نارنجی، قدرتی مغفول مانده در مازندران
ای بی اس نیوز/مازندران پرتقال میوه ای است که در ایران به ویژه مازندران به طور گسترده کشت می شود و فرآورده های جانبی زیادی از آن به دست می آید. درخت پرتقال بزرگ و زیبا با برگهایی بزرگتر از درخت لیمو است. گلهای بسیار معطر آن بهارنارنج نامیده می شود. در برخی مناطق پرتقال در تمام فصول سال روی درخت دیده می شود. در حالی که میوه های سال گذشته هنوز روی درخت هستند، میوه های جدید نیز در حال رسیدن هستند. اما تاکنون از قابلیت های این میوه به عنوان یک برند اقتصادی و گردشگری در مازندران استفاده نشده است.
درخت پرتقال علاوه بر سخاوت خود در ارائه پرتقال های زیبا و خوش طعم، محصولات فوق العاده ای برای چای های طعم دار تولید می کند که کاربردهای شگفت انگیزی برای درمان مشکلات جسمی مختلف دارد.
این درخت زیبا با میوه های لذیذ، مرباها و عرقی که از گل هایش به ما می دهد، به درختی باشکوه و دلپذیر معروف است.
یکی از خالص ترین بوهایی که در زندگی می توانید استشمام کنید، بهارنارنج است. درخت پرتقال یکی از آن دسته از درختان دست ساز است که ما به طرق مختلف از آن استفاده می کنیم. از آب پرتقال برای طعم دادن، طعم دادن و بهبود طعم غذاها استفاده می شود و از آب پرتقال در صنعت عطرسازی و شامپوسازی استفاده می شود.
پرتقال میوه ای است که در طب سنتی چینی میوه کمک کننده به هضم غذا نامیده می شود زیرا به درمان بیماری های گوارشی مانند اسهال، یبوست، نفخ شکم و زخم روده کمک می کند. علاوه بر این، یکی از خواص پرتقال کمک به درمان اختلالات کبد، کلیه، کیسه صفرا و مثانه است.
این درخت زیبا و مفید در مازندران به وفور یافت می شود و شهرهای مختلف به نام بهار نارنج مزین می شود و هر ساله جشنواره ای به همین نام برگزار می شود.
اما مراقب نام بهار نارنج در بین مسئولان و اختلاف بر سر شهر بهار نارنج باشید. بیش از توجه به فواید این درخت پرداخته شده است. در حالی که اگر مدیران به ظرفیت این درخت توجه می کردند و با مشارکت بخش خصوصی بر صنایع تبدیلی و تبدیلی محصول پرتقال تمرکز می کردند، مازندران می توانست در این زمینه برندسازی کند و صادرات بسیار نابی داشته باشد.
هر سال در اردیبهشت ماه مسابقه شهر من شهر بهار نارنج است که ظرفیت گرانبهای این درخت را فراموش می کند.
متأسفانه در مازندران بیشتر اوقات از آب بهار و آب نارنج برای مصارف شخصی استفاده می شود، در حالی که می توان از پوست آن به عنوان جوشانده و مربا استفاده کرد و یا از دانه های آن برای مصارف دارویی مختلف سنتی استفاده کرد.
بهار نارنج، قدرتی که فدای نام و القاب شد
اما به راستی کدام شهر مازندران شهر بهارنارنج است؟ آیا شهری است که بیشترین درختان را دارد یا شهری که بیشترین جشنواره ها را برگزار کرده است یا شهری که قبلاً این نام را به شهر خود داده است؟ این سوالی است که مدیران شهری از خود می پرسند. هر سال در این آزمایش شرکت می کنند، اما در واقع نپرسیدند که کدام شهر محصولات نارنج را با موفقیت به بازار عرضه کرده است. در واقع این توانایی نارنج همیشه فدای نام و القاب بوده است.
شهرستان بابل با توجه به موقعیت جغرافیایی خود یکی از بهترین و معطرترین درختان نارنج مازندران را دارد و تعداد درختان نارنج با بیش از 50 هزار اصله تقریباً بیشتر از سایر شهرهای مازندران است.
اما چه اقداماتی برای انگ زدن به این توانایی طبیعی در بابل انجام شد؟ مدیرعامل سازمان سیما منظر و فضای سبز شهر بابل با اشاره به اینکه برآورد اولیه حاکی از وجود بیش از 50 هزار اصله درخت نارنج در پارک ها و معابر این شهر است، گفت: امسال 3 هزار اصله درخت نارنج در سطح شهر کاشته می شود. و تعداد پرتقال های بابل افزایش خواهد یافت.
