به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این نشست خبری سعید الهی تهیه کننده فیلم سینمایی «میرو» گفت: می دانم رسانه ها شبانه روز در تلاش هستند تا فرهنگ و هنر را شکوفا کنند. جا دارد از طرف تمامی عوامل این فیلم تشکر کنم. از حسین ریگی هم تشکر می کنم، سعی کردیم در این مدت هماهنگ باشیم تا این فیلم اخلاقی ساخته شود.
وی افزود: امروز در خدمت ایوب افشار هنرمند پیشکسوت سیستان بلوچستان هستیم که بدون او نمی توانستیم از ظرفیت این فضا استفاده کنیم.
سعید الهی در توضیح روند تولید این فیلم گفت: ایده اولیه این فیلم توسط حسین ریگی ارائه شد و در ادامه با بنیاد سینمایی فارابی همکاری کردیم.
الهی تاکید کرد: سال هاست که درباره فیلم های اکشن اظهار نظر می کنم و باید بگویم که رسالت «میرو» فراتر از فروش گیشه است. به نظر من درست است که فرم و تکنیک در سینما مهم است. اما سیاست استراتژی حرف اول را می زند.
وی ادامه داد: در مراحل ساخت این اثر متوجه شدیم که می توانیم در طول داستان حرف های مهمی مانند فداکاری بزنیم. فیلم «میرو» اثری متفاوت در سیستان و بلوچستان است. این استان همواره از مناطق محروم به شمار می رفته و همین موضوع باعث شده است که تنها از بعد محرومیت به آن توجه شود. به نظر من سیستان بلوچستان کینه پنهانی است.
الهی ادامه داد: فارغ از ایرادات این فیلم، «میرو» استراتژیک است و نگاهی اصیل و میهن پرستانه دارد. استان سیستان بلوچستان ظرافت های نهفته ای دارد که سعی کرده ایم آن ها را بیان کنیم.
سپس حسین ریگی کارگردان فیلم میرو گفت: من بارها و بارها به سیستان بلوچستان به جنوب شرق ایران رفتم اما سینمای ایران هنوز به این خطه ادای دین نکرده است. به نظر من همچنان می توان به سیستان بلوچستان پرداخت تا چهره مظلوم این منطقه را نشان دهد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پیش بینی فروش گیشه فیلم «میرو» گفت: کودک و نوجوان همیشه برایم مهم بوده است. چون آینده این مرز است. ژانر کودک و نوجوان در هیچ جای دنیا بجز هالیوود فیلم پرفروشی ندارد. البته در کشورهای دیگر از این ژانر حمایت می کنند و کارهای دستی نیاز به حمایت دارند.
پیمان شیرخانی نویسنده «میرو» توضیح داد: وقتی نویسنده شخصیت ها را می نویسد به هر حال چیزی به آنها اضافه می شود. من در نوجوانی ساکت بودم. در حالی که شخصیت “میرو” شیطنت های زیادی دارد. البته نوجوانان دهه شصت خواه ناخواه تحت تاثیر جنگ قرار گرفتند که در این فیلم به آن اشاره شده است.
حسین ریگی کارگردان میرو گفت: بنیاد سینمایی فارابی از فیلم های کودک و نوجوان حمایت می کند. اما مهمترین پشتوانه حزب من دعای مادرم است که امروز هم در جلسه حضور دارد. سپس همانطور که ریگی به حضور مادرش اشاره کرد، حاضران به احترام این نگاه و احترام، ریگی و مادرش را تشویق کردند.
در ادامه این نشست حسین ریگی گفت: بازیگران سیستان بلوچستانی با استعداد بودند و دوست داشتم در فیلم میرو نقش جدی تری داشته باشند. من همیشه از تهیه کنندگان می خواهم که بازیگران خاصی اهل این منطقه هستند و می توانند سکانس های خوبی را با دیالوگ بازی کنند و ببینید ما در این فیلم هم همین کار را کردیم.
و اضافه کنم: «میرو» یک فیلم مادرانه است. مطمئناً مادران این کره خاکی معلمان فرزندان خود هستند که زمان زیادی را با آنها می گذرانند.
سودابه بیایی از تجربه بازی در نقش زنی سیستانی در فیلم میرو گفت و گفت: این شخصیت برای من مادر متفاوتی بود. در سفر قهرمانانه میرو، مادر نقش مهم و تاثیرگذاری ایفا کرد که در دیگر خطوط داستانی ندیده ام.
