علیرغم این که اولاً شرکت های کره ای بازار ایران را ترک کردند و ثانیاً ، تصمیم ممنوعیت واردات لوازم خانگی توسط رهبران نیروهای مسلح سه سال پیش گرفته شد ، اما برخی رسانه ها امروز در تلاش هستند تا این موضوع را به توصیه اخیر مقام معظم رهبری
به گزارش ای بی اس نیوز ، روز 9 اکتبر بود که نامه ای مبنی بر ممنوعیت واردات دو شرکت لوازم خانگی کره جنوبی با محوریت رهبر معظم انقلاب و دستور رئیس جمهور منتشر شد. این موضوع به موضوعی داغ در برخی رسانه ها تبدیل شده است. در این میان ، اصل مشکل فراموش شده است.
در پایان فوریه 2017 بود که دو شرکت بزرگ کره جنوبی ، سامسونگ و ال جی ، مطابق با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی از ایران خارج شدند. در 16 فوریه 2017 ، علیرضا موسوی ، رئیس هیئت مدیره انجمن تجهیزات صوتی و تصویری ایران ، از پایان کار شرکت های کره ای سامسونگ و ال جی در بازار لوازم خانگی و تلفن همراه ایران خبر داد. عدم عرضه مواد به شرکت های ایرانی
در اواسط ماه سپتامبر ، برخی رسانه ها بار دیگر مدعی شدند که ایالات متحده به کره جنوبی و شرکت هایش اجازه داده است تا بدهی ایران را تنها با واردات کالا به ایران بازگردانند تا مقداری از پول ایران آزاد شود. البته در مجوز آمده است که شرکت های جدید نمی توانند محصولات خود را به ایران صادر کنند و همان شرکت های سامسونگ و ال جی باید محصولات خود را به ایران صادر کنند.
سعید عمرانی ، معاون دادستان کل کشور نیز در 10 آوریل خاطرنشان کرد: “متأسفانه مارک های برجسته ای مانند LG و Samsung در شرایطی که در کشور مشغول به کار بودند کشور را ترک کرده اند ، اما امروز در دادگستری ، ما اجازه نمی دهیم فرش قرمز برای شرکت های خارجی. ” دستگاه قضایی اجازه واردات در زمینه لوازم خانگی یا محصولات مشابه را نمی دهد.
با این حال ، بهتر است که مقامات کشور با تکیه بر این تاکید رهبری تلاش کنند تا از قاچاق گسترده این محصولات به کشور جلوگیری کنند و از سوی دیگر اجازه ایجاد بازار انحصاری برای برخی از محصولات داخلی را به مقدار زیادی ندهند. شرکت های لوازم خانگی مانند خودروسازان ، به طوری که بدون داشتن رقیب جدی ، محصولات بی کیفیت و گران قیمت را به مردم تحویل نمی دهند.
رهبر معظم انقلاب نیز در 14 شهریور در پیوست دفتر خود به رئیس جمهور نامه نوشتند: «این س veryال بسیار مهمی است. اگر این خبر – گشایش واردات دو شرکت کره جنوبی – حقیقت داشته باشد ، مانند شکستن پشت شرکت های لوازم خانگی است که به تازگی روی پای خود ایستاده اند. “این مشکل را جداگانه متوقف کنید.”
حمیدرضا غزنوی ، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز گفت: “این شرکت های کره ای دو سال است که مواد اولیه و قطعات به ایران عرضه نمی کنند. این شرکتها همچنین در این مدت به شرکتهای ایرانی اجازه استفاده از مجوزهای تجاری را نمی دادند.
عراقچی افزود: “شرکت هایی که در این شرایط از ایران خارج می شوند بازاری را از دست داده اند که نمی توانند به راحتی آن را به دست آورند.”
انتهای پیام
در پی نامه ای که به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد ، رئیس جمهور در نامه ای به وزرای سکوت و اقتصاد از آنها خواست تا از واردات خودداری کنند.
در همان زمان ، عباس عراقچی ، معاون وقت وزیر امور خارجه ایران ، در واکنش به خروج شرکت های کره ای از بازار ایران ، با تاکید بر اینکه حداکثر فشار آمریکا به اوج خود رسیده و شرایط بسیار دشوار است ، خروج این شرکت ها را با همکاری تشریح کرد. با ایالات متحده این شرکتها در آینده اقتصاد ایران در اولویت نخواهند بود.
