مدیرکل دیوان محاسبات مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: مالکان خودروهای گرانقیمت تا پایان بهمن ماه مهلت دارند تا مالیات خود را طبق قانون بودجه پرداخت کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صداوسیما ؛ بر اساس قانون بودجه، مالیات بر خودروهای گران قیمت از سال 1400 آغاز شد; آقای رحیمی مدیرکل دیوان محاسبات مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مجموع خودروهایی که تاکنون مشمول مالیات شده اند حدود 993 هزار خودرو بوده و مالکان این تعداد خودرو 762 هزار نفر و مجموع خودروها هستند. میزان مالیات شناسایی شده از این محل 10.3 میلیارد تومان است.
طبق قانون خودروهای مشمول مالیات، این عدد در هر سال یک عدد متغیر است. در سال 1400 اگر مجموع خودروهای شخصی و افراد تحت تکفل آنها از یک میلیارد تومان فراتر می رفت مشمول مالیات می شد اما در سال 1401 هر خودرویی که بالای یک میلیارد تومان بود مشمول مالیات می شد. در سال 1402 خودروهای بیش از سه میلیارد تومان و امسال خودروهای بالای سه و نیم میلیارد مشمول مالیات می شوند.
به عنوان مثال، اگر ارزش یک خودروی انفرادی با توجه به قیمت ابتدای سال 1403 چهار میلیارد تومان باشد، 35 میلیارد ریال محاسبه نمی شود و 500 میلیون تومان باقی مانده در یک درصد ضرب می شود که بر اساس آن مالیات پرداخت می شود. برای چنین خودرویی پنج میلیون تومان برآورد شده است که مالک باید تا پایان بهمن ماه آن را پرداخت کند.
امسال مهلت پرداخت مالیات تا پایان بهمن ماه است که خودروهای شناسایی شده در پورتال سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir بارگذاری شده و مودیان و مالکان این خودروها می توانند میزان مالیات را مشاهده و پرداخت کنند. درگاه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی و در صورت مخالفت می توانند اعتراض کنند. ثبت نام کنید.
خانم نکو امل معاون دیوان محاسبات مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور می گوید: طبق حکم دادگاه سازمان امور مالی کشور مالیات خودروهای گران قیمت را تا پایان بهمن ماه به مالکان اعلام می کند و مالکان موظفند. پرداخت مالیات تعیین شده در صورت عدم پرداخت مالیات مالک خودرو و اعتراض به مالیات تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور یعنی مالیات و نظام سازمانی کشور. درگاه مالیاتی کشور می توانند پس از مشاهده میزان مالیات تعیین شده نسبت به ثبت اعتراض اقدام کنند و از آن لحظه طبق قانون مالیات های مستقیم این اعتراض طی مراحل رسیدگی مالیاتی و در نهایت پس از صدور رای قطعی صادر می شود. کمیته استیناف این مالیات قطعی می شود و سازمان امور مالیاتی کشور می تواند وصول مالیات را طبق قوانین و مقررات ساماندهی کند. اما در صورت عدم پرداخت مالیات اظهار شده و اعتراض نکردن، سازمان امور مالیاتی کشور میتواند ترتیبی اتخاذ کند که این مالیات از مالک خودرو طبق قوانین جاری اخذ و اعمال شود.
طبق آمار نزدیک به 65 درصد از عوارض شناسایی شده از این محل اخذ شده است که آقای رحیمی می گوید: امسال 212 هزار خودرو متعلق به 196 هزار تومانی بوده است.
مالیات بر خودروهای گران قیمت نوعی مالیات بر ثروت و دارایی تلقی می شود و هدف قانونگذار از وضع این قانون اخذ مالیات از مالکانی است که خودروهای گران قیمت را برانند.