سید نبی قائمی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه حدود 15 تا 20 نوع گیاه خوراکی در استان وجود دارد، گفت: کنگر، ریواس، شنگ، غازیاقی، انواع تره و پیازچه، بولاگ اوتی، آویشن از جمله این گیاهان است. عمده ترین انواع گیاهان خوراکی در استان می باشد.
وی گفت: بر اساس سیاست های حفاظت، احیا و بهره برداری سازمان جنگل ها و مراتع کشور، بهره برداری تجاری و برداشت پیاز از گیاهان مرتعی ممنوع است و ناآگاهی از نحوه برداشت منجر به فرسودگی و تخریب پیش رونده مراتع می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: برخی مصرف کنندگان و بهره برداران به دلیل عدم آگاهی اقدام به برداشت بی رویه و بدون اصول این گیاهان می کنند.
وی تاکید کرد: مردم از برداشت انبوه گیاهان دارویی و خوراکی برای فروش و عرضه به بازارهای مصرف خودداری کنند و متخلفان و متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
وی افزود: برداشت گیاهان بهاره باید بر اساس نحوه رشد و تکثیر آنها در طبیعت انجام شود، مردم باید از روش های نوین برداشت استفاده کنند و از برداشت بی مورد خودداری کنند تا به پوشش گیاهی و ریشه یا بذر گیاهان آسیبی وارد نشود.
قائمی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرا، دام و استفاده کنندگان عرفی طبق قوانین و مقررات مجاز است.
وی ادامه داد: در صورت مشاهده هرگونه برداشت، حمل، خرید، فروش یا معامله بدون اخذ مجوزهای لازم طبق قوانین و مقررات محموله به عنوان کالای قاچاق به نفع دولت ضبط و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می شوند. . مقامات توسط عوامل یگان حفاظت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: برداشت و بهره برداری از گیاهان دارویی و خوراکی در محدوده نرمال خانوارهای روستایی ساکن در منطقه به صورت مشروط مجاز است.
قائمی با بیان اینکه گشت های مستمر در عرصه های طبیعی استان با استفاده از نیروهای یگان برای جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی در حال انجام است، گفت: 107 نیروی حفاظتی در استان برای حفاظت از منابع طبیعی فعالیت می کنند. و مراتع و اقدامات انجام شده در سال گذشته در حوزه مدیریت مرتع و دام و حفاظت از اراضی ملی چشمگیر بوده است.
رکنا نیوز