اجازه دهید در اینجا وضعیت اقتصاد کلان را در نظر بگیریم
سالم الخبر: یک استراتژیست داروسازی گفت: مدیران دولت چهاردهم باید از شرایط آگاه باشند و بنابراین لازم است مدیران با آگاهی، هوشیاری و تجربه در سازمان غذا و دارو و سازمان غذا و دارو نقش آفرینی کنند. رشته داروها صنایع، کارخانجات و هلدینگ های داروسازی. ما زمانی برای آزمون و خطا نداریم.
سیامک افضلی همچنین افزود: صنعت داروسازی نیز مانند سایر صنایع تابع اقتصاد کل کشور است. برای اجرای هر طرحی در حوزه پزشکی باید متناسب با شرایط و الزامات کلان اقتصادی اقدام کرد. موفقیت طرح درور منوط به ثبات اقتصادی است و اگر دولت چهاردهم به این برنامه پایبند باشد باید نرخ تورم، ارز و تمامی شاخص های کلان کلان اقتصادی را ثابت و قابل پیش بینی نگه دارد.
وی افزود: طبیعی است که اگر اقتصاد ما همچنان از تورم شدید رنج می برد و نرخ ارز روزانه بالا می رود، نمی توانیم در قالب طرح های مختلف از جمله دارو، مواد دارویی را بدون مشکل تهیه کنیم. بنابراین تنها راه این است که اقتصاد مواد مخدر را از اقتصاد کل کشور جدا کنیم تا کمبودی نداشته باشیم. اگر شاخصهای کلان اقتصادی در کوتاهمدت درست شود، طرح دارو موفق خواهد بود، مشروط بر اینکه اقتصاد ما قوی و قابل پیشبینی باشد.
در غیر این صورت طرح دروار و هر طرح دیگری به نتیجه نمی رسد و ناگزیر باید به اقتصاد کشور برگردیم. یعنی از آنجایی که دولت در حال حاضر قیمت دارو را به همین صورت تعیین می کند و صرف نظر از وضعیت اقتصادی، باید بودجه دارو را برای خرید مواد اولیه و تمام هزینه های مربوط به کارخانه های داروسازی ثابت نگه داریم و به منظور حمایت از بخش داروسازی از این وضعیت «ما همان اقدامات دهه شصت و هفتاد را در دوران بحران اقتصادی تکرار خواهیم کرد، البته در میانه آن بلایا رخ خواهد داد و دولت های قبلی برای جلوگیری از این بلایای نسنجیده و غیرقابل قبول اقداماتی انجام دادند». هیچ نتیجه مثبتی نداشت.»
مفضلی میگوید: «هر طرحی را زمانی میتوان خوب و مؤثر ارزیابی کرد که در یک بازه زمانی کمتر از سه یا چهار سال جواب دهد کشور برای یک دوره چهار ساله باید این حقیقت را در نظر گرفت که ما وقتی با تورم های تجمعی چند دهه ای در اقتصاد کشور مواجه هستیم، به این معناست که دولت ظرفیت لازم برای پوشش هزینه ها را ندارد و مادامی که دولت ما دارد. توان اقتصادی ندارد، این تورم ادامه خواهد داشت.