سید مرتضی حسینی با اشاره به اینکه برای اعلام دقیق تعداد درختان سطح شهر باید ممیزی آنها انجام شود افزود: این طرح از عید غدیر خم امسال آغاز می شود و تمامی جزئیات درختان سطح شهر از ابعاد مختلف آغاز می شود. مانند قد، اندازه تاج، قطر حلقه، بیماری و موارد دیگر. همراه با موقعیت دقیق درخت در لایه های جداگانه در نرم افزار مخصوص ثبت و استفاده می شود.
پیش بینی برداشت بیش از 120 تن پرتقال
مدیرعامل سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری بابل از برداشت 85 تن پرتقال از این 50 هزار اصله درخت خبر داد و گفت: امسال با توجه به مراقبت های صورت گرفته و افزایش کیفیت بهره وری این درختان انتظار داریم. که میزان برداشت باید به بیش از 120 تن برسد.
استفاده صنعتی از محصولات درخت پرتقال
حسینی خاطرنشان کرد: شهرستان بابل به دلیل موقعیت جغرافیایی خود به دلیل اشباع عطر بهار در خیابان ها و معابر به ویژه در صبح های فروردین ماه به عنوان موقعیت و فرصت ممتاز گردشگری، کاسه ای شکل است. ، که متاسفانه به درستی مورد بهره برداری قرار نگرفت.
وی فرآوری پرتقال را مورد توجه قرار داد و گفت: استفاده درمانی و دارویی از قسمت های مختلف میوه، برگ و بهار نارنج و تولید انواع فرآورده ها از جمله عطر، اسانس، آب پرتقال، انواع مربا و شربت و صنعتی. محصولات و غیره فواید این درخت همیشه سبز
حسینی وظیفه شهرداری را سبز نگه داشتن محیط شهری و ترویج کاشت و نگهداری درختان دانست. وی با بیان اینکه درخت نارنج بسیار معطر، با طراوت و همیشه سبز است، برگ های چرمی آن نیز در جلوگیری از آلاینده های محیطی بسیار موثر است. ، و چالش شهرداری بهره مندی از آن است. بعد اقتصادی و محصول این درختان موضوع اصلی محیط شهری نیست.
مدیرعامل سازمان سیما منظر و سازمان فضای سبز شهرداری بابل با تاکید بر اینکه از ظرفیت درختان نارنج شهر می توان به صورت صنعتی استفاده کرد، خاطرنشان کرد: در این راستا هر شخص یا شرکتی باید طرحی در این زمینه ارائه دهد، فضای سبز. سازمان آماده همکاری کامل در راستای رعایت صیانت از سلامت می باشد. او درختان دارد.
گونه های گیاهی بومی مناطق بابل
حسینی یکی از مشکلات بزرگ سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری را خسارت وارده به درختان توسط برخی شهروندان برشمرد و گفت: دو برنامه اساسی برای کاهش این معضل طراحی و ترتیب داده شده است.
وی کاشت گونه های گیاهی به همین نام را خاستگاه محلات بابل به عنوان یکی از این راهکارها برشمرد و یادآور شد: تلاش کردیم با توجه به ارزش آفرینی همین منطقه، درختان بومی در منطقه کاشته شود. این می تواند نمادی از تاریخ و شناسنامه این محلات باشد تا مردم انگیزه لازم را برای حفاظت از این درختان داشته باشند. مثلاً برای منطقه طغدربن بابل درخت طغ و یا برای دهستان اردربان درخت افرا و برای ناحیه بیدآباد درخت بید و برای مزیرج بلوط و آزاد بین و غیره کاشته شد.
اجرای پروژه هر دانش آموز مسئول یک درخت
حسینی گفت: در بخش دیگر حفظ درختان، کانون جوانه ها برای آموزش علم گیاه شناسی و سرسبزی در فضایی متفاوت و با روشی شاد و خلاقانه به دانش آموزان راه اندازی شد. آنها بیشتر به فضای سبز شهری می پردازند و علاوه بر علاقه هر دانش آموز، مسئولیت یک درخت شهری را بر عهده می گیرند، با این اقدامات ما واقعاً مراقبت از درختان را اجتماعی می کنیم.
مدیرعامل سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری بابل گفت: در حال حاضر چهار نهالستان وظیفه تامین و نگهداری گل و گیاه را در سطح شهر بر عهده دارند و این باغ گل وجود دارد.
انتهای پیام