وی درباره لهجه بلوچی در این فیلم گفت: حدود یک هفته فرصت داشتم تا لهجه را درست کنم و ایوب افشار در این راه کمک زیادی به من کرد.
در ادامه این برنامه ایوب افشار بازیگر بلوچ فیلم «میرو» گفت: هر وقت از بلوچ صحبت می کردیم فردی را تصور می کردیم که اسلحه در دست دارد و روسری بر سر دارد. اما ما هنرمند هم هستیم. ما دیر به محل حادثه رسیدیم. اما با کمک حسین ریگی موفق شدیم. خوشحالم که ما بلوچ ها وارد این هنر شده ایم.
وی افزود: نمی گوییم در سیستان و بلوچستان قاچاقچی وجود ندارد اما این به کل منطقه مربوط نمی شود. قبل از انقلاب تا به امروز، فیلمهایی که در این منطقه فیلمبرداری میشد، تصور نادرستی داشت. «میرو» اولین فیلمی است که واقعیت مردم بلوچ را به تصویر میکشد.
مهدی دین محمدپور بازیگر نقش میرو نیز گفت: شغل من بازیگری نیست، قبلا در دو فیلم بازی کرده ام و یک مغازه هم دارم. وقتی فیلمنامه را خواندم تصمیم گرفتم بازی کنم چون تصویر واقعی استان من را نشان می داد.
وی افزود: یکی از چالش های بزرگ این فیلم این بود که در طول فیلمبرداری حتی یک روز هم مرخصی نداشتیم و حدود 10 روز روی آب بودیم.
امیررضا دلاوری دیگر بازیگر این فیلم گفت: به همه گروه ها خسته نباشید می گویم. در فیلم «میرو» نقش کوچکی بازی کردم و سکانس هایم چهار روز طول کشید.
وی افزود: مدتی برای یافتن لهجه و نقش وقت داشتیم و آقای افشار روی همه دیالوگ ها با من کار کردند تا بتوانم آنها را درست اجرا کنم. در سال های اخیر من بسیار گزینشی شده ام. به جز میرو دو فیلم دیگر برای بازی داشتم اما این فیلم را انتخاب کردم. چون مردم ایران همیشه برای من مهم هستند.
حمید ابراهیمی بازیگر فیلم «میرو» گفت: سال ها در تئاتر دفاع مقدس کارهای زیادی انجام دادم و از آنجایی که نقش های منفی زیادی بازی کردم، ایفای یک شخصیت مثبت در «میرو» برایم امتحان بود. . بنابراین این نقش را پذیرفتم
دلاوری بازیگر این فیلم گفت: با کارمان به شهرهای مختلف رفتیم و برای تولید این فیلم به چابهار رفتیم و از حضور در آنجا بسیار لذت بردم. اما جدا از آن، این محله بسیار محروم است و با جوانانی آشنا شدم که علاقه مند به فعالیت در عرصه سینما بودند. اگر کسی می تواند به این محله و این استعدادها کمک کند.
الهی تهیه کننده فیلم درباره محرومیت این منطقه گفت: استان سیستان بلوچستان بسیار بزرگ است اما فیلم «میرو» در حال حاضر در جشنواره فیلم فجر تنها در سالن نمایش این منطقه در حال اکران است.
حسین ریگی گفت: این فیلم سرعت کندی ندارد و لنزی که برای فیلمبرداری انتخاب کرده ایم دلیل دارد چون حال و هوای داستان را به نحو مناسب تری منتقل می کند.
وی افزود: بازیگران حرفه ای و غیربازیگر در این فیلم به ایفای نقش پرداختند که باعث ایجاد تعادل در فیلم شد.
این کارگردان دلیل لقب میرو برای این فیلم را اینگونه توضیح داد: «میرو» نامی بلوچی است. این نام را سال ها پیش می شناختم و مستندی در این باره ساختم. احساس کردم این نام به این داستان می خورد و به همین دلیل عنوان فیلم «میرو» بود.
ریگی ادامه می دهد: همانطور که در مدارس زنگ ورزش داریم باید زنگ سینما هم داشته باشیم تا فضا برای فیلم های ژانر کودک و نوجوان ایجاد شود.
سعید الهی تهیه کننده این فیلم نیز گفت: پیش از این برای اکران فیلم «میرو» با آموزش و پرورش صحبت کرده ایم و نتیجه این شده که این اثر برای مقطع متوسطه مناسب است.
این کارگردان تاکید کرد: فیلم تکلیف خود را به مخاطب تبیین می کند و پیام خود را هنگام روایت داستان به مخاطب منتقل می کند.
رکنا نیوز