الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفت وگو با خبرنگار رکنا، به نقل از ایلنادر، درباره ضریب هوشی دانش آموزان سمپاد گفت: در پژوهشی که انجام شده میانگین ضریب هوشی دانش آموزان پذیرفته شده در مدارس سمپاد 120 است. که عدد بسیار خوبی در نظر گرفته می شود و این عدد به عنوان میانگین بهره هوشی دانش آموزان تیزهوش کاملاً قابل توجه است.
وی گفت: در المپیاد جهانی در سال 1401 20 مدال طلا گرفتیم و از نظر مدال های کسب شده در المپیاد جهانی مقام پنجم را کسب کردیم.
وی گفت: در سال 1401 در المپیادهایی مانند زیست شناسی و نجوم رتبه برتر را کسب کردیم.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در تشریح طبقه اجتماعی و اقتصادی دانش آموزان حاضر در مدارس سمپاد بیان کرد: از همه اقشار دانش آموزان مستعد داریم. طبیعتا فراوانی این افراد با توجه به طبقات می تواند متفاوت باشد و این دلایل جامعه شناختی دارد. چه بسا خانواده ها از نظر ژنتیکی توانایی ها و استعدادهای بیشتری داشته باشند و در نسل های قبلی خود افراد موفق زیادی وجود داشته باشند.
یاوری با بیان اینکه ممکن است افراد مستعد به دلیل شرایط نامناسب اجتماعی از استعداد خود محروم شده باشند، ادامه داد: سال گذشته با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) تعداد پذیرفته شدگان تحت حمایت کمیته در مدارس سمپاد دو برابر و حتی افزایش یافت. تقریباً سه برابر شده و در حال حاضر بیش از 700 دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد را در سمپاد می پذیریم و معمولاً خیریه های دیگری که با سمپاد همکاری می کنند تعدادی از مستعدترین ها را به ما معرفی می کنند. از سوی دیگر در سمپاد دانشآموزانی از خانوادههای تحصیل کرده و ثروتمند داریم. حدود 40 درصد دانشآموزان سمپادی از خانوادههای کارگری هستند و حدود 30 درصد والدین تحصیل کرده دارند. بر اساس این آمار اکثریت دانش آموزان مستعد از خانواده های فرهنگی هستند.
یاوری در پاسخ به این سوال که چگونه می توان کودکان مستعد بدون شناسنامه برای پذیرش در سمپاد را شناسایی کرد، گفت: دانش آموزان تیزهوشان خانواده های کشوری با کد شهروندی می توانند در مدارس سمپاد تحصیل کنند اما شناسایی دانش آموزان مستعد غیر تابعیتی بدون شناسنامه است. مشکل است و متأسفانه خودشان در مدرسه حاضر نمی شوند و دسترسی به آنها بسیار سخت است، البته اگر این دانش آموزان در مدرسه ای درس می خوانند و شماره دانش آموزی به آنها داده شده است، می توان آنها را با شماره دانش آموزی شناسایی کرد. وارد مدارس سمپاد شوید، اما متاسفانه برخی از این افراد اصلاً تحصیل نکرده اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مدارس سمپاد مختص دانش آموزان مقطع متوسطه است افزود: اگر فردی در مقطع متوسطه تحصیل کند به این معناست که دوره ابتدایی را تمام کرده و شماره دانش آموزی دارد و اگر نه و دوره ابتدایی را تمام نکرده است. چنین دانش آموزی حتی از طریق مدرسه عادی هم نمی تواند به دوره متوسطه برود و شناسایی این افراد بر عهده ما نیست و رسیدگی به آن بر عهده مسئولان دبستان است. کسایی که حتی با شناسنامه ما هم دبستان رو نگذروندن نمیتونن تو سمپاد درس بخونن چون اول باید دبستان رو بگذرونی.
یاوری درباره تغییرات احتمالی در شیوه جذب معلم در مدارس سمپاد نیز توضیح داد: بحث هایی برای تحول در جذب معلم مطرح شده که هنوز قطعی نیست. در دانشگاه فرهنگیان دانش آموزان در مدارس تیزهوشان واحدهای آموزشی می گذرانند که متاسفانه چندان خوب ارائه نشده و مورد بی توجهی قرار گرفته است و قرار است این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد.
خبر از رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا