اخبار ورزشی امروز

نامه مهم ساکت به رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدرضا ساکت، مدیرعامل باشگاه سپاهان به عنوان نماینده این باشگاه در هیات مدیره فدراسیون فوتبال با ارسال نامه ای به سید شمس الدین حسینی، رئیس کمیته فدراسیون فوتبال، ادغام شورای اسلامی، توضیحاتی را در خصوص عدم رعایت این موضوع ارائه کرد. احترام به حقوق باشگاه های فوتبال ایران خواستار پیگیری این نهاد برای پرداخت حق پخش تلویزیونی باشگاه ها شد.

سلام
با احترام، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و حمایت های جناب عالی که از علما، صاحب نظران و قهرمانان ورزشی کشور در مناصب مختلف خدمتگزار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستید، نکات زیر یادآوری اجمالی است. برتری شما در خودکفایی و دستیابی به منابع درآمد پایدار برای باشگاه ها، به ویژه او به تیم های فوتبال اشاره می کند.
الف)) وضعیت فعلی باشگاه های ورزشی
1. عدم ثبات در ایجاد درآمد پایدار بزرگترین مشکل باشگاه های ورزشی است.
2. بزرگترین و مهمترین منبع درآمد باشگاه ها حق پخش تلویزیونی است که باشگاه ها از آن محروم هستند.
(به طور متوسط، 40٪ از درآمد باشگاه در سراسر جهان از فعالیت های تجاری، 43٪ از فعالیت های رسانه ای و فروش حقوق پخش مسابقات ورزشی، و 17٪ از فعالیت های روز مسابقه به دست می آید).
ب)) عدم اعمال قانون جاری
1. در قانون مالی 1398 مورخ 26/12/1377 تبصره 9-ک به استناد بند (پ) ماده (92) قانون برنامه ششم توسعه وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما. جمهوری اسلامی ایران موظفند منابع درآمد تبلیغاتی حاصل از پخش مسابقات ورزشی را به اشتراک بگذارند. ردیف درآمدی 140184 باید به خزانه داری کل کشور واریز شود و وجوه واریز شده از ردیف 49-530000 مندرج در جدول شماره (9) این قانون 30 درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (جهت کمک) خواهد بود. فدراسیون های مربوطه) و 70 درصد در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.
2. دیوان محاسبات کشور در گزارش کسر بودجه سال 1398 اعلام کرد که صدا و سیما میزان درآمد تبلیغاتی از پخش مسابقات ورزشی را به حساب خزانه کشور واریز نکرده است.
3. در قانون مالی سال 1400 کل کشور مصوب 26/12/99 شورای اسلامی این سوال تکرار شد ولی نتیجه اعلام نشد.
4. لازم به ذکر است که این مورد به پخش تبلیغات در تمامی مسابقات ورزشی مرتبط بوده است.
5. درآمد اموال حاصل از فروش حق پخش زنده و ضبط شده رویدادهای ورزشی (حق پخش تلویزیونی مسابقات) از شمول این قانون مستثنی است.
6. متأسفانه صداوسیما نیز درآمد حاصل از حق پخش اینترنتی (IPTV) را به دست آورد و این فرصت درآمدی را در انحصار خود درآورد.
ج) اقدامات اتخاذ شده برای تأمین پرداخت حق پخش تلویزیونی
1. در مکاتبات پیوست با وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال، نکات الف و ب درخواست و پیگیری شده است. (نامه های 24/08/1400، 17/11/1400، 15/01/1401).
2. مکاتبه وزارت ورزش و جوانان به معاونت محترم مسابقات قهرمانی توسعه ورزش در تاریخ 17/01/1301 و 11/02/1301 (پیوست).
3. مکاتبات معاونت فرهنگی و اجتماعی ریاست جمهوری به وزیر محترم ورزش و جوانان، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان صدا و سیما مورخ 11/2/1301. (به شرق پیوست)
4. پاسخ مدیرکل محترم دفتر توسعه ورزش های حرفه ای و امور باشگاه های وزارت ورزش در خصوص پیشنهاد تشکیل کارگروهی مرکب از نمایندگان مراجع ذیصلاح در تاریخ 30/03/1301.
5. مکاتبات رئیس اسبق فدراسیون فوتبال با ریاست محترم سازمان صدا و سیما مورخ 19/05/1301. (پیوست)
6. تمامی مسابقات فوق هیچ نتیجه ای نداشت.
د)) درخواست
اما در مورد تقدیم لایحه مالی 1402 به شورای اسلامی و پیش بینی 243 میلیارد تومان درآمد تبلیغاتی از بازپخش مسابقات تلویزیونی (و نه حق پخش مجدد).
1. درخواست می شود بودجه لازم توسط سازمان صدا و سیما به سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و باشگاه ها در مدت باقی مانده برای برگزاری جلسات کارشناسی برای در نظر گرفتن اعتبار لازم برای پرداخت حق پخش تلویزیونی تصویب شود.
2- تقاضا دارد در خصوص وصول حق الزحمه حاصل از تبلیغات حاصل از پخش مسابقات ورزشی سازمان صدا و سیما طی سه سال گذشته اقدامات لازم صورت گیرد و نتیجه به اطلاع ورزشکاران برسد.

مدیرعامل باشگاه سپاهان با ارسال نامه ای به رئیس کمیسیون تلفیق مجلس خواستار پیگیری این نهاد برای پرداخت حق پخش تلویزیونی باشگاه ها شده است.

در متن این نامه آمده است:

این کار به منظور پرداخت حق پخش تلویزیونی انجام شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا