مهمترین مشکلات در حوزه حمل و نقل ریلی
یک کارشناس حمل و نقل ریلی گفت: میانگین رشد حمل و نقل ریلی ما 3 درصد بوده که پیش بینی می شود به 30 درصد برسد و امیدواریم در نیمه دوم سال این روند تغییر کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اصغر شفیع نادری در نشست خبری انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی که به مناسبت دهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی برگزار شد، با بیان اینکه سهم بار ریلی از سال 1397 به طور مداوم در حال کاهش است، گفت: سال های 1400، 1401 و حتی … اوایل سال 1402، کاهش حمل و نقل ریلی. سهم حمل و نقل ترانزیت ریلی در حمل و نقل زمینی (ریلی و جاده ای) در سال 1400 17.3 درصد بوده و امروزه به 10.8 درصد رسیده است.
و ادامه می دهد: و این در حالی است که بر اساس قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت سوخت، دولت موظف شد در سال 1389 سهم 30 درصدی در حمل و نقل ریلی بار را به دست آورد که این قانون در پنجم و ششم تمدید شد. برنامه های توسعه و هم اکنون در لایحه برنامه هفتم توسعه (افق 1407) تمدید شده است. این در حالی است که متوسط رشد بار ریلی ما 3 درصد بوده و اکنون در حال ثبت تراز منفی هستیم که امیدواریم تغییر کند.
این کارشناس راه آهن با تاکید بر لزوم افزایش بودجه های عمرانی راه آهن گفت: میانگین سهم بودجه های نقدی و غیرنقدی شرکت راه آهن در سال های اخیر 3 درصد بوده که این رقم کمتر از نصف قبلی بوده است. میانگین در سال های 1401 و 1402 و اکنون 1 درصد است. به 2 درصد بودجه مصوب رسیده ایم و پیش بینی می شود این رقم افزایش پیدا کند.
مشکلات حمل و نقل ریلی را توضیح دهد
شفیع نادری با اشاره به مشکلات حوزه حمل و نقل ریلی گفت: عدم افزایش سهم حمل و نقل ریلی در بار داخلی و ترانزیتی، عدم جذابیت سرمایه گذاری در ناوگان ریلی، راندمان پایین خطوط ریلی، واگن های باری و لکوموتیوهای باری. ، کمبود منابع مالی ساخت و ساز عمومی شرکت. راهآهن، پایین بودن نرخ کرایه ریلی مسافری کشور، کاهش قابلیت خدمات لکوموتیو، پایین بودن حقوق و مزایای پرسنل بخش عمومی راهآهن از مشکلات این بخش است.
وی در تشریح پیشنهادات اتحادیه حمل و نقل ریلی برای رفع مشکلات این صنعت گفت: اولویت بندی پروژه های ارتقای ظرفیت، خط دوم و خطوط جدید با محوریت طرح های بسیار با اولویت با توجه به نظر کارشناسی و با در نظر گرفتن محدودیت منابع دولتی. , انتقال لکوموتیوهای اصلی به بخش خصوصی پیشنهاد می شود سرعت حرکت واگن بازی از 13 به 33 کیلومتر در ساعت افزایش یابد و لکوموتیوهای اصلی برای کاهش مدت زمان حرکت واگن در مبدا و مقاصد باز از 100 به 50 ساعت . راه حل ها
این کارشناس حمل و نقل ریلی با بیان اینکه در حال حاضر محدودیتی برای نحوه حمل کالا در کشور وجود ندارد، گفت: به جای حمل و نقل جاده ای باید در بسیاری از موارد جایگزین حمل و نقل ریلی شود. پیشنهاد دیگر افزایش میانگین کرایه ریلی مسافری است که نشان دهنده افزایش 100 درصدی کرایه ها نسبت به درآمدها نسبت به کشورهای پیشرو و کل هزینه حمل و نقل ریلی مسافر است.
شفیع نادری ادامه داد: همچنین انتشار تعرفه ریلی خودروهای سواری جدید، افزایش بودجه عمرانی شرکت راه آهن به پنج درصد بودجه عمرانی، اعطای وام از محل صندوق توسعه ملی به سازندگان داخلی برای تولید ناوگان ریلی و فروش پلکانی راه آهن. ناوگان به متقاضیان پیشنهاد دیگر تسریع در اجرای عملی کمک های مالی مقرر در ماده 12 قانون رفع موانع تولید است.
انتهای پیام