیل بیش از هر زمان دیگری است و رژیم صهیونیستی تنها از موشک های زمینی و هوایی علیه زنان و کودکان غزه استفاده کرده است.
وی ادامه داد: همه این عناصر نشان می دهد که مقاومت فلسطین همیشه دست بالا را خواهد داشت و اسرائیل نه تنها در میدان بلکه در عرصه جنگ روانی و رسانه ای نیز با مشکلات و نوعی شکست چند ضلعی مواجه بوده است. در نتیجه این چالش ها آنقدر عمیق شده است که ممکن است در روزهای آینده اعتراضات در سرزمین های اشغالی به بالاترین حد خود برسد. واقعیت این است که بلوف بنیامین نتانیاهو برای ورود به غزه در سال 2008 توسط سیاستمداران اسرائیلی مطرح شد. بنابراین، من معتقدم که حتی اکنون نیز بحث در مورد ورود نظامی گسترده اسرائیل به غزه انجام نخواهد شد و یا تل آویو باید منتظر خسارات و پیامدهای غیرمنتظره باشد. من معتقدم که وضعیت فعلی میدانی به کشورهای عربی نشان داده است که نمی توانند روی اسرائیل حساب کنند.
این تحلیلگر سیاسی گفت: معتقدم عملیات کنونی مقاومت فلسطین را قویتر از گذشته کرده است و معتقدم در صورت ادامه حملات به تل آویو شاهد آغاز نبرد جدیدی در کرانه باختری خواهیم بود. در گذشته اسراییل حتی یک اسیر در دست گروه های مقاومت فلسطینی نداشت، اما امروزه این تعداد اسیر باورنکردنی است و حماس می تواند به نوعی از این مولفه به نفع خود استفاده کند. در داخل نیز شاهد نافرمانی برخی از سربازان و حتی فروپاشی روحیه ارتش اسرائیل هستیم که نشان می دهد ساختارهای نظامی و امنیتی اسرائیل با چالش های فراوانی روبرو هستند. اینکه شاهد کشته شدن گردشگران اسرائیلی در مصر توسط پلیس این کشور هستیم، نشان می دهد که فضای ضد صهیونیستی در منطقه حاکم شده است که ریشه در رفتار تندروانه دولت اسرائیل با فلسطینی ها دارد.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: فراتر از این موضوع باید بگویم در خصوص پیامدهای بیرونی عملیات طوفان الاقصی باید به این نکته اشاره کرد که در کشورهای اروپایی لابی اسرائیلی ها با نفوذ خود مانع از انتقاد جدی این رژیم شده اند. اما در سال های اخیر شاهد تحریم محصولات اسرائیلی در ما در اروپا بوده اند. حتی امروز نیز برخی از سیاستمداران اتحادیه اروپا به شدت از رفتار اسرائیل انتقاد می کنند. در ایالات متحده، همه نخبگان سیاسی مستقل، با توجه به رفتار نتانیاهو، از سیاست اسرائیل در قبال غزه و مسئله فلسطین چندان راضی نیستند. زیرا اگر کشتار فلسطینیان افزایش یابد، عده ای در آمریکا به حمایت واشنگتن از اسرائیل اعتراض خواهند کرد که دقیقاً خلاف منافع آمریکاست. من معتقدم کشورهای عربی نیز نمیخواهند در مقابل موج مخرب اندیشه اسرائیل و پیامدهای نبرد کنونی بایستند و به نظر میرسد این عملیات بر دولتهای عربی منطقه و افکار آنها تأثیر منفی خواهد گذاشت.
نرم افزار موبایل ایلانا