
در شرایطی که وزارت ورزش و جوانان دولت فعلی مدام در حال تحول است، مشخص است که باید منتظر نتیجه انتخابات مجلس باشیم و پس از آن کیومرث هاشمی معاون پارلمانی خود را انتخاب کند.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تغییرات مدیریتی در داخل وزارت ورزش در حالی به کندی پیش می رود که گزینه جدید معاونت امور مجلس، حقوقی و استان های این وزارتخانه هنوز مشخص نشده است. کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان حدود شش ماه است که این سمت را برعهده دارد. او در این مدت حرکات و نصب هایی را انجام داد که عموماً مورد انتقاد قرار گرفت. از انتخاب محمد شروین اسبقیان به عنوان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای تا انتصاب حسین طلا در شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و انتصاب افراد کم سابقه در سایر ادارات وزارت ورزش و جوانان.
حتی اگر کیومرث هاشمی در دولت فعلی تنها یک سال و نیم بتواند وزیر ورزش و جوانان باشد، قطعاً حق دارد چند مدیر به انتخاب خود در این نهاد منصوب کند. در این شرایط این سوال مطرح می شود که چرا با این همه تاخیر و ملاحظه افراد جدید خود را انتخاب می کند. آن هم در شرایطی که کمتر از پنج ماه تا بازی های المپیک 2024 پاریس باقی مانده است و بدون شک تغییر جهت ها در این فاصله کوتاه چندان با استانداردهای روز جهانی ورزش همخوانی ندارد!
به هر حال معاونینی چون «توسعه ورزش بانوان» و «فرهنگ و امور عمومی» در حال حاضر تکلیف نامشخصی دارند، «معاونت مجلس، حقوقی و استانداری» نیز به عنوان یکی از ارکان مهم این وزارتخانه تعلیق شده است. جالب اینجاست که معاونت مجلس، حقوقی و استان ها از خردادماه امسال کارمندی نداشته است. جای این نماینده مجلس 9 ماه است که خالی است.
آخرین معاون پارلمانی وزارت ورزش و جوانان میرهادی گره سیدرومیانی بود. این فرد مورد نظر حمید سجادی وزیر سابق برای این سمت بود. قره سیدرومیانی در مجموع 9 ماه مسئولیت این معاونت را بر عهده داشت. وی زمانی از سمت خود کناره گیری کرد که گویا به دلیل دوازدهمین دوره انتخابات شورای اسلامی و شرکت در این انتخابات از معاونت پارلمانی وزارت ورزش و جوانان استعفا داد.
این بحث ها اما در شرایطی صورت گرفت که در همان زمان نزدیکان حمید سجادی مدعی شدند که وی شخصاً توسط وزیر و به دلیل کم کاری در مسئولیتی که برعهده دارد برکنار شده است. وزیر سابق ورزش و جوانان که مرداد ماه گذشته از وزارت ورزش و جوانان استعفا کرد، در دو سالی که وزیر بود، سه کارت زرد از مجلس گرفت و جایگزین دو معاون پارلمانی شد.
حمید سجادی اولین کارت زرد را در مرداد 1401 دریافت کرد که طی آن بنیامین شکوه فر معاون امور مجلس، حقوقی و امور استان های وزارت ورزش و جوانان بود. سجادی پس از برکناری شکوه فر، میرهادی قره سیدرومیانی را که سابقه نمایندگی در مجلس (نماینده مردم تبریز در دوره نهم) را داشت، به عنوان معاون خود منصوب کرد، اما طی 9 ماهه ای که قره سیدرومیانی معاون خود بود، دو بار دیگر به سمت معاونت خود منصوب شد. در دی ماه 1401 و خرداد 1402 دو کارت زرد دیگر از مجلس دریافت کردند.
شایان ذکر است سجادی سومین کارت زرد خود را در 8 خرداد 1402 دریافت کرد، روزی که این خبر در خبرها اعلام شد سیدرومیانی در دفتر خود حاضر نشد و از سمت خود استعفا داد!
اما در شرایطی که وزارت ورزش و جوانان در دولت فعلی مدام در حال تغییر است، مشخص است که باید منتظر نتیجه انتخابات مجلس بود و کیومرث هاشمی پس از آن معاون پارلمانی خود را انتخاب خواهد کرد. توصیهها این است که نمایندگان پارلمانی وزارتخانهها از بین افرادی که تجربه نمایندگی مجلس یا مدیران اجرایی استان را دارند انتخاب شوند، زیرا درک بهتری از تعاملات و انتظارات نمایندگان مجلس با سازمان مربوطه دارند. . این همان چیزی است که از کیومرث هاشمی به عنوان شخصیتی با سابقه مدیریت در سطوح مختلف مدیریت ورزشی انتظار می رود، اکنون که وی به عنوان وزیر ظاهر شده است، در این مورد معاون معاونت مجلس و معاونت حقوقی را منصوب می کند. مستقل است و ارتباطی در جهت پیشرفت ندارد اهداف جامعه ورزش به ساخت سئول می رسد.
از آنجایی که وزارت ورزش و جوانان به دنبال تصویب ساختار جدید این مجموعه است، گفته می شود تعداد 6 معاونت در این وزارتخانه کاهش می یابد. در سازمان فعلی، امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی به معاون آموزشی گزارش شد که با حکم کیومرث هاشمی به زیر مجموعه معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای منتقل شد. معاون قبلی این اداره سینا کلهر بود که به امور جوانان منتقل شد و این معاون هم اکنون بدون مدیر است. مطلع شدیم این معاونت از این پس به عنوان معاونت توسعه ورزش همگانی به فعالیت خود ادامه خواهد داد. البته از زمانی که بیش از یک ماه می گذرد گزینه ای برای این کار معرفی نشده است.
دیگری به معاونت توسعه ورزش بانوان مرتبط است. همانطور که گفته می شود در چارت سازمانی جدید این معاونت به زیرمجموعه معاونت کل منتقل می شود و از این پس فعالیت خود را در قالب اداره کل انجام می دهد. نماینده فعلی زنان در مجلس، مریم کاظمی پور است که اخیراً زمزمه های او زیاد شنیده می شود. اگرچه این موارد در حد شنیده ها و شایعات است، اما انتقادات زیادی به انحلال این نماینده زنان وارد شده است. کارشناسان معتقدند در صورت ادغام این حوزه با معاونت علمی، ورزش بانوان استقلال خود را از دست می دهد و نمی تواند در بحث ها و سیاست گذاری های کلان تصمیم گیرنده باشد. در مورد پایان سال باید دید وزیر ورزش و جوانان تکلیف سازمان ها و مسئولان جدید این وزارتخانه را می داند یا خیر؟