جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

«ملوان و ماهیگیر» به حرفه های سخت و زیان آور تبدیل شده اند

الف- مشاغل سخت و زیان آور به ماهیت شغل بستگی دارد، اما سختی و زیان آور بودن آنها با اعمال اقدامات بهداشتی، ایمنی و فنی مناسب توسط کارفرما قابل رفع است.

در یکصد و هشتاد و دومین جلسه شورای عالی حفاظت فنی وزارت کار و با توجه به سیاست کارهای سخت و زیان آور، موضوع ماده 7 آیین نامه کارهای سخت و زیان آور، با موضوع «تعیین شرایط کنترل ویژگی های خشن و زیان آور در صیادی و تجارت دریایی و همچنین «مسئولیت بهداشتی در مشاغل پیمانکاری نیروی انسانی فرعی» در دستور کار قرار گرفت و مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.

در مورد دسته اول می توان اکثر مشاغل صنعتی را مثال زد که کارفرما تجهیزات ایمنی را برای کارگران تهیه نکرده است به عنوان مثال کارگری در کارگاه جوشکاری به تجهیزات ایمنی مانند شیشه های مخصوص نیاز دارد و کارفرما دارای تجهیزات ایمنی است. تعهد به ارائه آن به کارگر. دسته دوم مشاغل سخت و زیان آور از این مشاغل جدا نیست و رعایت نکات ایمنی از سختی و زیان آور بودن آنها نمی کاهد. به عنوان مثال، کارگرانی که در معادن یا دکل های انتقال یا پست ها کار می کنند.

پیش از این معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه برای پاسخگویی به دغدغه ها و مطالبات دریانوردان به دلیل ساعات کاری طولانی در دریا اقدام به تنظیم اولین نوع قرارداد کار دریایی و اقدام به ثبت این حرفه کرده است. ملوان در فهرست مشاغل سخت و زیان آور به شورای عالی حفاظت فنی اعلام شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مشاغل سخت و زیان آور به دلیل شرایط حساس زیر ذره بین قانون قرار دارد و از آنجایی که کارگران این مشاغل همواره در معرض خطرات جدی هستند، قانون رویکرد حمایتی را برای این دسته از کارگران در پیش گرفته است.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، کارهای سخت و زیان آور کاری است که در آن عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محیط کار غیر معمول بوده و فرد در حال انجام این کار، تجربه کند. فشار جسمی و روحی فراتر از توانایی های عادی او. آیا او از این بیماری و عوارض ناشی از آن رنج می برد؟

بر اساس اعلام مدیرکل بازرسی کار و دبیر شورای عالی حفاظت فنی در این جلسه، پس از ارائه نظرات کارشناسی اعضا، حرفه قایقرانی و ماهیگیری مشمولان قانون کار با تصویب اکثریت آرا در گروه «ب» کارهای سخت و زیان آور قرار گرفتند.

انتهای پیام

ماده 1 آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور این مشاغل را به دو دسته تقسیم کرده است.

کارفرمایان در کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی موظفند قبل از واگذاری کارهای سنگین و زیان آور به کارگران خود معاینات پزشکی لازم را انجام داده و کارگران را با توجه به ظرفیت و آمادگی جسمانی نوع کار سنجیده و معاینات پزشکی دوره ای انجام دهند. .

در واقع برخلاف مشاغل گروه الف که با استفاده از تدابیر ایمنی و تلاش کارفرمایان از سختی کار می کاهد، مشاغل گروه ب ماهیتی خشن و مضر دارند و کیفیت سخت و مضری در آن وجود دارد.

در حال حاضر کارهای مربوط به حفر قنات و چاه، کارهای مربوط به کوره های ذوب، عملیات مربوط به جمع آوری و دفن زباله، کار در فضاهایی که ارتعاشات صوتی بر محیط حاکم است برای سیستم شنوایی مضر است، کارهای مربوط به سمپاشی و ضدعفونی ، کار غواصی که تحت فشار غیرطبیعی محیط قرار می گیرد و کارهایی که در معرض تشعشعات رادیواکتیو است از جمله کارهای سخت و زیان آور است.

ب- مشاغلی که ماهیت سخت و زیان آور دارند و با استفاده از تدابیر بهداشتی، ایمنی و فنی کارفرما از سختی و زیان آور بودن آنها کاسته می شود ولی همچنان سخت و زیان آور هستند.

کارگران زحمتکش مرخصی سالانه بیشتری دارند و در بحث بازنشستگی شرایط ویژه ای برای بازنشستگی پیش از موعد دارند. ساعات کار برای کارهای سنگین و زیان آور نباید بیش از شش ساعت در روز و 36 ساعت در هفته باشد.

همچنین در خصوص دستور کار دوم با رای اعضای شورا مقرر شد در صورتی که هزینه های مورد نیاز برای ایمنی و بهداشت محیط کار در قرارداد پیمانکار لحاظ نشده باشد و یا عموماً به دلیل ماهیت قرارداد، شرایط لازم برای ایمنی توسط پیمانکار تامین نشده باشد، ایمنی کارگران و شرایط محیط کار موضوع ماده 3 آیین نامه اجرایی کارهای سخت و زیان آور، برگرفته از مفاد ماده 13 ق. قانون کار به عهده انتقال دهنده کار (سوئیچ) خواهد بود.

پیش از این در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای عالی حفاظت فنی با تصمیم اعضا ایستگاه عملیاتی آتش نشانی مشاغل سخت و زیان آور در ردیف گروه «ب» قرار گرفتند.

با موافقت اعضای شورای عالی حفاظت فنی، مشاغل «دریانوردی و صیادی» در گروه «ب» مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفت.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *