سالم الخبر: وزیر بهداشت در دولت نهم گفت: نامزدهای ریاست جمهوری باید توجه داشته باشند که نظام سلامت یک حوزه فنی است و نباید آن را با مسائل و دغدغه های سیاسی اشتباه گرفت.
کامران باقری لنکرانی، استاد گوارش، درباره انتظارات حوزه سلامت از دولت چهاردهم گفت: نظام سلامت از وجود بیماری های مزمن رنج می برد. ما باید تمام پیچیدگی ها را برای بهبود نظام سلامت برطرف کنیم. دولت چهاردهم با رفع این مشکلات می تواند نظام سلامت را ارتقا دهد.
وی ادامه داد: با وجود سیاست های سخت و پیچیدگی های فراوان در حوزه سلامت، با چالش های زیادی مواجه هستیم، اما حضور سه پزشک در بین کاندیداها حکایت از اهمیت و ارزش نظام سلامت برای همه سطوح و مسئولان جامعه دارد.
این استاد فوق تخصص بیماری های گوارشی و کبدی افزود: اینکه یک نفر سکاندار انتخابات ریاست جمهوری باشد طبیعی است. انتظار ما این است که سه نامزد دیگر پس از انتخابات به بهبود نظام سلامت کمک کنند تا تصمیمات مناسب تری در این زمینه اتخاذ شود. توجه داوطلبان به این نکته ضروری است که نظام سلامت یک رشته فنی است و نباید آن را با مسائل و دغدغه های سیاسی اشتباه گرفت.
لنکرانی در خصوص
منتخب وزیر بهداشت و معاونان وی گفت: در نظام سلامت جایی برای مفسد، طایفه باز و فردی که به دنبال منافع شخصی خود است، نباشد. متأسفانه مسئولان افراد را در موقعیت های مختلفی قرار می دهند که می توانند کنترل کنند. در حالی که باید نگرش، تلاش، پشتکار و متخصص بودن افراد را در نظر بگیرند.
وی تصریح کرد: باید در نظام سلامت که برنامه دارد و به نفع شخصی خود فکر نمی کند، مسئولیت پذیر بود. نظام سلامت به افرادی نیاز دارد که بتوانند نظرات فنی و کارشناسی بی طرفانه ارائه دهند. وزارت بهداشت باید توسط فردی اداره شود که اولین و مهمترین دغدغه اش عدالت در سلامت باشد.
این کارشناس افزود: متاسفانه عدالت و تفاوت در سلامت رعایت نمی شود و برخی شهرها دچار مشکلات عدیده ای هستند. هرکسی که در وزارت بهداشت منصوب می شود و می خواهد مسئولیت نظام سلامت را بر عهده بگیرد باید نسبت به این اختلافات حساس باشد و به موقع دلیل آن را دریابد و برای رفع آن تلاش کند.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: وزیر بهداشت با ده ها حوزه درمانی، آموزشی، پژوهشی، عدالت در سلامت، تغذیه و… سروکار دارد.
در نتیجه راوست باید از سیستم یا سیستم های پویا برای حل مشکلات و چالش ها استفاده کند.
وی بیان کرد: یکی از اساسی ترین مسائل کشور حفظ نیروی انسانی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و بسیاری از مشکلات حل می شود. رفع نابرابری و تامین برخی زیرساخت ها از جمله تجهیزات، دارو، ملزومات بهداشتی و درمانی از دیگر اقدامات مهمی است که دولت چهاردهم باید در حوزه سلامت به آن توجه کند. مثلاً اگر از شبکه صحبت می کنیم باید تعریفی از نظام سلامت و فعالیت های آن داشته باشیم تا بتوانیم شبکه را ارتقا دهیم. اکنون برای بهبود شبکه بهداشت به نوسازی نیاز است. آپدیت کی انجام میشه؟ زمانی که نیروی انسانی مناسب در دسترس باشد. اجرای شبکه بهداشت و درمان نیز نیازمند استراتژی است. استراتژی چیست؟ – کاهش نابرابری و تحقق عدالت.
لنکرانی تاکید کرد: کار در وزارت بهداشت به قدری زیاد است که اگر وزیر طبق ضوابط وارد این سامانه نشود در کارهای روزانه معطل می شود. بنابراین باید وزیری با دیدگاه متفاوت انتخاب شود و برنامهریزی شود تا بتواند به حوزه سلامت کمک کند./آنا
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16990/%D9%86%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%AF%D9%85-%D9%81%D8%A7%D8%B3%D8%AF-%D9%82%D8%A8%DB%8C%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D9%88%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز