چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نادیده گرفتن پایگاه های دانش در اتاق شیشه ای

یک کارشناس بازار مالی گفت: هدف اصلی بورسی شدن شرکت های دانش بنیان عدم واگذاری سهام است. بلکه میزان تأمین مالی است که به شرکت ها برای ادامه یا توسعه فعالیت هایشان اعطا می شود. موضوعی که هنوز تا حد زیادی در اتاق شیشه ای نادیده گرفته می شود.

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; بورس ایران با وجود فراز و نشیب های متعدد و مستمری که در سال های اخیر تجربه کرده است، همچنان یکی از بازارهای مالی مهم و تعیین کننده برای سرمایه گذاری محسوب می شود. شرکت ها، صنایع و شرکت های تولیدی که امکان فروش یا واگذاری سهام خود را دارند اغلب به بازار سرمایه منتقل می شوند.

صرف نظر از سود یا زیان حاصل از این نقل و انتقالات، مشارکت در عملیات بورس فرصتی برای شرکت ها محسوب می شود. زیرا می توانند با جذب سرمایه به زندگی یا توسعه خود ادامه دهند. در میان کسب و کارهای دانش بنیان که بیش از سایر نیازها به حمایت های مالی و غیر مالی نیاز دارند، بورس می تواند فرصتی برای تسهیل توسعه باشد.

فعالان اقتصادی بر این باورند که در میان نام‌های آشنا و ناآشنا که سهامشان هر روز در اتاق شیشه‌ای معامله می‌شود، شرکت‌های دانش‌بنیان تاثیر غالبی ندارند. در این صورت، به دلیل ریسک بالای حوزه فعالیت، تعداد محدودی از سرمایه گذاران حاضر به خرید سهام خود هستند. بنابراین می توان گفت بورس ایران هنوز محلی برای تامین منابع مالی شرکت های دانش بنیان نیست و برای حمایت از تولید فناورانه در تالار شیشه ای راه زیادی در پیش است.

اتاق شیشه ای

کاهش بودجه برای پایگاه های دانش

فردین آقا بزرگی، فعال و کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا به جنبه تامین مالی کسب و کارهای دانش بنیان پرداخت و گفت: فلسفه وجودی بورس نه تنها در ایران بلکه در جهان تامین مالی صنعت است. . و شرکت های تولیدی معمولا در فرآیند تامین مالی شرکت ها در اولویت قرار می گیرند. از طریق مکانیسم‌هایی مانند کمیته‌های طبقه‌بندی، به سرمایه‌گذاران نسبت به فعالیت و تامین مالی استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانشی که ریسک سرمایه‌گذاری بالایی دارند، هشدار داده می‌شود. به طور کلی، هدف اصلی از ورود شرکت های دانش بنیان به بورس، عدم واگذاری سهام است. بلکه میزان تامین مالی کسب و کارها برای ادامه یا توسعه فعالیت هایشان است که در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم ببینیم فعالیت شرکت های دانش بنیان در بورس چگونه پیش می رود، ابتدا باید میزان تامین مالی از طریق بازار سرمایه را بسنجیم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در سال 1394 نسبت فعالیت های مربوط به تامین مالی بورس به حجم کل معاملات شرکت ها در بورس ها و فرابورس 43 درصد بوده که این رقم دفعه قبل به 3 درصد کاهش یافته است. سال این کاهش شدید در سال های اخیر نشان می دهد که نه تنها در تجهیز مالی کسب و کارها کوتاهی کرده ایم، بلکه نتوانسته ایم میزان مبادلات قبلی را حفظ کنیم.

اهمیت دارایی های مشهود برای سرمایه گذاران

آقا بزرگی یکی از دلایل کاهش میزان تامین مالی شرکت های دانش بنیان را برشمرد و گفت: علاوه بر تاثیر تلاطم بورس بر روحیه سرمایه گذاران، وجود نگاه به ارزش دارایی های فیزیکی فعال موجب شده است. کاهش تعداد تامین مالی در سال های اخیر. شرکت‌های دانش‌بنیان اغلب در زمینه‌هایی مانند فناوری اطلاعات یا تولید فناوری و فناوری پیشرفته فعال هستند. بخش عمده ای از این تجارت مبتنی بر تولید ثابت یا کالاهای فیزیکی نیست و این موضوع عاملی است که توجه سرمایه گذاران را به خود جلب نمی کند.

اتاق شیشه ای

این فعال بازار سرمایه خاطرنشان کرد: تا به امروز موفقیت چندانی در تامین مالی شرکت های دانش بنیان نداشته ایم. سیاستگذاران بورس باید بر ورود و تامین مالی بیشتر شرکت های دانش بنیان تمرکز کنند. تجربیات مثبت زیادی در دنیا وجود دارد که می توان از آنها تقلید کرد.

آشکار ساختن اهمیت پایگاه های دانش

نکته قابل تامل عدم تامین مالی شرکت های دانش بنیان در بورس و فرابورس، کمبود کالاهای فیزیکی یا محسوس ناشی از فعالیت این شرکت ها است. به نظر می رسد مهم ترین کاری که باید برای ساماندهی شرایط موجود انجام داد، ایجاد دید صحیح در بدنه سرمایه گذاری کشور است. زمانی که محل فعالیت شرکت های فناور مشخص شود و نتایج کار این شرکت ها در سازمان های مختلف تولیدی و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گیرد، اهمیت دانش بنیان ها برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران آشکارتر می شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *