سالم خبر: ورود داروهای مارک دار تحت مجوز حتی عبارت «برند ژنریک» انحراف از قانون است که به دلیل رفتارهای غیرقانونی و ارتباطات داخلی سازمان غذا و دارو رخ داده و باید اصلاح شود.
فراماریز طحنانی رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی در کمیته تامین دارویی و گروه داروهای ژنریک در جلسه سامانه مجاز و ممنوعه با بیان این مطلب و انتقاد از عملکرد سازمان غذا و دارو گفت: مصوبات قانونی است. وجود دارد و یک ضرورت اجباری است و آقایان انجام مطالعات فنی و علمی و نظام دارویی در کشور باید بر اساس قانون طرح کلی فعالیت کند.
وی همچنین ادامه داد: اتفاقی که در نظام دارویی ما افتاده رفتاری غیرقانونی است که بر اساس بخشنامه های داخلی سازمان غذا و دارو صورت گرفته است. سازمان غذا و دارو نمی تواند دستورالعمل های مغایر با قانون صادر کند و محیط مصرف دارو را متناسب با آن تغییر دهد.
این اختراع مانند همیشه ورود داروهای مارک دار تحت مجوز و حتی عبارت برند ژنریک را انحراف از قانون دانست و اظهار داشت: ورود این گونه داروها
این یک انحراف از قانون است، بخشی از آن اتفاق افتاده و وقت آن است که آن را پس بگیریم و اصلاح کنیم. چرا حالا؟ چون منابع کشور ما محدود است.
وی افزود: کشور ما اقیانوسی از ثروت نیست که نهادهای مختلف با عناوین و بهانه های مختلف از جمله; صنعت داروسازی عقب مانده باید رشد کند و غیره و غیره این درست و فریبنده است تا هزینه های بیشتری به کشور تحمیل شود. هزینه های دارو نسبتی از تولید ناخالص داخلی است. تولید ناخالص داخلی کشور ما به شدت تعطیل شد و ما کشوری بودیم و هستیم که تنها یک تولیدکننده نفت دارد. درآمدهای نفتی ما کم است و آنچه وجود دارد معنای واقعی درآمد نیست. شرایط کشور در شرایط جنگی است و ما تفاوت چندانی با دوران جنگ نداریم.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی همچنین با اشاره به قانون نظام ژنریک کشور گفت: طرح ژنریک در سال 58 به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید و از نظر قانونی موارد و این قانون مصوب انقلاب اسلامی است. شورا قابل استرداد نیست مگر اینکه شورای انقلاب نتواند مصلحت نظام را در مجلس در تغییر این قانون تعیین کند. این نکته قانونی طرح کلی است
وی افزود: بعد از ما تولید داروهای ژنریک در آمریکا در دوره ریاست جمهوری ریگان تصویب شد. به دنبال فشار است
این دارو که توسط داروی مارکدار وارد سیستم فارماکونومیک این کشور شد، دولت به دنبال ارزانتر کردن دارو بود. از این رو تولید داروهای ژنریک در آمریکا آغاز شد و طبق آمار انجمن داروهای ژنریک، صرفه جویی حاصل از استفاده از داروهای ژنتیک در حال حاضر به بیش از 320 میلیارد دلار در این کشور رسیده است. بنابراین اجرای طرح کلی مزایای زیادی در ارزانتر شدن و در دسترسشدن داروها در این کشور داشت. در دنیای شرکت های چند ملیتی و برندهای اروپایی به ناچار این طرح را آوردند و در سال 1986 در اروپا، کشور دنیا، طراحی ژنریک برای جایگزینی برند الزامی شد.
توانانی همچنین تصریح کرد: قرار گرفتن داروی ژنریک در کنار و مقابل برند بسیار مهم است، البته به دلیل نوآوری که در صنعت داروسازی و در همه صنایع بسیار مهم و ارزشمند است، ظرفیت مالکیت فکری انجام می دهد. به مدت 17 تا 20 سال اجازه تعویض داروی ژنریک را ندهید، اما پس از انقضای مدت زمان مالکیت معنوی، شرط داروی ژنریک قابل اعمال می شود و پزشک حق تجویز داروی مارک دار را ندارد. در اطلاعیه نظام سلامت نیز آمده است که نسخه باید فقط به نام ژنریک باشد.
وی تاکید کرد که ژنرال
این یک قانون است و قابل تغییر نیست. برند و جنریک ساید بای ساید همه مقالات اشاره می کنند که داروهای ژنریک و داروهای نام تجاری از نظر کیفی یکسان هستند. دوستان مشکل دار عزیز، فارماکوپه بر اساس کیفیت است و به نظر من این مستند نیست.
تواناری تاکید کرد: صنعت داروسازی کشور صنعت بسیار مطلوبی در کشور است. از نظر فنی، داروهای ژنریک و داروهای نام تجاری دارای کیفیت یکسانی هستند و دولتها در سراسر جهان احساس میکنند که باید این کار را انجام دهند.
وی ادامه داد: وقتی از سیاست گذاری منطقه ای صحبت می کنم باید ببینم اهداف ما چیست. اگر این شرکت مرکزی است، پس آنچه که حامیان داروی «برند ژنریک» میگویند صددرصد درست است، شرکتهای دارویی باید جایگاه خود را ارتقا دهند، زیرا زیرساخت حفظ نظام دارویی، حضور یک شرکت دارویی، حتی شرکتهای وارداتی است. . این درست است و در این مورد بحثی نیست. اما وقتی صحبت از ملت می شود، منافع مردم بالا می رود و از حوزه درمان به پزشکی نگاه می کنیم. ما نمی گوییم که در گذشته اگر داروهای بیوسیمیلار نداشتیم بیماری هایی مانند دیابت، سرطان و… برایمان باقی می ماند و الان داروها وارد بازار شده و باید برای بیمار وارد شود.
در جریان است که حرکت می کند و پیش می رود. اما شاخص هایی وجود دارد، یک شاخص نسبت مصرف مواد مخدر به تولید ناخالص داخلی کشور است.
تواناری خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که کشوری در شرایط خاص هستیم. کاری که ما باید در صنعت نمایش انجام دهیم و نمی توانیم کلی تر از این باشیم، اصلا این نیست. جایی که در طرح و قانون عرفی آمده است که کشوری قانونی را تصویب کرده است که مجوز و واردات یک علامت تجاری را با نرخ ده درصد مجاز میکند.
وی در خصوص لزوم وجود سیستم ژنریک اجباری در کشور گفت: چرا 80 درصد داروهای ژنریک 20 درصد ارزش بازار را دارند اما 20 درصد داروهای مارک دار 80 درصد ارزش بازار دارو را دارند و به همین دلیل دولت می آید سیستم ژنریک را اجباری می کند و پزشک موظف است دارو تجویز کند وگرنه افرادی که طب نمی دانند.
توانانی در پایان همچنین گفت: با توجه به محدودیت منابع و ضرورت، داروهای ضروری باید ژنریک باشد و سپس سایر داروهای اولویت دار را در نظر بگیریم. من دوست ندارم به جایی برسم که فقط داروهای اولیه در کشور موجود باشد، اما امیدوارم از آمریکا ثروتمندتر باشیم و همه داروها را در سطح وسیع وارد کنیم و مردم از آنها نترسند. و از آنها استفاده کنید.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17317/%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DA%98%D9%86%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D8%A7%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%81-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز