مهلت دولت برای پرداخت تسهیلات زایمان/بانک مرکزی لازم الاجرا شد
در پی برخی انتقادات در خصوص نحوه اعطای وام برای تکثیر، بانک مرکزی در نامه ای خطاب به روسای تمامی بانک ها خواستار جبران تاخیر در اعطای این تسهیلات شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اعطای تسهیلات زاد و ولد بر اساس اعمال قوانین مالی سالانه و قانون حمایت از خانواده و جوانان جمعیت یکی از موضوعات مطرح شده در دولت سیزدهم است. طبق آمار از ابتدای سال تا شهریورماه وام فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 42 درصد افزایش داشته است. اما به دلایلی از جمله رویکرد مغرضانه برخی بانک ها، توزیع این تسهیلات در برخی استان ها نابرابر بوده و انتقاداتی را به دنبال داشته است. با توجه به اهمیت این موضوع برای دولت، این موضوع به بانک مرکزی ارسال و دستور رسیدگی به آن صادر شد.
طبق بند 2 بند الف تبصره 16 قانون بودجه سال 1402، تسهیلات وام متولدین بعد از 1400 برای فرزند اول 30 میلیون تومان، فرزند دوم 60 میلیون تومان و فرزند سوم 90 میلیون تومان است. . برای فرزند چهارم 120 میلیون تومان و برای فرزند پنجم به بالا 150 میلیون تومان پرداخت می شود.
امسال تا پایان شهریورماه حدود 359 هزار فقره وام قرض الحسنه کودکان به مبلغ 22.2 فقره از سوی بانک های عملیاتی به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 42 درصد افزایش داشته است.
اما گزارش ها حاکی از آن است که در برخی از استان ها به نحوه اعطای این وام انتقاد شده است. از جمله حجت الاسلام سیدعلی حسینی امام جمعه بروجرد در نماز جمعه 31/06/1402 مشکلاتی را در خصوص اعطای وام برای تولید مثل در این شهرستان بیان کرد و از مسئولان خواستار رفع این مشکل شد.
در ادامه این صحبت ها، سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با ارسال نامه ای به رئیس کل بانک مرکزی از وی خواست تا در اسرع وقت نسبت به رفع این مشکل و ارسال نتیجه اقدام کند.
بانک مرکزی در پاسخ به این نامه از بانک ها خواست در اجرای قانون ارائه تسهیلات زایمانی همکاری کنند. در بخشی از متن این نامه آمده است: با توجه به لزوم اجرای قانون و اتخاذ تدابیر در خصوص اجرای کامل سهمیه ابلاغی و کاهش تعداد داوطلبان در نوبت سامانه وام دهی، بانک موظف است. تا در اسرع وقت شعبه پذیرش و تخصیص متقاضیان در نوبت مشخص شود. پس از تکمیل مدارک، متقاضی باید حداکثر ظرف مدت 10 روز کاری نسبت به پرداخت تسهیلات مذکور اقدام نماید.
بر این اساس خواهشمند است از واحدهای اجرایی ذیربط تقاضا شود در تخصیص افراد در نوبت و اعطای تسهیلات به متقاضیان تسریع و ضمن جبران تاخیر در پرداخت تسهیلات مذکور، نسبت به رعایت سهمیه وام فرزندان اقدام نمایند. و گزارش اقدامات انجام شده جهت ارسال به این مدیریت کل.
تأخیر و تاکید دولت و همچنین فشار بر بانک مرکزی برای تسریع در بازپرداخت وام فرزند نشان می دهد که شنیدن انتقادات شعاری نیست بلکه رویکردی عملی برای دولت سیزدهم است. امید است بانک ها نیز در راستای تحقق اهداف دولت در حمایت از تکثیر و توجه به پرداخت به موقع تسهیلات به واجدین شرایط اقدام کنند.
انتهای پیام