جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

موانع توافق نهایی در مذاکرات برای راه اندازی مجدد برجام

دیاکو حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، دیدار حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست بغداد-2 را تحلیل کرد. . این نشست نشان داد که طرفین همچنان اراده دارند که می خواهند برجام را اجرا کنند و همچنان برجام را بهترین گزینه پیش روی خود می شناسند.
وی تصریح کرد: با وجود این شور و اشتیاق و این تمایل برای رسیدن به نتیجه در رابطه با برجام، موانع متعددی به ویژه وجود دارد. اختلافات بر سر پادمان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آنچه آمریکایی‌ها الزامات برون‌برجامی می‌نامند، موضوعات مهمی است که به شکل‌گیری اختلافات بسیار عمیق منجر شده است.
این پژوهشگر ارشد مسائل راهبردی همچنین گفت: یکی از مواردی که در جلسه شورای امنیت سازمان ملل به وضوح مشخص بود، صادرات تسلیحات ایران به روسیه بود که شورای امنیت این موضوع را نقض قطعنامه 2231 ایران و روسیه دانست. بنابراین این موضوع فضای سنگینی ایجاد کرد.
حسینی ادامه داد: تحولات داخلی ایران و فشارهای عمومی چه در داخل ایران و چه در آمریکا طرفین را به سمت رفتارهایی سوق داد که حسن نیت را در مذاکرات زیر سوال می برد و این موضوع مانع دیگری برای رسیدن به نتیجه نهایی است. برجام
وی افزود: علیرغم تمایل طرفین برای دستیابی به نتیجه نهایی برجام، همچنین مشخص است که گزینه های جایگزین برجام قطعا مضر هستند و در واقع با وجود این موانع، چشم انداز روشنی برای آینده وجود ندارد. . و بر اساس آنچه می شنویم، نه خواسته های ایران تغییر کرده و نه اختلافات ایران و آمریکا حل شده است و یکسری عوامل دیگر مانند مشکلات داخلی نیز بر این موضوع تأثیر گذاشته است.
این پژوهشگر ارشد مسائل راهبردی با اشاره به اتهامات وارده به ایران مبنی بر ارسال سلاح و پهپاد به روسیه گفت: بخشی از جدیت و شبهه در این موضوع به فضای سیاسی و روابط ضعیف ایران و غرب برمی گردد. شور و اشتیاق نشان داده شده در جهت گیری ایران به روسیه و چین این استنباط و شبهه را تقویت کرده است وگرنه تبادلات نظامی بین کشورها امری عادی است.
حسینی تاکید کرد: بنابراین ایران باید تا حد امکان از این گونه استنباط ها پرهیز کند، درست است که روابط ایران و روسیه قوی است، اما این را نباید به این معنا گرفت که ایران در محور چین و روسیه قرار دارد، به ویژه اینکه روسیه در شرایط کنونی با غرب مواجه است.
وی ادامه داد: در هر صورت تصویر ایجاد شده یکی از دلایل اصلی است که بدبینی نسبت به ایران را افزایش داده و منجر به این سوءتعبیر در ارسال پهپادها به روسیه شده است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه درباره اظهارات اخیر بایدن در خصوص برجام گفت: برجام مرده است اما نمی‌توانیم زمان آن را اعلام کنیم که ایران عمدتاً به دلیل فشار افکار عمومی در غرب و آمریکا است که بایدن با ایران وارد مذاکره نمی‌شود.
حسینی گفت: در نتیجه بایدن برای جلب نظر افکار عمومی به نوعی توجیه نیاز دارد. در حالی که بایدن بارها در مورد مذاکره صحبت کرده است، اما اکنون می گویند ایران در مذاکره جدی نیست، بنابراین این اظهارات و ادعاها مطرح می شود تا فعلا وارد مذاکره با ایران نشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر فشار افکار عمومی برای بایدن قوی است، بنابراین با تحریم هایی که علیه ایران اعمال می کنند، قصد دارند نارضایتی مردم ایران را افزایش دهند، این مشکلی ندارد. ایران وضعیت ناپایداری دارد، بنابراین آنها با دست پایین وارد می شوند. بنابراین، چنین اظهاراتی از سوی رابرت مالی و بایدن، بخشی از تکنیک های امتناع از از سرگیری مذاکرات است.
انتهای پیام

یک پژوهشگر مسائل راهبردی اظهارات و اظهارات آمریکایی ها درباره برجام را ناشی از فشار افکار عمومی غرب و آمریکا مبنی بر عدم مذاکره بایدن با آمریکا و ایران دانست و گفت: آمریکایی ها وارد مذاکره نمی شوند. توجه داشته باشید که ایران در وضعیت آشفته ای قرار دارد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *