جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴
مقایسه MiG-35 روسی و F-16 آمریکایی؛ کدام جنگنده برنده نبرد در اوکراین خواهد بود؟

مقایسه جنگنده های F-16 و MiG-35

با ورود به ظاهر قریب الوقوع F-16 Fighting Falcon به اوکراین، سوالاتی در مورد نحوه رقابت این جنگنده آمریکایی با هواپیماهای روسی مانند MiG-35 (نسخه ارتقا یافته MiG-29) مطرح می شود. اگرچه جنگ هوا به هوا تا حد زیادی متعلق به گذشته است (و اوکراین ممکن است دیگر از F-16 در نقش هوا به هوا استفاده نکند)، اگر جنگ هوایی بین دو کشور آغاز شود چه کسی ممکن است برنده شود؟

مقایسه جنگنده های F-16 و MiG-35

یک MiG-29 روسی ارتقا یافته که هیچکس نمی‌خرد

روسیه نسخه بسیار مدرن میگ 29 را به نام MiG-35 Fulcrum به عنوان جنگنده نسل چهارم به فضا پرتاب کرده است. مجله نیوزویک می‌گوید: «کارشناسان نگرانی‌هایی را در مورد میگ-35 که برای مناطق درگیری شدید طراحی شده بود، مطرح کرده‌اند، اما گزارش‌هایی از مشکلات رادار و موتور وجود دارد.» شاید یکی از نشانه هایی که نشان می دهد میگ-35 آن چیزی نیست که روس ها ادعا می کنند این باشد که هیچ کشوری آن را سفارش نداده است (روسیه آن را به امید صادرات ساخته است). در همین حال، سفارشات صادراتی برای خانواده F-16 همچنان قوی است.

مقایسه جنگنده های F-16 و MiG-35

اگر Fulcrum واقعاً یک جنگنده نسل چهارم باشد، احتمالاً از F-16 های قدیمی بهتر عمل خواهد کرد. خبرگزاری بین المللی اسپوتنیک مدعی است که یک خلبان روسی گفته است که میگ-35 «از نظر مانورپذیری، پتانسیل رزمی و بقا از هواپیمای چندمنظوره F-16 نیروی دریایی آمریکا برتر است». این اظهار نظر کمی گیج کننده است زیرا نیروی دریایی از F-16 استفاده نمی کند (سرویس دارای F/A-18 است). حتی اگر منظورش F-16 بوده، مشخص نیست که منظور خلبان روسی کدام نسخه بوده است. تفاوت های F-16 Block 15 و F-16 Block 70/72 مانند شب و روز است.

مشخصات F-16مشخصات MiG-35
نقشجنگنده چند منظورهجنگنده چند منظوره
نسخهنسخه ارتقا یافته بلوک 15/20نسخه بسیار ارتقا یافته MiG-29
نسلنسل چهارم (نسخه بلاک 70 جنگنده نسل 4.5 باقی می ماند)نسل 4.5++ (ادعای بازاریابی روسیه)
خالقدینامیک عمومیمیکویان
اولین پرواز19742016 (MiG-29 1977)
تعداد کل کپی های ساخته شدهبیش از 4600 ماشینشاید 6 (بیش از 1600 MiG-29)
موتورجنرال الکتریک F110-GE-129Klimov RD-33MK (همان موتور مورد استفاده در MiG-29)

در حالی که ممکن است (یا حتی محتمل) برخی از F-16 هایی که قرار است به اوکراین تحویل داده شوند، در نبرد با خانواده جنگنده های روسی Su-27 Flanker (شامل Su-30، Su-34 و Su-30) قرار بگیرند. ). 35) و پیدا کردن هواپیماهای تهاجمی زمینی مانند Su-25، بسیار بعید است که آنها به طور خاص با MiG-35 درگیر شوند.

این هواپیما که تنها در سال 2019 معرفی شد، در تعداد بسیار کمی تولید شد و تا حد زیادی در جنگ اخیر علیه اوکراین غایب بود (زیرا MiG-29 های قدیمی روسیه در این نبرد مورد استفاده قرار نگرفتند). به گزارش راشا تودی، روسیه ممکن است پس از سفارش 6 فروند هواپیما به گروه نمایش هوایی Strikzhi در سال 2018، بیشتر از این جنگنده خریداری نکرده باشد. ناوگان خانواده فلانکر ستون فقرات نیروی هواپیمای جنگنده روسیه را تشکیل می دهد.

مقایسه جنگنده های F-16 و MiG-35

F-16 های قدیمی و محدود اوکراینی

در حالی که F-16 تاریخچه ای چشمگیر در نبرد هوا به هوا دارد (با تنها یک شکست هوا به هوا تایید شده)، این جنگنده هنوز یک سیستم قدیمی است. هواپیماهایی که اوکراین دریافت می کند، مدل های قدیمی تر F-16 Block 15/20 هستند که در طول سال ها ارتقا یافته اند. با این حال، F-16 دارای کنترل پرواز با سیم است که به خلبان مزیت کنترل پرواز می دهد. نکته مهم این است که F-16 ها هنگام تحویل به اوکراین به چه رادارهایی مجهز خواهند شد.