پس از افزایش شایعات مربوط به لوازم خانگی به جای پول ، در آگوست 1400 تعدادی از تولیدکنندگان داخلی در نامه ای به رهبر معظم انقلاب ادعا کردند که تولیدات داخلی کشور از نظر کمی و کیفی تقاضای داخلی را برآورده می کند و با واردات این خانوارها مخالفت کردند. لوازم خانگی
وی ادامه داد: ممنوعیت واردات برخی کالاها از جمله لوازم خانگی بر اساس تصمیم اولیه شورای هماهنگی سران سه قوه در سال 1397 اعلام شد و این ممنوعیت تا پایان سال 1400 ادامه خواهد داشت. ، اما آنچه اکنون باید تعیین شود حمایت از این صنعت است. ” در زمینه حقوقی.
در همین راستا ، در 29 اکتبر ، وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد که چونگ یونگ یونگ ، وزیر امور خارجه کره جنوبی و حسین امیرعبداللهیان ، وزیر امور خارجه ایران در یک مکالمه تلفنی درباره وجوه مسدود شده توسط ایران تحت تحریم های آمریکا و تلاش های چند جانبه جاری برای احیا شورای امنیت سازمان ملل. به نظر می رسد این گفتگوی دیپلماتیک بین دو وزیر خارجه بخشی از همان دستور دیپلماتیک رهبران است و به طرف کره ای در این مورد هشدار می دهد.
در اواخر ژوئیه 1400 ، خبری مبنی بر بازگشت احتمالی این دو شرکت به بازار ایران منتشر شد و همزمان ، گمانه زنی هایی در مورد واردات لوازم خانگی کره ای پس از توافق با کشورهای غربی مطرح شد. از سوی دیگر ، طبق برخی نظرات ، کره ای ها اعلام کرده اند که می خواهند به جای پول ایرانی که در این کشور گیر کرده ، لوازم خانگی را به ایران بدهند! در عین حال ، میزان پول ایران که در ارتباط با تحریم های آمریکا در بانک های کره جنوبی مسدود شده است ، بیش از 7 میلیارد دلار است.
به نظر می رسد این توصیه اخیر رهبر معظم انقلاب پاسخی منطقی به تعهد کره ای ها برای آزادسازی پول های مسدود شده توسط ایران در آن کشور و پاسخی دیپلماتیک به پیشنهاد تحقیرآمیز لوازم خانگی به جای پول باشد. دو شرکت خاص (سامسونگ و ال جی) نشان می دهند که این واکنشی به خروج این دو شرکت از ایران در سال 2009 است.
همچنین مهدی صادقی نیارکی ، معاون امور صنایع وزارت صمت ، در 13 سپتامبر اعلام کرد که ممنوعیت واردات لوازم خانگی موقتی است: «ممنوعیت واردات بر اساس مقررات دائمی امکان پذیر نیست. دولت فقط می تواند تعرفه ها و مقررات فنی را برای حمایت از موانع تولید داخلی داشته باشد.
از آن زمان ، این دو شرکت کره ای مطابق با تحریم های آمریکا به طور رسمی وارد بازار ایران نشده اند ، اگرچه مانند بسیاری دیگر ، محصولات آنها به صورت قاچاق وارد این کشور می شود.
همچنین ، عباس موسوی ، سخنگوی وقت وزارت امور خارجه ایران ، عکسی از سقوط بیلبورد یک شرکت کره ای سامسونگ را در صفحه توییتر خود در 17 فوریه 2017 منتشر کرد: “شرکت های خارجی که از ایران خارج می شوند می دانند که بازگشت آنها بسیار مشکل خواهد بود به بازار ایران “
از سوی دیگر ، کره ای ها بارها از بازگرداندن پول های ایرانی که در آن کشور گیر کرده اند اجتناب کرده اند و این پیشنهاد لوازم خانگی به جای پول نقد بسیار عجیب و تا حدودی تحقیرآمیز به نظر می رسد. در چنین شرایطی ، برخی از این س welcomedال استقبال کردند و آن را بهتر از هیچ می دانستند!
موضوع مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات دو مارک لوازم خانگی کره ای به تازگی به کانون شیطنت برخی افراد و رسانه ها تبدیل شده است. ممنوعیتی که جدید نیست ، اما با انتشار اخیر این دستور در رسانه ها ، برخی به دنبال ایجاد حواشی جدید برای آن هستند.