وی ادامه داد: “اگر مدیران عامل یا مدیران شعب بانک تحت فشار برخی افراد با نفوذ برای پرداخت تسهیلات به افراد مأمور قرار گیرند ، باید از آنها در برابر چنین اعمال نفوذی محافظت شود تا مجبور به انجام اقدامات غیرقانونی نشوند.” اگر کسی مرتکب لغزش یا سوءاستفاده شود ، باید با او به درستی ، به گونه ای سازنده و بازدارنده رفتار شود. وقتی فردی مرتکب جرمی می شود که با هشدار یا آزار و اذیت قابل اصلاح است ، نباید با او به عنوان مجرم رفتار شود.
رئیس قوه قضائیه افزود: “کمیته فرابخشی برای رسیدگی به شکایات بانکها در دریافت معوقات بانکی باید حقوق همه طرفها را متناسب با حقوق آنها رعایت کند. حتی از حقوق مشتری ، اما هیچ کس نباید از آنها به نام تولید سوء استفاده کند.
وی تاکید کرد: در بازپرداخت بدهی ها باید مراقب بود که هیچ واحد تولیدی یا نیمه تعطیل نشود و در صورت ایجاد خسارت در نحوه پرداخت تسهیلات و هزینه آن و بازیابی بدهی از فوق بدهکاران. ، راه حل آن باید به قانون و دستورالعمل با کمک مجلس و بانک مرکزی تبدیل شود. به
به گزارش ای بی اس نیوز ، به نقل از قوه قضائیه ، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در دیدار با کمیته فوق موسسه رسیدگی به شکایات غیر جاری بانک ها اظهار داشت: این کمیته از سال 1993 تشکیل شده است. جلسات ، که طی آن 12 مورد را مورد بررسی قرار داد. رسیدگی به این تعداد پرونده نشان می دهد که کمیته در دستیابی به اهداف خود چندان موفق نبوده و تعداد زیادی از مسائلی که باعث ایجاد مشکل در کشور شده است مورد رسیدگی قرار نگرفته است.
رئیس قوه قضائیه گفت: بانک ها باید علاوه بر اعتباربخشی و اخذ مدارک لازم ، هزینه تسهیلات را نیز زیر نظر داشته و بدهی ها را به موقع وصول کنند تا از مشتری سوء استفاده نشود.
محسنی اژه ای در دیدار با کمیته فوق موسسه رسیدگی به مطالبات غیرجاری بانکها افزود:
رئیس قوه قضائیه گفت: همه ما موظف به مبارزه با فساد بانکی هستیم ، اما مدیران بانک ها باید فارغ از این که مدیر بانک یا کارمند ، یا مشتری یا نماینده یا قاضی مرتکب فساد شوند ، در خط مقدم مبارزه باشند. سوء رفتار و سوء استفاده ؛ اگر با مفسدان ، بزهکاران و متجاوزان برخورد نکنیم ، فساد به سایر مناطق نیز سرایت می کند.
در پایان ، رئیس قوه قضائیه مهلت دو هفته ای را برای رسیدگی به شکایات بانکی به کمیسیون فوق دپارتمانی تعیین کرد تا راهکارهایی برای تقویت و افزایش اختیارات و کارآمدی کمیسیون ارائه شود.
محسنی اژه ای گفت: همه باید مقید به قانون باشند؛ اگر مشکلی در قانون وجود دارد ، باید تغییر کند ، اما قانون شکنی برای هیچ کس ، به ویژه مدیران ارشد موسسات قابل قبول نیست ، اما گاهی اوقات برخی از بانک ها خودشان قانون را دور می زنند!
وی با بیان اینکه فساد در حال گسترش است ، افزود: “مبارزه جهانی با فساد یکی از برنامه های اصلی عدالت است که بانک ها نیز باید در آن نقش مهمی ایفا کنند. فساد در بانک ، عدالت ، نهاد نظارتی و نهاد افسران مبارزه جدی است تا گسترش نیابد.
رئیس قوه قضائیه مهلت دو هفته ای به “کمیته شکایات بانکی فرا موسسه” داد تا راهکارهایی را برای افزایش اختیارات و کارایی این کمیته بیابد.
محسنی اژه ای ، عضو این کمیته ، این س raisedال را مطرح کرد که آیا در روند جمع آوری بدهی های بانکی در حمایت از تولید و تولیدکنندگان ملاحظه ای شده است؟
حمایت جدی از تولید برای هرکسی که در جنگ اقتصادی با دشمن است ضروری است و بانک ها یکی از پایه های اصلی حمایت از تولید داخلی هستند و مدیران سیستم بانکی باید مسئولیت مقابله با تحریم ها را بر عهده بگیرند و به بازیگران اقتصادی و تولید ملی کمک کنند. به
وی همچنین تاکید کرد که بانک ها باید نظارت جدی و عملی بر نحوه هزینه تسهیلات بانکی داشته باشند.
انتهای پیام
وی افزود: می پرسم ، آیا از سال 1993 به مجموعه ای از جراحات برخورد کرده اید که ممکن است دستورالعمل هایی برای حل این چالش ها ارائه دهد؟
وی افزود: اگر کسی از تسهیلاتی به نام تولید استفاده کند اما آن را با سرمایه گذاری در پول ، سکه ، زمین و مسکن هزینه کند ، دو جرم مرتکب شده است. هم هزینه تسهیلات را نقض کرد و هم بازار را مختل کرد ، که از تاخیر در تسویه حساب با بانک زیانبارتر است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نیاز به حمایت از تولید داخلی در همه دستگاه ها وجود دارد ، گفت:
حمایت از تولید یکی از وظایف اصلی بانک ها است و در این راستا باید در عمل کار کنیم.