عملکرد F-16عملکرد میگ 35
حداکثر سرعت، بیشینه سرعتماخ 2.05ماخ 2.25
قدرت موتور / پس از سوختن29500 پوند19800 پوند
حداکثر موتور29500 پوند39600 پوند
برنده می شود4222 کیلومتر2037 کیلومتر
سقف پرنده58000 پا52000 پا
حد نیروی J9 ج9 ج

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت که اوکراین به ۱۲۰ تا ۱۳۰ جنگنده غربی برای مقابله با نیروی هوایی روسیه نیاز دارد. به گزارش وبلاگ اوریکس، تاکنون وعده 95 فروند F-16 به اوکراین داده شده است. با این حال، این شامل هواپیماهایی می شود که برای استفاده از قطعات یدکی تحویل داده می شوند و تعداد کامل آنها تا سال 2028 تحویل داده نخواهد شد. فرانسه نیز اخیراً متعهد شده است که تعداد نامعلومی از هواپیماهای Mirage 2000-5 را به اوکراین عرضه کند. آرژانتین همچنین قصد دارد تعدادی هواپیمای Super-Étendard ساخت فرانسه را به اوکراین تحویل دهد که به افزایش تعداد هواپیماهای جنگی غربی برای تحویل به اوکراین کمک خواهد کرد.

عوامل دیگر در نبرد هوایی

کارایی F-16 به عوامل زیادی فراتر از بدنه هواپیما بستگی دارد. یکی از ناشناخته‌های مهم در حال حاضر این است که غرب با این جنگنده‌ها چه موشک‌هایی را به اوکراین تحویل می‌دهد (به عنوان مثال، بعید است که اوکراین موشک پیشرفته Meteor را از کشورهای اروپایی دریافت کند). عامل دیگر این است که اوکراین احتمالاً فقط برای مدتی قادر به پرواز F-16 در تعداد کم – شاید تک یا دو رقمی – خواهد بود.

نمونه هایی از مواردی که توانایی این جنگنده را افزایش می دهد:

  • رادار هواپیمای جنگنده
  • آموزش خلبانی
  • موشک های قابل حمل
  • عوامل پشتیبانی (مانند آواکس و شبکه)
  • محرمانه بودن

متغیر دیگری که ارزیابی آن در این مرحله دشوار است، سطح آموزش و پشتیبانی است (مثلاً میزان اطلاعاتی که نیروهای غربی از طریق هواپیماهای آواکس و سایر سکوهای جمع آوری اطلاعات در اختیار اوکراین قرار می دهند). سوئد اخیراً اعلام کرد که به طور مستقیم هواپیماهای کمیاب Avavacs ASC 890 خود را به اوکراین عرضه می کند که می تواند کارایی F-16 را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

ممکن است بعید باشد که F-16 های اوکراینی و MiG-35 های روسی در جنگ اوکراین به طور قابل توجهی با یکدیگر روبرو شوند (به خصوص که به نظر می رسد تنها میگ-35 هایی که پرواز می کنند بخشی از تیم نمایش هوایی هستند). تا کنون در این جنگ، نبرد هوایی بسیار کمی بین جنگنده های دو کشور صورت گرفته است، به طوری که اکثر هواپیماها (از هر دو طرف) با شلیک زمینی ساقط شده یا در زمین منهدم شده اند. اوکراین اخیرا موشک های دفاع هوایی پیشرفته روسیه (از جمله سامانه های اس-300 و اس-400) را با سرعتی شگفت انگیز منهدم کرده است. برخی از مفسران بر این باورند که این اقدام مقدمه ای برای ورود هواپیماهای F-16 به ناوگان هوایی اوکراین است.

اخیرا روسیه پیشرفته ترین جت جنگنده خود، نسل پنجم Su-57 Felcon را بر اثر حمله پهپاد اوکراینی در زمین از دست داد. این احتمالاً اولین هواپیمای جنگنده نسل پنجمی بود که در نبرد گم شد – و همچنین با استفاده از یک پهپاد ارزان و بسیار ابتدایی منهدم شد.

منبع خبر: https://digiato.com/tech/mig-35-vs-f-16

درباره روزیاتو

پیشنهاد ما به شما

مایکروسافت حالا ایمیل‌های داخلی حاوی کلمات «فلسطین» و «غزه» را مسدود می‌کند

مایکروسافت حالا ایمیل‌های داخلی حاوی کلمات «فلسطین» و «غزه» را مسدود می‌کند

برخی از کارکنان مایکروسافت گزارش کرده‌اند که این شرکت اکنون ایمیل‌های داخلی را که به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *