رقابت آزاد هلال احمر و بخش خصوصی در تولید سرنگ

مدیر عامل ملزومات پزشکی هلال احمر گفت: شرکت های تابعه سازمان ملزومات پزشکی هلال احمر در زمینه تولید، توزیع و عملیات بازرگانی دارو و تجهیزات پزشکی کاملا خصوصی بوده و طبق قانون تجارت حتی یک ریال نیز فعالیت نمی کنند. به این مجموعه ها تعلق می گیرد.
وی افزود: درست است که این شرکت ها زیرمجموعه هلال احمر هستند، اما طبق قانون تجارت فعالیت خود را به گونه ای انجام می دهند که هیچ کمک دولتی به آنها تعلق نمی گیرد و مانند سایر شرکت های خصوصی بر اساس فعالیت های تولیدی و ممیزی های مرتبط، رفتار کاملا خصوصی است. آنها خصوصی هستند و مانند سایر شرکت های خصوصی فعالیت می کنند.
عسگری ادامه داد: در اواسط جنگ یعنی زمانی که با مشکلات دسترسی به حداقل تجهیزات پزشکی مانند سرنگ که امروزه کم نیازهای پزشکی محسوب می شود مواجه بودیم تجهیزات پزشکی بهترین تولید خطوط سرنگ در کشور در جمعیت هلال احمر انجام شده است و در حال حاضر یکی از با کیفیت ترین انواع سرنگ تولید شده در هلال احمر می باشد.
مدیرعامل شرکت ملزومات پزشکی هلال احمر گفت: خطوط تولید شرکت های تابعه هلال احمر نه تنها ماموریت حاکمیتی را برای رفع نیازهای شرایط خاص در این سال ها انجام داده اند، بلکه در کنار این فعالیت، کیفیت تجهیزات تولیدی را نیز ارتقا داده اند. به روز رسانی نباید فراموش کرد که گروه هایی مانند هلال احمر و محصولات آن سوپاپ اطمینان در نظام و جامعه کشور را تشکیل می دهند.
وی افزود: بخش خصوصی را نمی توان مجبور به تولید کرد. از نظر صرفه اقتصادی، تولید این بخش می تواند تغییر کند و کاهش یابد، مانند آنچه در سال گذشته در حوزه آنتی بیوتیک در کشور رخ داد، اما گروه هایی مانند هلال احمر که بدون توجه به سود اقتصادی، به رسالت انسان دوستانه و وظایف حاکمیتی خود عمل می کنند. و پاسخگوی نیازهای کشور باشد.
عسگری ادامه داد: الان هم اگر در هر نقطه ای از دنیا مشکلاتی وجود داشته باشد که نیاز به تجهیزات پزشکی و حتی دارو داشته باشد، جمعیت هلال احمر وارد می شود و از این محصولات و تجهیزات کمک می گیرد. البته هلال احمر بر اساس مجوز است. توسط وزارت بهداشت صادر شده است. می دهد، کارش را پیش می برد.
مدیرعامل شرکت ملزومات پزشکی هلال احمر گفت: در تولید تجهیزات پزشکی هلال احمر عمدتاً بر تولید محصولاتی متمرکز هستیم که شاید برای بخش خصوصی جذابیت نداشته باشد.
وی افزود: به عنوان مثال هلال احمر سال هاست که به صورت جدی در حوزه دیالیز فعالیت می کند و در حال حاضر در تلاش است تا مدرن ترین خطوط تولید را به کشور وارد کند تا نیازهای مردم را برطرف کند. بخش خصوصی در بخش دیالیز با اقبال جمع نشده است، اما هلال احمر کار خود را انجام می دهد. در حال حاضر در تولید ست های تالاسمی، آنژیوکت و سایر اقلام نه تنها تولید می کنیم، بلکه تولید رو به افزایش است.
عسگری ادامه داد: مهم این است که تولیدکننده سرنگ یا هر فرآورده دیگری بر اساس مجوزهای صادره از مراجع ذی صلاح می تواند ده برابر حجم تولید فعلی وارد عرصه تولید شود. صرفاً ذکر نام هلال احمر قبل از هر چیز آدرس بدی است، زیرا بازار رقابتی وجود دارد، بازار رقابتی کاملاً برابر و همه تولیدکنندگان یک چیز را تولید می کنند.
وی افزود: اگر بخواهیم بازار را به صورت منطقی بر اساس سود کنترل کنیم، خوب است کسانی که مجوز می دهند پاسخگوی دلایل صدور مجوز باشند وگرنه کاملا در چارچوب بر اساس هلال احمر هستیم. اساسنامه و قوانین آن ما روی چیزی کار می کنیم که برای ما یک مأموریت مستقل و مبتنی بر موقعیت است.
مدیر عامل تجهیزات پزشکی هلال احمر درباره میزان تولید و صادرات تجهیزات پزشکی در خصوص ماموریت امدادی و کمکهای بشردوستانه گفت: ما هلال احمر هستیم. بر اساس سیاست های اتخاذ شده از سوی جمهوری اسلامی ایران و هر جا که نیاز به محصولات هلال احمر باشد، هم در داخل و هم در خارج از کشور آماده هستیم.
وی افزود: به یاد داشته باشید که ما مجموعه ای هستیم که کاملا خصوصی فعالیت می کنیم و گروهی از کارگران داریم که باید محکم بایستند و برای رفع نیازها باید بتوانیم اقتصاد خود را تامین کنیم، به همین دلیل در رقابت آزاد در بازار داخلی بدون اینکه هر انحصاری
عسگری ادامه داد: در خطوط تولید موجود، ظرفیت تولید تا 500 میلیون عدد سرنگ در سال را داریم، اما با توجه به تقاضای بازار داخلی و خارجی در سال 1400، 183 میلیون قطعه و در سال 1401، 240 عدد بوده است. میلیون قطعه تولید داشتیم که به بازار عرضه کردیم.