در چند سال گذشته داروهایی برای کارخانه ها تولید شده است
داروها مقرون به صرفه شده اند و دیگر توجیه اقتصادی ندارند نه تنها شرکت ها و کارخانجات با مشکل نقدینگی و عدم بازگشت مشتریان خود مواجه هستند، زیرا اگر مشکل نقدینگی حل شود، تولید مقرون به صرفه نخواهد بود. . با توجه به نرخ تورم بالا و با وجود خرید مواد اولیه دارویی با ارز دولتی، مابقی اقلام به قیمت بازار آزاد خریداری می شود. قیمت دارو تا دو سال پیش برای تولیدکننده مقرون به صرفه بود، اما امسال امکان تولید با این قیمت ها وجود ندارد و سال آینده نیز همین گونه خواهد بود. بنابراین برای تداوم طرح دارویی باید سالانه پول بیشتری وارد سیستم دارویی کشور شود و بودجه ای که دولت امسال و سال گذشته از پرداخت آن عاجز بوده، چگونه می تواند این بودجه متراکم که حجم آن افزایش یافته است. ، به پرداخت ادامه دهید؟ چاپ پول بدون پشتوانه باعث تورم بیشتر نیز می شود و در این صورت ادامه طرح دروار مانند چاهی اسفناک خواهد بود که ممکن است همه منابع کشور را ببلعد. وضعیت اقتصاد کلان را باید در طرح دروار در نظر گرفت. نمی توان با نادیده گرفتن اقتصاد و درآمدهای دولت، رشته پزشکی را به مدینه فاضله تبدیل کرد، باید واقع بین بود. از نظر مدیریتی، ساختارهای سازمانی و شرکت ها باید به صورت مکانیکی یا ارگانیک عمل کنند. ضمن ارائه دارو به
مردم ضروری هستند و نه بازار آزاد و نه ساختار عضویت نمی توانند در این زمینه مشارکت داشته باشند. ساختار ارگانیک و کار بازار رقابتی وقتی اقتصاد باثبات است، چاره ای جز تهیه دارو نداریم. حداقل تا زمانی که دولت بتواند شرایط کاملاً باثبات اقتصادی را فراهم کند، ساختار مکانیکی و کنترل شده را اجرا کنیم. در یک وضعیت باثبات، صنعت داروسازی می تواند به تدریج به سمت ساختار بازار آزاد حرکت کند. در غیر این صورت، هر سال تعداد داروهایی که در بازار کمیاب و کمیاب می شوند، افزایش می یابد.
به موضوع پزشکی و سیاسی و حزبی نمی پردازد
این استراتژیست داروسازی خاطرنشان می کند: آگاهی مدیران دولت چهاردهم از الزامات ضروری است و بنابراین لازم است مدیرانی که آگاهی، هوشیاری و تجربه دارند در سازمان غذا و دارو و حوزه ایفای نقش کنند. صنایع، کارخانجات و هلدینگ های داروسازی. ما زمانی برای آزمون و خطا نداریم. در چند سال گذشته کمبودهای دارویی و اتفاقاتی در زمینه محلول های دیالیز و شربت های آنتی بیوتیکی به دلیل عدم مدیریت صحیح بوده است. با توجه به اینکه صنعت داروسازی در ایران عمر کوتاهی ندارد و صنعتی پیشرفته است، شیوه مدیریت نباید چنین باشد.
مسئولان ما باید داروهای بسیار ساده ای را که سال هاست در کشور تولید می شود از کشوری که شرایط تولید آن برای ما غیرقابل قبول است، وارد کنند. چرا که متأسفانه مسائل سیاسی وارد حوزه پزشکی شده است و هر رئیس جمهوری که روی کار می آید فقط به مسائل جناحی نگاه می کند و منافع ملی را در نظر نمی گیرد و به همین دلیل مدیران با توجه به نزدیک بودن به حاکمیت انتخاب می شوند. جناح و در عمل آقازاده ها تسلط کافی بر موضوع ندارند و نمی توانند ساختار نظام دارویی را که با زندگی مردم سروکار دارد به درستی مدیریت کنند. سالهاست که اتفاقات ناگوار زیادی افتاده و مردم به دلیل درگیریهای سیاسی در حوزه پزشکی آسیب دیدهاند، بنابراین رئیسجمهور منتخب باید سیاست را در حوزههای تخصصی کنار بگذارد و از توانمندیهای توانمند در مدیریت بازار دارو استفاده کند. . بنابراین برای خروج بازار مواد مخدر از هرج و مرج باید شایسته سالاری و تخصص گرایی در همه حوزه های مدیریتی حاکم باشد و اگر قرار است رویه سه چهار دولت گذشته حفظ شود و با موضوع مواد مخدر جناحی و سیاسی برخورد شود. مردم ضرر خواهند کرد.»
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17040/%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%86%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AC%D9%86%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز