موضع ضرغامی درباره حراج اشیای تاریخی در مجلس

عزت الله ضرغامی می گوید: در طرح «استفاده بهینه از اشیاء و گنجینه های باستانی» که توسط تعدادی از نمایندگان مجلس ارائه شد، حضور نداشتم و از رسانه ها مطلع شدم.
ضرغامی افزود: البته قانون جامع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هفته گذشته در شورای معاونین به مرحله نهایی رسید که بیش از 100 ماده در همه حوزه های این وزارتخانه و تمام الزامات قانونی ما دارد. این قانون جامع میراث فرهنگی است. تا یکی دو هفته دیگر این قانون در دستور کار دولت قرار می گیرد. خوشبختانه به دلیل اینکه این قانون در گذشته به هر شکلی به کمیسیون های دولتی ارائه شده است، از دولت می خواهیم که فقط به بخش هایی از قانون که به تازگی اضافه شده است توجه کند. این لایحه پس از تصویب در دولت برای تصویب نهایی به مجلس ارائه می شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان موضع شخصی خود در خصوص این طرح که قرار است به کاوش و قاچاق آثار تاریخی مشروعیت قانونی بدهد، گفت: ندارم و نمی گذارم قضاوت کنم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وی در پاسخ به این سوال ای بی اس نیوز که آیا قانون جامع این وزارتخانه در صورت تصویب، طرح نمایندگان مجلس را به حاشیه می برد و لغو می کند یا از تکرار طرح های مشابه جلوگیری می کند؟ وی گفت: قوانین متعددی در حوزه ماموریت های وزارت میراث فرهنگی قبل از انقلاب وجود داشت، به قدری از این قوانین زیاد است که اگر بخواهد توجیه شود باید دوره دکتری تخصصی را بگذراند. قوانین مفصل هستند و من زمان زیادی را صرف خواندن این قوانین، دستورالعمل ها و اساسنامه ها کردم که هنوز راه زیادی باقی مانده است، اما قاعده ای که ما نوشته ایم به گونه ای است که مسائل اصلی در حوزه مأموریت ما را روشن می کند که اگر حل شود. ، بقیه قوانین و مقررات و قوانین به راحتی انجام می شود. این قانون جامع، موضوعات کلی مأموریت وزارتخانه را در بر می گیرد که نیاز به شفاف سازی دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است در حوزه میراث فرهنگی به ویژه در حوزه مهم کاوش و کاوش که امری پیچیده و دقیق است وارد شوند، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با توجه به اشراف خود از لحاظ از تجربه و علم، نیاز به اظهار نظر دارد. با نمایندگان مجلس در جلسات و بویژه در کمیته های مربوطه به صورت تخصصی درگیر باشیم تا این خلاء و نیاز ما برطرف شود.
ضرغامی گفت: زمانی که قانون جامع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصویب شود، سایر قوانین، آیین نامه ها و مصوبات هیأت وزیران و هر سند قانونی دیگری که با این قانون جامع مغایرت داشته باشد، ملغی می شود، حتی این طرح مجلسی که هنوز به تصویب نرسیده است. تصویب شده و حتی قوانین اصلی قبلی که در صورت تصویب قانون کلی، «ممکن» تلقی می شود.
وی در عین حال تاکید کرد: آنچه در حال حاضر وجود دارد این است که هر کاوشی باید بر اساس مطالعات و تحقیقات دقیق قبلی که انجام می دهیم و در حدود تعیین شده توسط کارشناسان رسمی و قانونی میراث فرهنگی و … انجام شود. قانون دیگر باید از این اصل پیروی کند.» توجه کنید.
به گزارش ای بی اس نیوز، فردای آن روز گزارش رسانه ای از طرح «استفاده بهینه از اشیاء و گنجینه های باستانی» که توسط ۴۶ نماینده راه اندازی شد، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نظر خود را درباره این طرح اعلام کرد. ضرغامی در حاشیه صدور شناسنامه بین المللی برای دو شخصیت تاریخی ایران در جمع خبرنگاران گفت: از طرح تعدادی از نمایندگان مجلس اطلاعی نداشتم و از جزئیات آن اطلاعی نداشتم. بندهایی از این قانون را هم در رسانه ها دیده ایم.
absnews