شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

نباید از ارزهای ملی و احتکار شده غافل شد

یکی از اعضای هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در حوزه تقاضای ارز با مشکلاتی مانند قاچاق و خروج سرمایه که باید فکری برای آن کرد و مشکلات داخلی مواجه هستیم. . و ارزهای احتکار شده را نباید نادیده گرفت.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد سلیمانی در افتتاحیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفت: حوزه مدیریت ارز در اقتصاد ایران حوزه سختی است. با توجه به بزرگی این چالش ها، ما به مطالعات علمی متمرکز برای رسیدگی به این مسائل نیاز داریم.

وی افزود: حکمرانی ارزی اجرای قوانین و تمهیدات نهادی است که هدف آن دستیابی به ثبات اقتصادی از طریق ساماندهی بازار ارز و شناخت و شکل دادن به الزامات ارزی است. شناخت ذینفعان، اقتصاد سیاسی و روابط بین آنها بسیار مهم است و باید بر این اساس برنامه های سیاستی ارائه شود.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تعمق در حوزه ارز را در هفت حوزه ضروری دانست و گفت: اولین حوزه تاثیر نرخ ارز بر سیاست های پولی بازار تغییر است. باید به این سوالات پاسخ داده شود که تاثیرات حوزه پولی بر سیاست های پولی بانک مرکزی چیست؟ برای غلبه بر حس انفعال بانک مرکزی در حوزه سیاست پولی چه باید کرد؟ در این زمینه بررسی علیت بین نرخ ارز و تورم برای ارزیابی و پاسخ به این سوال مهم است که ارز چند نرخی چیز خوبی است و آیا تاکنون کمکی کرده است؟

وی حوزه دوم را مدیریت بازار ارز عنوان کرد و افزود: امکان تشکیل بازار رسمی به عنوان مرجع قیمت مهم است و سیگنال های این بازار باید مورد پذیرش همه دست اندرکاران بازار باشد. در حوزه تقاضای ارز با پدیده هایی مانند قاچاق و خروج سرمایه مواجه هستیم و باید به فکر برخورد با آن باشیم. باید به این فکر کرد که چه تمهیدات و سیستم های تشویقی نهادی باید در نظر گرفته شود تا تمامی ارزهای کشور به صورت پایدار و مستمر در بازار عرضه شود. آیا نرخ های شناور کارآمدترین راه برای تامین ارز است؟ عرضه ارز در این زمینه بسیار مهم است و نباید از ارزهای ملی و احتکار شده غافل شد. سوال دیگر این است که برای تامین این نوع ارز چه راهکارهایی باید اتخاذ شود؟

سلیمانی با بیان اینکه محور سوم بررسی ها تعیین نظام پولی است، گفت: در شرایط تحریم که موظف به دخالت هستیم چگونه می توانیم پایبندی دولت به ثبات نرخ ارز را تضمین کنیم؟

وی حوزه چهارم را مسائل نهادی و بازیگران بازار ارز مانند صرافی ها و تراست ها دانست و افزود: چگونه می توان نقش صرافی ها را در بازار ارز بازتعریف کرد؟ برای رفع سوء استفاده از اعتماد چه باید کرد؟ بانک مرکزی همچنین باید در زمینه پیش بینی پذیری بازار، نظارت و مدیریت ذخایر احتیاط کند.

سلیمانی تاکید کرد: حوزه پنجم نقشه پولی کشور و ارتباط آن با ثبات نرخ ارز است. توسعه تولید کالاهای ضروری برای کاهش هزینه های ارزی را می توان در دستور کار قرار داد. در این زمینه باید برنامه توسعه ای با هدف قرار دادن ایران در زنجیره ارزش جهانی تدوین شود و این کار می تواند برای تداوم تامین منابع ارزی کشور مفید باشد. علاوه بر این، تجارت با کشورهای همسو با ارزی غیر از دلار نیز ممکن است در نظر گرفته شود. در این زمینه، توسعه روابط اقتصادی با چین مهم است و طراحی این روابط برای بهبود وضعیت پولی ضروری است.

سلیمانی حوزه ششم را سفته بازی در حوزه پولی عنوان کرد و گفت: عوامل تشدید کننده و شکل دهنده سفته بازی باید بررسی شود. زیرا در حوزه کنترل انتظارات و حملات سفته بازانه فعالان بازار فکر خاصی وجود نداشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام هفتمین حوزه مورد نیاز برای مطالعه و ارائه برنامه های سیاست گذاری در مورد ارزهای رمزپایه را ارائه کرد و افزود: در حوزه ارزهای رمزنگاری شده کار فنی و تخصصی تری لازم است. زیرا ارزهای رمزپایه می توانند به عنوان وسیله پرداخت و کمک در زمینه مالی به عنوان ابزار بازار ارز برای تحمل سفته بازی مورد استفاده قرار گیرند.

بنابراین گزارش، دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی امروز 11 آبان ماه با موضوع «حکمرانی پولی; موضوع «ثبات و شکوفایی اقتصادی» در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *