به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوزفایل معجزه آبخیزداری» ; رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در سخنرانی دیروز خود به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، فعالیت های مربوط به حفظ منابع طبیعی و درختکاری را امری دینی و انقلابی خواندند. حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید علی حسینی، «مدیر مؤسسه دین، محیط زیست و کشاورزی دانشگاه امام صادق علیه السلام» در این زمینه می نویسد:
آیات فراوانی در قرآن کریم در مورد اهمیت و ضرورت حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی آمده است. بر اساس این آیات، محیط زیست و منابع طبیعی بستری برای کشاورزی و معیشت و آگاهی از قوانین بسیار دقیق، پیچیده و شگفت انگیز رابطه آب، خاک و گیاه و رشد و نمو گیاهان معرفی شد. اما متأسفانه انسان غالباً از این نعمت و این آیه الهی غفلت می کند; نه به اهمیت حفظ منابع طبیعی و کشاورزی توجه دارد و نه برکات و آیات این امور را ذکر می کند. از این رو، قرآن همواره انسان ها را مورد سرزنش قرار می دهد و اهمیت، فضیلت و فواید محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی را به عنوان مبنایی برای زندگی و امرار معاش یادآوری می کند. باشد که انسان از خواب غفلت بیدار شود و به جایگاه و منزلت واقعی منابع طبیعی و کشاورزی پی ببرد. به گروهی از این آیات توجه کنید:
«فیلبورین ژزان یلسی أنا صبنا الاما الام الاما الام الأله شام الافا الفا الافا الفا و البان الفا و السالبان الفا و السالبان و زیلانا و قوا:» انسان ها باید در غذای شما به غذای ما نگاه کنند. «ما با صورت بارانی فرو ریختیم؛ سپس زمین را شکافتیم [لازم] ما از هم جدا شدیم و در این دانه [ها] انگور و سبزی و زیتون و خرما و باغ می کاریم [با درختان] با میوه و مرتع آمیخته شده است، بنابراین برای شما و دام هایتان قابل استفاده است.» (سوره عباس (80)، آیات 24-32.)
«و اوست که آسمانها را از چیزهای پاکیزه و از چیزهای غیر نیکو و از میوه ها و خرماها و از میوه ها و میوه ها و از میوه ها و از میوه ها و میوه ها آفرید. [دارای درختان] او درختی معلق بدون داربست (یا درخت کاشت و ماشین) ساخت، همچنین درخت خرما و درخت کشاورزی که میوههای آن متنوع است، و درخت زیتون و درخت انار که شبیه و غیرمشابه هستند. از میوه آن بخورید همانطور که میوه می دهد و روز گردآوری مناسب است [بینوایان از] به او پول بدهید، اما اسراف نکنید، زیرا او افراد زیادهروی را دوست ندارد». (سوره نباء (78)، آیات 14 و 15).
«هو الزی مرا ببین آلسماء آب فخرجنا به کاشت تمام فخرجنا من خضره نخرج من حباب متراکبا و من الخلیل من تلها قوان دانیه و نجاتم ده ناب و الزیتون و الرومان مشبها و میوه های مختلف ارگانیک انزروا تا اسمر و. همانا دعوات دوآب و اوست که از آسمان آبی نازل کرد و هر گیاهی را از آن بیرون آوردیم و شاخه سبزی از آن بیرون آوردیم و از آن خوشه های غلات بیرون آوردیم. ، [درختان] زیتون و انار [پدید آوردیم] چه کسانی یکسان و متفاوت هستند؛ به میوه هایش بنگر که میوه می دهند. این برای مؤمنان عبرت است». (سوره انعام (6)، آیه 99.)
«و در کشور قلمه و باغات ارس و مزارع و خرما است و گیاهان دیگر با یک آب سیراب می شوند و بعضی از آنها در بعضی از آنها دمیده می شود. [کرتهایی] نزدیک به هم و به باغ های [درختان] انگور و محصولات زراعی[ی گوناگون] و خرماها یکی است و همه با یک آب شسته می شود [با این همه] میوه روی دیگران [از حیث مزه و نوع و کیفیت] من آن را برتر ساختم. بدون شک به این دلیل برای خردمندان [روشن] است.» (سوره رعد (13) آیه 4.)
absnews
درباره این فایل بیشتر بدانید:
«اگر نروند برایشان آب بر زمین میآورم و در مزارع میروند و نمیتوانند ببینند و نمیبینند». [ابرهای بارانزا] ما آنها را به خشکی هدایت می کنیم و آنها را به ورطه ای می آوریم که آنها و چهارپایانشان از آنجا می خورند. [به چشم بصیرت] “نگاه نمی کنند؟” (سوره سجده (32)، آیه 27.)
فطرت مظهر جمال جمیل، مظهر قدرت خداوند متعال، تجلی حکمت پروردگار حکیم و هنر خالق لطیف است. واقعا زیباست اما زیباتر از زیبایی که نشانه زیبایی خداست. آنچه را که خدای متعال و دانای غیب و شهادت ساخته و پرداخته، نیکو و سخت و سنجیده است. شگفت آور است، زیرا از جوهره ای سرچشمه می گیرد که در آن اندیشیدن فقط حیرت است. نیازهای انسان ها، موجودات، پرندگان و آبزیان را برآورده می کند، همانطور که خدای ثروتمند حمید آن را آفریده است.
اما نکته آخر این است که وقتی انسان چیزی را مهم می داند، آن را با دقت، حساب و کتاب و کیفیت انجام می دهد و به آن پایان می دهد. به عقیده نگارنده، بزرگترین مشکل کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در عصر ما این است که حفاظت از منابع طبیعی به ویژه آب و خاک مورد توجه قرار نمی گیرد و مهم تلقی نمی شود و در واقع یک امر روشن است. مخالفت با آموزه های اسلامی در این زمینه. بنابراین دولت اسلامی موظف است وضعیت حفاظت از آب و خاک و حفاظت از زمین های کشاورزی و وضعیت کشاورزان را بداند در غیر این صورت منصفانه عمل نکرده است و زمانی که این موضوع به درستی برای دولت روشن شود و اهمیت و جایگاه آن مشخص شود. فهمیده می شود، دیگر آن را یک مشکل حاشیه ای نمی داند و آن را سرلوحه برنامه خود قرار می دهد و برای تعمیر، حفظ، شکوفایی و توسعه آن برنامه ریزی می کند.
«و از انبوه آب نهر آبی فرو فرستادیم تا در محبت و نبات رشد کند». (سوره نباء (78)، آیات 14 و 15).
از این آیات که تعداد آنها در قرآن کریم بسیار زیاد است و تعداد این آیات حدود 1000 آیه می باشد، مشخص می شود که خداوند متعال برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست و همچنین محیط زیست از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در مورد کشاورزی هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به مدینه آمد و پرچم حکومت اسلامی را بر بام مدینه به اهتزاز درآورد، آن را هدف خود و راز اول اقتصاد قرار داد. و توسعه کشاورزی در زمان او حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی در درجه اول حفظ آب و خاک بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز