یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت، نهاد حمایتی مصرف کننده و تولیدکننده را محل تضاد منافع دانست، زیرا همانطور که از عنوان آن پیداست، باید تولیدکننده و مصرف کننده را به طور همزمان حمایت کند و گفت: کنترل کیفیت نیازمند جامعه آماری است، اما بدیهی است که در زمینه محصولات کشاورزی وجود ندارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسن فروزان فرد – عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت – در نشست خبری گرامیداشت روز ملی کیفیت، با بیان اینکه اقتصاد تجویزی فرصت تلاش مناسب در زمینه کیفیت را نمی دهد، گفت: : وقتی قیمت از حالت تجویزی خارج می شود، شرایط برای کیفیت استاندارد و برتر ایجاد می شود، اما وقتی به سمت اقتصاد دستوری حرکت می کنیم، کیفیت اولین شهید بخش است.
وی با بیان اینکه سیستم های مدیریت کیفیت مورد استفاده در بنگاه ها به دلیل اینکه برای بقای بنگاه ها با مشکل مواجه هستند، چالش بزرگی دارد، تصریح کرد: در سال های اخیر پیش نویس قانون توسعه سیستم استاندارد تهیه و تصویب شده است و یک رکن اساسی این قانون، تدوین اسناد آیین نامه فنی است. اسناد نظارتی فنی برای بهبود فضای کسب و کار ضروری است.
فروزان فرد در پاسخ به سوالی مبنی بر ناکارآمدی سازمان حمایت گفت: جایگاه سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده از نظر دولت مناسب نیست و در سال های اخیر تصمیماتی برای ادغام آن گرفته شد که نشد. مورد در پایان انجام می شود. از طرفی این سازمان محل تضاد منافع است زیرا همانطور که از عنوانش پیداست باید هم از تولیدکننده و هم از مصرف کننده حمایت کند. در مواردی که شکایت به این سازمان می رسد تنها نتیجه آن پرداخت جریمه به بیت المال است.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت در پاسخ به سوالی درباره کیفیت محصولات کشاورزی گفت: اتاق بازرگانی در سال های اخیر نظارت بر کیفیت محصولات کشاورزی داشته است و این نگرانی به دلیل صادرات و به دلیل اینکه در یک دوره زمانی آغاز شد. در نقطه ای که نتوانستیم استانداردهای مقصد را پاس کنیم و برخی از کالاهای صادراتی برگشت داده شد، متوجه ایرادات شدیم. وقتی این مشکل مشخص شد، جلساتی در اتاق تهران برگزار شد و با ذینفعان بحث و تبادل نظر شد.
وی افزود: مشکل این است که اگرچه کیفیت محصولات کشاورزی در سطح عرضه بررسی می شود، اما منشأ آنها مشخص نیست به همین دلیل می خواهیم کالا را پس دهیم. بنابراین کنترل کیفیت محصولات کشاورزی نیازمند زیرساخت است. به طور کلی کنترل کیفیت نیازمند جامعه آماری خاصی است که در زمینه محصولات کشاورزی وجود ندارد. اصولاً گواهی محصولات کشاورزی مشابه مجوز تولید است، اما هنوز محقق نشده است.
فروزان فرد با بیان اینکه در خصوص محصولات کشاورزی پیشنهاد اتاق بازرگانی در قالب سند مشخص تهیه و دو سال پیش منتشر شد، گفت: مشکل اصلی این سند این است که تولید بدون شناسنامه ظرفیت کیفیت را از بین می برد. کنترل. و این دقیقاً وضعیتی است که در حوزه کشاورزی شاهد آن هستیم. در بخش کشاورزی محصولی بدون شناسنامه داریم که ظرفیت کنترل کیفیت آن بسیار کاهش یافته است.
در بخشی دیگر از این برنامه فرزین انتصاریان – رئیس هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت – کیفیت را یک مفهوم ذهنی برای مصرف کنندگان عنوان کرد و گفت: در دنیای امروز سازمانی با کیفیت است که می تواند محصولات با کیفیت تولید کند و داشته باشد. مشتریان راضی اگر آنها نباشند، محصول خوبی ساخته نمی شود، توجه جهانیان اکنون از محدوده تولید محصول و رضایت مشتری فراتر رفته است.
به گفته رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران، این انجمن به عنوان یک نهاد دولتی و سازمان بخش خصوصی به دنبال مدیریت کیفیت است. برای این کار باید تغییرات جهانی را شناسایی کرده و به جامعه ملی منتقل کنیم و با آنها پیگیر باشیم. این تغییرات با آشکار شدن بخشهای صنعتی و خدماتی، تأثیرات مثبتی در بخش تولید نیز دارد. متأسفانه در ایران قانونگذاری با کیفیت صورت نمی گیرد و این واقعیت است که برنامه نویسی ما باید با توجه به تغییرات تکنولوژیک و بدون افزودن چیزی به برنامه های گذشته انجام شود، به همین دلیل برای تدوین برنامه های توسعه کشور باید راهبردی تدوین شود. کشور.
انتهای پیام