ضمناً نمایندگان بر ماده 4 طرح شفافیت سه قوه اصرار داشتند و ماده 4 نیز به مجمع تشخیص ارجاع شد. در این ماده تصریح شده بود: «شمولان این قانون به استثنای شوراهای اسلامی روستاها موظفند هر شش ماه یکبار گزارش اجرای این قانون را به شورای اسلامی شهر ارائه کنند».
همچنین نمایندگان بر تصویب قبلی ماده 3 خود اصرار ورزیدند و این ماده برای تشخیص به مجمع ارجاع شد. در ماده 3 آمده بود: «مجلس مسئول تشخیص مصلحت نظام (در صورت اختلاف مجلس و شورای نگهبان) و شورای عالی نظارت برای حسن اجرای سیاستهای کلی نظام. شورای اسلامی، هیأت وزیران، شوراهای اسلامی شهر و روستا، شورای عمومی و شوراهای تخصصی دیوان عدالت اداری، شورای عمومی دیوان عالی کشور، مراجع شبه قضایی و شوراهای موضوع این قانون قانون موظف است جزئیات مذاکرات آنها از جمله دادگاه و کمیسیون های زیرمجموعه و آرای اخذ شده از اعضا را با تفکیک اسامی موافق، مخالف، ممتنع و کسانی که در رای گیری شرکت کرده اند منتشر کند. بر اساس اطلاعات خوانا حداکثر ظرف مدت یک ماه، مگر در مواردی که جلسه غیرعلنی یا رای مخفی مطابق قانون اساسی و قوانین مربوط به هر یک از نهادهای مذکور در این قانون پیش بینی شده باشد. همچنین به منظور رفع ابهام بند 2-2 شورای نگهبان، ردیف «مراجعات شبه قضایی» در ماده (3) و تبصره «4» آن به «مرجع اداری اختصاصی» و یک تبصره اصلاح شد. تبصره 5 به شرح ذیل ماده مذکور اضافه می شود:
انتهای پیام
ضمناً در ماده 1 عبارت «کانون وکلای دادگستری» با عبارت «کانون وکلای دادگستری» جایگزین شود.
تبصره 5- مراجع اداري اختصاصي كليه مراجع، شوراها و كميسيونهايي هستند كه جدا از مراجع قضايي طبق قوانين و مقررات تشكيل مي شوند و به اختلافات، تخلفات و مسائل تشخيصي رسيدگي مي كنند.
آنها کاری را انجام می دهند که در صلاحیتشان است. مانند کمیسیون های رسیدگی به تخلفات اداری، کمیسیون بندهای (99) و (100) قانون شهرداری مصوب 4/11/1334 با اصلاحات و الحاقات بعدی، کمیسیون های حل اختلاف مالیاتی، کمیسیون های حل اختلاف مالیاتی، اختلافات کارگر و کارفرما، کمیسیون پزشکی. موضوع ماده (91) قانون تامین اجتماعی و هیئت منصفه
نمایندگان شورای اسلامی به منظور جلب نظر شورای نگهبان، تعدادی از مواد طرح شفافیت قوای سه گانه و دستگاه های اجرایی و سایر نهادها را اصلاح کردند و برخی از این مواد به رسمیت شناختن مجلس بازگردانده شد. سیستم نظر خود را بیان کنند.
تبصره 3 ماده 2 این طرح به شرح زیر اصلاح شد: در صورت بروز اختلاف در تشخیص موارد موضوع این ماده تصمیم مربوط به بند «الف» ماده (1) این قانون متعلق به. تشکیل جلسه مشترک کمیته ریاست جمهوری و روسای کمیسیون های تخصصی شورای اسلامی و در خصوص بند «پ» ماده مذکور به عهده رئیس قوه قضائیه و در سایر موارد به عهده قوه قضائیه است. کمیسیون موضوع ماده (18) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب 1397/6/11 با اصلاحات و الحاقات بعدی.
به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان مجلس در جلسه علنی عصر امروز (سه شنبه) ایرادات شورای نگهبان به طرح شفافیت سه قوه و دستگاه های اجرایی و سایر نهادها را حل و فصل کردند.
بند (ز) ماده 1 این طرح اصلاح شد: سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه و تعاونی های عمران و عمران شهر و کلیه موسسات خصوصی متولی خدمات عمومی موضوع بند (ب) ماده (1) ) قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد مصوب 1389 از قبیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، سازمان نظام مهندسی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی. ایران، اصناف و تعاونی ها.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز